Веганські яйця, розроблені штучним інтелектом, виходять у супермаркети

Сінгапурський бренд Hegg, дочірня компанія Howw Foods, який виготовляє веганські яйця, уклав угоду з Dasoon – найбільшим дистриб’ютором яєць у країні.

Це допоможе вивести інноваційний замінник яєць у місцеві супермаркети та відкрити більше офлайн-каналів для просування продуктів бренду, основним із яких є веганський замінник яєць Hegg’s Eggless Egg.

Eggless Egg виготовляється із білка каноли (ріпаку), харчової камеді та картопляної клітковини й містить 6,4 г білка на 10 г порції.

Веганські яйця можна використовувати для випікання, приготування на пару та смаження.

Упаковка на 50 грамів (на 5 порцій яєць) коштує $3,3

Пакунки продаватимуться у яєчному відділі супермаркетів, а також онлайн.

Бренд Hegg був запущений торік харчовим технологічним стартапом Howw Foods, який використовує власну платформу штучного інтелекту під назвою RE-GENESYS для розробки інноваційних рослинних продуктів. 

У 2021 році компанія отримала $2,4 млн інвестицій, щоб розширити свої науково-дослідні можливості та комерціалізувати веганські яйця. 

Наступного року Howw Foods також розробила за допомогою штучного інтелекту продукт під назвою Eggless Kaya – різновид південноазіатського кокосового варення. Для цього стартап запартнерився із місцевою мережею кав’ярень.

Третій продукт до свого портфоліо Howw Foods додала минулого місяця. Ним став веганський майонез Eggless Mayo. 

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що продуктовий гігант заробив мільярд на рослинному тунці, веганських яйцях та креветках.

Джерела: Hegg, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив чіпси із броколі за технологією NASA

«Ультраоброблені закуски готуються з інгредієнтів, які зазвичай не зустрічаються на домашній кухні, або продуктів з дуже невеликим вмістом цілих...

Діабет змусив винахідника придумати новий вид морозива — без цукру, тваринних та рослинних жирів

У 2014 році Никласу Лутману, у співзасновника шведської компанії LUB Foods, діагностували діабет. «Ок», — подумав Лутман і закрився...

Перший рослинний супермаркет здивував: що найбільше купують вегани

Магазин площею 212 кв. м пропонує понад 2700 продуктів від 300 брендів, серед яких Alpro, Oatly, Beyond Meat, а...

На автоматі: Цього року Walmart запустить маршрут доставки повністю без водія

Сума інвестицій не розголошується. Проте відомо, що це є частиною великого раунду фінансування загальним обсягом у $2,75 млрд.До цього...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Морозиво із мікроводоростей хлорели обійшло за користю молочні десерти

Морозиво на основі хлорели відповідає вимогам екологічності, поживності та...

Не якась там торба. Німецькі студенти створили еко-сумки із фруктових шкірок

Sonnet155 являють собою невеликі пакети з ручками, позиціонуються більше...

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі...

ЄС виділив понад мільйон євро на здешевлення виробництва клітинного м’яса (оновлено)

Фінансування буде зосереджено на максимальному зниженні витрат виробництва протягом...

Інноваційний сир із картоплі добре плавиться у піці і тягнеться, як справжній

«Ми були жителями Нью-Йорка довше, ніж веганами, – пояснює...

Вибір редактора
В продовження теми