Володарі премії Оскар дадуть мільйон євро амбасадору рослинного харчування

Група знаменитостей закликає принца Вільяма додати до премії Earthshot Prize, якою він керує разом із дружиною Кейт Міддлтон, шосту номінацію – за просування переходу на рослинну систему харчування.

Премія Earthshot була заснована у 2020 році Королівським фондом принца Вільяма та Кейт Міддлтон.

Вона присуджує по одному мільйону фунтів стерлінгів (приблизно 1,17 млн євро) ініціативам, спрямованим на захист і відновлення природи, очищення повітря, відродження океанів, побудову світу без відходів і покращення клімату. 

Проте, як йдеться у відкритому листі, всі ці ініціативи беззмістовні, якщо нічого не робити із виробництвом тваринної їжі, яке підписанти називають “неефективним, марнотратним і небезпечним”. 

“Це веде нас до кліматичної катастрофи. Також це причина неймовірних і непотрібних страждань мільярдів тварин, і розвитку небезпечних хвороб, стійких до антибіотиків”, – акцентують у листі. 

Зокрема, йдеться про те, що тваринництво охоплює до 80% усіх сільськогосподарських угідь і використовує 41% всієї прісної води. Воно ж продукує 60% сільськогосподарських викидів. При цьому тваринництво забезпечує тільки 18% усіх калорій, споживаних у світі.

За нинішніх темпів зростання до 2030 року на тваринництво припадатиме половина світових парникових газів, вважають знаменитості. 

Враховуючи швидкий розвиток інновацій у рослинній їжі та культивованому м’ясі, слід спрямувати зусилля, наприклад, на цю сферу.

Якщо Королівський фонд прийме ініціативу, група підписантів готова виділити 1 млн фунтів для призового фонду першому переможцю нової премії – Advance a Plant-Based Food System.

До групи з 23 осіб, які підписали листа, входять володарі премії «Оскар» Емма Томпсон, Олівія Коулман і Марк Райленс, а також актори, співаки та активісти, такі як Енні Леннокс, Шерон Осборн, Алісія Сільверстоун, Джемма Вілан і Кріс Пекхем.

Нагадаємо, п’ять компаній-гігантів сфери швидкого харчування стимулюють революцію на ринку рослинного м’яса. Очікується, що до 2025 року цей сегмент подвоїться.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап отримав мільйон євро на харчову добавку, що рятує від перевтоми

Протеїни Ironic виробляються шляхом прецизійної ферментації та використовуються як інгредієнти для харчових продуктів чи як добавка. Залучені кошти спрямують на...

Ні луски, ні хвоста. Рослинна риба припливла до України

Зі стрімким ростом популярності продуктів на рослинній основі, споживачі хочуть ще більше альтернатив. Так для задоволення споживчого попиту компанія...

Американці «зварили» білок з мікроба, що живе в кишечнику горил

Ферментація не є новою розробкою, цей процес вдало використовується для модифікації смаку та текстури рослинних інгредієнтів.Втім, американська компанія SuperBrewed...

Німці створили із квасолі замінник яєць за допомогою лазерних технологій. Зараз він зібрав $3 млн інвестицій

Веганські яйця Perfeggt — складний продукт на основі рослин, серед основних інгредієнтів якого — квасоля фава. Готуються у вигляді...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

Пепероні без м’яса: гіганти ресторанної індустрії відзначили Новий рік переходом на рослинне меню

Запуски нових продуктів відбуваються у міру зростання попиту на...

Стартап виростив жир без тварин та збирає $24 млн на його виробництво

Серед інвесторів компанії — Lever VC, Gullspang Re: Food,...

Питна формула. Херсонська компанія робить амарантові вершки за технологією гідроудару

Тетяна Осипенко, керівник компанії, розповіла newfood.ua: на ці лінійки...

Найцікавіші новинки серед веганських продуктів на світовому ринку

Рослинне харчування постійно набуває популярності — про це свідчить...

Стартап, що виростив м’ясо із клітин яйця, очікує згоди на початок його продажів

Очікується, що процес триватиме від 18 до 24 місяців Vital...

Вибір редактора
В продовження теми