Мікрозелень популярного овоча сприяє зниженню ваги. Дослідження

Американські дослідники виявили, що споживання капусти сприяє зниженню ваги та впливає на кишкові бактерії.

Перед тим, як прийти до такого висновку, вчені проводили численні експерименти, вивчаючи вплив капусти на обмеження набору ваги у мишей, яких годували їжею з високим вмістом жиру.

Вчені акцентують, що хрестоцвіті овочі, такі як листова капуста та брокколі, мають безліч корисних властивостей. Особливо вдалим вибором буде споживати молоді овочі та мікрозелень, адже вони містять більший рівень певних поживних речовин, ніж зрілі культури.

«Коли ми розпочинали це дослідження, мало що було відомо про вміст поживних речовин або біологічні ефекти мікрозелені, тому ми подумали, що варто це дослідити», — каже провідний дослідник проекту Томас Ванг, науковий співробітник Служби сільськогосподарських досліджень USDA. 

Вченим стало цікаво, чи відрізняються біологічно активні компоненти мікрозеленої капусти від тих, що містяться в зрілій капусті. І вони виявили, що поживний склад дуже різний. Наприклад, незріла рослина містить приблизно в 5 разів більше глюкозинолатів, які пов’язують з протидією запаленням, зниженням реакції на стрес. 

8 тижнів дослідники годували мишей або дієтою з низьким вмістом жиру (10% жиру), або дієтою з високим вмістом жиру (45%), доповнюючи кількох мікрозеленою капустою або зрілою капустою, тоді як контрольна група листову капусту не споживала. 

У всіх випадках споживання капусти сприяло зниженні ваги і збільшенню різноманітності бактерій у кишковому мікробіомі. Більш вираженим ефект був при споживанні мікрозелені. 

Вчені додають, що залежно від типу рослин мікрозелень може містити вітаміни A, C, E та K, поліфеноли, глюкозинолати та омега-3 жирні кислоти. Крім того, це хороше джерело клітковини та мінералів.

Нагадаємо, міні-ферма під Києвом вирощує для ресторанів мікрозелень та їстівні квіти.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вирощувати лабораторне м’ясо на тютюні виявилося в 500 тисяч разів дешевше

У напрямку створення продукту, який матиме перспективу на ринку, дуже просунулась ізраїльська компанія BioBetter. BioBetter отримала $10 млн на свою...

Nestlé готує новий веганський бургер з коноплі та фави

Sweet Earth Foods належить Nestlé, яка на тлі зростаючого попиту на рослинні альтернативи м'ясу продовжує серію запусків нових продуктів...

Рослинне м’ясо роблять для м’ясоїдів. Хто насправді споживає цей продукт?

Основними споживачами рослинного м’яса та молока є не вегани чи вегетаріанці, як прийнято вважати, а саме всеїдні та флекситаріани...

Стравою 2023 року стануть хліб та макарони зі знежирених домашніх цвіркунів

Держави-члени Європейського Союзу дали “зелене світло” проекту імплементаційних постанов від Євркомісії, спрямованих на дозвіл комерціалізації заморожених і ліофілізованих сумішей...

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Може вас зацікавити

Комахи замість рису, молока та бананів: британський ресторан подає унікальні страви

Британці отримали можливість споживати у їжу комах після схвалення...

Стартап створив шоколад та каву з виноградних кісточок, соняшнику та масла ши

Кава без кавових зерен Voyage Foods, веганська арахісова паста,...

Вибір редактора
В продовження теми