Володарі премії Оскар дадуть мільйон євро амбасадору рослинного харчування

Група знаменитостей закликає принца Вільяма додати до премії Earthshot Prize, якою він керує разом із дружиною Кейт Міддлтон, шосту номінацію – за просування переходу на рослинну систему харчування.

Премія Earthshot була заснована у 2020 році Королівським фондом принца Вільяма та Кейт Міддлтон.

Вона присуджує по одному мільйону фунтів стерлінгів (приблизно 1,17 млн євро) ініціативам, спрямованим на захист і відновлення природи, очищення повітря, відродження океанів, побудову світу без відходів і покращення клімату. 

Проте, як йдеться у відкритому листі, всі ці ініціативи беззмістовні, якщо нічого не робити із виробництвом тваринної їжі, яке підписанти називають “неефективним, марнотратним і небезпечним”. 

“Це веде нас до кліматичної катастрофи. Також це причина неймовірних і непотрібних страждань мільярдів тварин, і розвитку небезпечних хвороб, стійких до антибіотиків”, – акцентують у листі. 

Зокрема, йдеться про те, що тваринництво охоплює до 80% усіх сільськогосподарських угідь і використовує 41% всієї прісної води. Воно ж продукує 60% сільськогосподарських викидів. При цьому тваринництво забезпечує тільки 18% усіх калорій, споживаних у світі.

За нинішніх темпів зростання до 2030 року на тваринництво припадатиме половина світових парникових газів, вважають знаменитості. 

Враховуючи швидкий розвиток інновацій у рослинній їжі та культивованому м’ясі, слід спрямувати зусилля, наприклад, на цю сферу.

Якщо Королівський фонд прийме ініціативу, група підписантів готова виділити 1 млн фунтів для призового фонду першому переможцю нової премії – Advance a Plant-Based Food System.

До групи з 23 осіб, які підписали листа, входять володарі премії «Оскар» Емма Томпсон, Олівія Коулман і Марк Райленс, а також актори, співаки та активісти, такі як Енні Леннокс, Шерон Осборн, Алісія Сільверстоун, Джемма Вілан і Кріс Пекхем.

Нагадаємо, п’ять компаній-гігантів сфери швидкого харчування стимулюють революцію на ринку рослинного м’яса. Очікується, що до 2025 року цей сегмент подвоїться.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перша у світі культивована риба сьогодні стала доступною для дегустації

Рибні тефтелі виготовлені шляхом поєднання культивованих морепродуктів Umami з рослинними білками. Це покращує смакові відчуття та допомагає скріпити кульки. Що...

Українські підприємці варять під Львовом чорний камамбер та сир з білою пліснявою і ялівцем

Співзасновник сироварні – Ігор Рева, за професією стоматолог. Його дружина Соломія Братах – піаністка.Вони розповідають, що назвали сироварню на...

Фудтех України 2022: тренди, інвестори, новинки, стартапи, компанії

За оцінкою Pitchbook, сервіси та технології «навколо їжі» залучають інвестиції понад 1 мільярду доларів щорічно. Фудтех України постійно зростає,...

NEWFOOD.UA та експерти обрали найкращі інноваційні харчові компанії

Редколегією першого українського видання про фудтек — NEWFOOD.UA — було складено long-list компаній-номінантів. Усього в список потрапило 140 українських...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Інноваційний холодильник знищує бактерії, щоб подовжити термін зберігання їжі

Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.Розумна система...

Українські виробники їжі можуть отримати 11 млн грн на цифрові інновації

Основна мета відкритого конкурсу — розробка та тестування відповідальних...

Макарони та цукерки із відходів – британський стартап перевинайшов їжу

Засновник стартапу Том Сіммонс провів чотири роки як науковий...

Молоді науковці із Німеччини створили нейропляшку, яка «обманює» смакові рецептори людини

По суті споживачі «обманюють мозок», використовуючи пляшку Air Up.Система...

Вибір редактора
В продовження теми