Виробник веганського меду удосконалив технологію та готується до запуску в Європі

Всього через кілька місяців після дебюту в роздрібній торгівлі в США виробник альтернативного меду MeliBio готується до запуску в Європі.

Рік тому компанія провела два стартові раунди залучення інвестицій – на $5,7 млн та $2,2 млн. А також отримала нагороду AgTech Breakthrough за найкращу інновацію у сфері заміни харчових продуктів. Ферментований мед MeliBio був визнаний журналом Times одним зі 100 найкращих винаходів 2021 року.

Вперше про стартап стало відомо у 2020 р., коли він заявив про створення ферментованого, молекулярно ідентичного меду, але без бджіл. Пізніше компанія повернулася до виробництва рослинного продукту, випустивши мед Mellody. Для цього вона змішала веганські інгредієнти, які на смак та за своєю користю дорівнюють меду. 

«Більшість того, що робить мед чудовим, походить із царства рослин, і ми чудово це врахували у розробці продукту», – говорить Дарко Мандіч, співзасновник і генеральний директор MeliBio.

Він додає, що дослідження та розробки оригінального процесу точної ферментації все ще тривають та просуваються добре.

Відповідаючи на питання, чому стався перехід від ферментації до рослинних інгредієнтів, Мандіч називає це випадковістю. «Ми зрозуміли, що зразки наших інвесторів стають все більш витонченими. А шеф-кухарі благали нас випустити на ринок наш рослинний мед», — згадує він. 

Таким чином компанія скоротила процес запуску першого продукту з 5-7 до трьох років, що вони вважають великим успіхом. 

360-грамова банка меду Mellody коштує $45

Рослинний мед Mellody містить фруктозу та глюкозу, доповнені серією рослинних екстрактів (сумах, фава д’анта, квітка індійської труби, зелені кавові зерна, ромашка, морські ягоди), глюконова кислота та деякі натуральні ароматизатори.

Обсяги виробництва MeliBio наразі становлять близько 4,5 тонн в день, а сума залучених інвестицій – $9,4 млн. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український бренд створює шоколад із інгредієнту для бальзамування мумій

Керобові плитки – це здорова альтернатива традиційному шоколаду, говорять у компанії.Такий смаколик не містить кофеїну, глютену, має низький вміст...

Попит на рослинне м’ясо настільки виріс, що основний інгредієнт подорожчав у 2 рази

Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США за рік додало в ціні 10%, курятина – 6%.Канада, найбільший...

Кондитерська компанія «АВК» зробила ставку на нову іноваційну розробку

«АВК» та її засновник Володимир Авраменко зробили собі ім'я на виробництві кондитерської продукції. До війни на Сході в їхньому...

Найвпливовіша компанія про веганську їжу: ринок рослинного м’яса подвоїться, а яйця вже додали 168%

Ринок рослинного м’яса в найближчі роки буде рости значно швидше, ніж звичайного. Про це свідчать висновки щойно опублікованого дослідження...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Кава з насіння фініків — виробник альтернативної кави випустив свій новий продукт

Американський виробник альтернативної кави Atomo у першому кварталі 2022...

Center42 запрошує виробників продуктів та агропереробників взяти участь в освітньо-менторській програмі UA AgroGlobal Accelerator

Агенція інновацій Center42 пропонує агропереробникам (виробникам готових продуктів) приєднатися...

Китайський гігант першим розлив молоко та йогурти в упаковку з переробленої смоли

Молочний гігант Mengniu, що виготовляє йогурти та кисломолочні продукти...

Олексій Коваленко, засновник бренду «Епікур» про те, як заробити репутацію і гроші на філософії щастя

Навіть у повсякденному житті ця людина носить одяг корпоративного...

Тунець із сочевиці, крабові палички з водоростей — нові тренди foodtech

Багато хто чув про рослинне м'ясо, але настав час...

Вибір редактора
В продовження теми