Нідерландський стартап створює протеїн із стебел помідорів та трави

Нідерландська компанія Grassa отримала стимулюючий бюджет для реалізації пілотного виробництва щонайменше 500 кг рослинних білків із бічних потоків томатів, зокрема листя та стебла.

Grassa отримала фінансування в рамках участі у змаганні для стартапів з перероблення побічних потоків садівництва на цінні протеїни, ферменти та добавки, яке організувала нідерландська організація Foodvalley спільно з місцевим фондом інновацій у тепличному садівництві SIGN.

«Завдання полягало в тому, щоб масштабувати ці продукти та вивести їх на ринок», — розповідає Зварт-Ван Кессель, керівник інновацій у кількох напрямках діяльності Foodvalley.

За його словами, технологію Grassa можна перенести й на перероблення інших відходів овочівництва.

«У всьому ланцюжку створення вартості ми бачимо, що багато побічних потоків і матеріалів все ще вважаються відходами, а не потенційно цінною сировиною в іншому ланцюжку створення вартості. Частково проблема полягає в недостатній видимості цих потоків і знаннях, як використовувати їх найбільш ефективно», – вважає Кессель.

Також нещодавно Grassa також об’єднала зусилля з Schouten Europe для дослідження та перевірки потенціалу трав’яного протеїну, виготовленого компанією за власною технологією.

Grassa уже подала заявку на надання дозволу на цей інгредієнт як нову їжу в Європі.  

За даними Schouten Europe, яка працює разом з Grassa, саме трава може стати наступним великим «інгредієнтом» в альтернативному м’ясному просторі, виявившись життєздатною заміною сої.

Нагадаємо, раніше із протеїну люпину створили смачну начинку для пельменів.

Джерела: Grassa, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Компанія, в яку вклався Білл Гейтс, спільно з китайським гігантом фаст-фуду виводить страви з рослинною яловичиною

Новинки можна буде скуштувати в Panda Express Innovation Kitchen в Пасадені (Каліфорнія) уже в лютому.Дві нові страви Beyond Meat...

Початок тунця. Рослинний тунець з’явиться на ринку з наступного року

Тунець буде продаватися через канали продовольчого обслуговування з початку 2022 р. Якщо цей запуск буде вдалим, Finless Foods розшириться...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Китайці створили 3D-м’ясо за допомогою какао, грибів та злаків

Сонгбай Лю і Шаньшань Ван, дослідники з Університету Чжецзян в Китаї, розробили рецептуру альтернативного м’яса із «тіста», яке включає...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Канабіс, дизайнерський буряк та розмариновий дим: харчові тренди 2025 року

Прогнози щодо тенденцій у харчуванні у 2025 році передбачають...

У ковбасі майбутнього м’ясо замінять на цвіркунів. Продати допоможе маркетинг

Про це розповідає Аарон Т. Досі, доктор філософії, президент,...

Насіння отруйного дерева допомагає кинути палити. Дослідження

Тобто рослини можуть бути не лише найкращою основою дієти,...

Щось шкварчить. Українці створили цукерки з чилі і без жодних підсолоджувачів

Це далеко не повний асортимент YARO, яка спеціалізується на...

Корейці випустили тунця із зернових відходів, оцту та какао

Компанія виробляє альтернативне м’ясо, використовуючи перероблені інгредієнти (наприклад, зерно),...

Вибір редактора
В продовження теми