Мікрозелень популярного овоча сприяє зниженню ваги. Дослідження

Американські дослідники виявили, що споживання капусти сприяє зниженню ваги та впливає на кишкові бактерії.

Перед тим, як прийти до такого висновку, вчені проводили численні експерименти, вивчаючи вплив капусти на обмеження набору ваги у мишей, яких годували їжею з високим вмістом жиру.

Вчені акцентують, що хрестоцвіті овочі, такі як листова капуста та брокколі, мають безліч корисних властивостей. Особливо вдалим вибором буде споживати молоді овочі та мікрозелень, адже вони містять більший рівень певних поживних речовин, ніж зрілі культури.

«Коли ми розпочинали це дослідження, мало що було відомо про вміст поживних речовин або біологічні ефекти мікрозелені, тому ми подумали, що варто це дослідити», — каже провідний дослідник проекту Томас Ванг, науковий співробітник Служби сільськогосподарських досліджень USDA. 

Вченим стало цікаво, чи відрізняються біологічно активні компоненти мікрозеленої капусти від тих, що містяться в зрілій капусті. І вони виявили, що поживний склад дуже різний. Наприклад, незріла рослина містить приблизно в 5 разів більше глюкозинолатів, які пов’язують з протидією запаленням, зниженням реакції на стрес. 

8 тижнів дослідники годували мишей або дієтою з низьким вмістом жиру (10% жиру), або дієтою з високим вмістом жиру (45%), доповнюючи кількох мікрозеленою капустою або зрілою капустою, тоді як контрольна група листову капусту не споживала. 

У всіх випадках споживання капусти сприяло зниженні ваги і збільшенню різноманітності бактерій у кишковому мікробіомі. Більш вираженим ефект був при споживанні мікрозелені. 

Вчені додають, що залежно від типу рослин мікрозелень може містити вітаміни A, C, E та K, поліфеноли, глюкозинолати та омега-3 жирні кислоти. Крім того, це хороше джерело клітковини та мінералів.

Нагадаємо, міні-ферма під Києвом вирощує для ресторанів мікрозелень та їстівні квіти.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці «зварили» білок з мікроба, що живе в кишечнику горил

Ферментація не є новою розробкою, цей процес вдало використовується для модифікації смаку та текстури рослинних інгредієнтів.Втім, американська компанія SuperBrewed...

Солодка карамель з маринованою рибою: виробник консервів створив унікальні протеїнові закуски

Снеки мають зручний формат, і солодкий та солоний смаки. Нові набори закусок від Bumble Bee Seafood поєднують маринований тунець для...

Українці варять готові супи прямо в пакетах — за технологією з Нідерландів

"Нова кухня" знову почала виробництво супів у Славутичі на Київщині в лютому 2024 року. Попередні потужності засновники підприємства втратили...

Ловля на личинок. У Європі дозволили вживати в їжу жовтого мучнистого черв’яка

Рішення базувалось на заявці, поданій французьким виробником комах Agronutris, який відтепер став першою європейською компанією, офіційно уповноваженою продавати личинки...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Перша фабрика лабораторного м’яса з’явиться у Канаді у 2024 році

The Better Butchers хоче стати першою компанією в Канаді,...

Норвежці роздадуть українському дрібному бізнесу по $5000 на перезапуск

Фінансування програми забезпечує Міністерство закордонних справ Норвегії (NMFA). Переможці конкурсу...

Усьому Glovo. Інвестор у всесвітньовідомий стартап розповів про принципи інвестування у «єдинорогів»

Максим Філіппов, виконавчий директор венчурного фонду GR Capital, —...

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла...

В Україні навчилися варити кукурудзу інноваційним способом. Зберігається 2 роки

Варена солодка кукурудза — вакуумована та вже готова до...

Вибір редактора
В продовження теми