Мікрозелень популярного овоча сприяє зниженню ваги. Дослідження

Американські дослідники виявили, що споживання капусти сприяє зниженню ваги та впливає на кишкові бактерії.

Перед тим, як прийти до такого висновку, вчені проводили численні експерименти, вивчаючи вплив капусти на обмеження набору ваги у мишей, яких годували їжею з високим вмістом жиру.

Вчені акцентують, що хрестоцвіті овочі, такі як листова капуста та брокколі, мають безліч корисних властивостей. Особливо вдалим вибором буде споживати молоді овочі та мікрозелень, адже вони містять більший рівень певних поживних речовин, ніж зрілі культури.

«Коли ми розпочинали це дослідження, мало що було відомо про вміст поживних речовин або біологічні ефекти мікрозелені, тому ми подумали, що варто це дослідити», — каже провідний дослідник проекту Томас Ванг, науковий співробітник Служби сільськогосподарських досліджень USDA. 

Вченим стало цікаво, чи відрізняються біологічно активні компоненти мікрозеленої капусти від тих, що містяться в зрілій капусті. І вони виявили, що поживний склад дуже різний. Наприклад, незріла рослина містить приблизно в 5 разів більше глюкозинолатів, які пов’язують з протидією запаленням, зниженням реакції на стрес. 

8 тижнів дослідники годували мишей або дієтою з низьким вмістом жиру (10% жиру), або дієтою з високим вмістом жиру (45%), доповнюючи кількох мікрозеленою капустою або зрілою капустою, тоді як контрольна група листову капусту не споживала. 

У всіх випадках споживання капусти сприяло зниженні ваги і збільшенню різноманітності бактерій у кишковому мікробіомі. Більш вираженим ефект був при споживанні мікрозелені. 

Вчені додають, що залежно від типу рослин мікрозелень може містити вітаміни A, C, E та K, поліфеноли, глюкозинолати та омега-3 жирні кислоти. Крім того, це хороше джерело клітковини та мінералів.

Нагадаємо, міні-ферма під Києвом вирощує для ресторанів мікрозелень та їстівні квіти.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційна плитка б’є їжу електрострумом, щоб зробити її корисною

Розумна плита працює за технологією «інтегрального нагрівання» за допомогою електричного струму. Це означає поєднання нагрівання на основі імпульсного електричного...

Стартап створив новий замінник яєць із відходів виробництва пива

Альтернативні яйця мають ті ж властивості зв'язування та емульгування, що і звичайні яйця. Їх використання має усунути нестабільність ланцюга...

«Міцний» сік з яєчним білком та грибами заспокоює нервову систему

BUILD – перший у світі “міцний” сік з підвищеним вмістом протеїну, створений для задоволення зростального попиту на функціональні напої.BUILD...

Nestlé та ще 5 світових брендів роблять альтернативну рибу своїм флагманом

Сьогодні на ринок вийшли щонайменше 6 стартапів з усього світу, які пропонують власну альтернативу тунцю. Зокрема, це Fish Peas,...

Молокія випустила йогурти зі смаком квітів та фруктів

Нові смаки: троянда з суницею, мальва з грушею, та жасмин з персиком. Таке поєднання створює новий смаковий досвід для...

Українське пиво MOVA отримало три нагороди на одному із найвідоміших пивних конкурсів у світі

Світле пиво Pilsner отримало золоту медаль у категорії Bohemian-Style Pale Lager. Перемога у цій категорії особливо цінна для української...

New Food Summit 2025: де майбутня маржа фуд-бізнесу?

22–23 жовтня у Києві відбудеться головна подія для лідерів українського агріфуд-бізнесу — New Food Summit 2025 (https://www.newfoodsummit.com.ua/). Тема цього...

«Молокія» представила йогурт “Білий по-турецьки” з високим вмістом білка

«Молокія» цілеспрямовано розвиває власну категорію густих йогуртів Білих — простих, натуральних і водночас функціональних. У складі йогурту Білого по-турецьки лише...

Може вас зацікавити

Українські виробники їжі можуть отримати 11 млн грн на цифрові інновації

Основна мета відкритого конкурсу — розробка та тестування відповідальних...

Mars наповнить свої найвідоміші цукерки смаком гірчиці

Гірчичні солодощі будуть доступні протягом обмеженого періоду часу. Їх...

Українська пивоварня варить крафтові напої в колаборації з музикантами

“Після перемоги буде велике свято, на якому проллється багато...

Сінгапур запускає перший у світі промисловий центр з виробництва рослинного м’яса

У Сінгапурі, який першим у світі законодавчо затвердив культивовану...

Молоко пропонують замінити борошнистими черв’яками: це так же поживно

До такого висновку дійшли вчені Маастрихтського університету у Нідерландах.Для...

Вибір редактора
В продовження теми