Перша в Африці компанія, що займається вирощуванням м’яса на клітинній основі, Newform Foods уже веде переговори з роздрібними торговцями, виробниками продуктів харчування та м’ясними компаніями і запрошує до співпраці лідерів-однодумців.
Newform була запущена в 2020 році з метою розробки культивованого м’яса для традиційних африканських страв, як то браай чи шиса ньяма.
Торік компанія залучила $130 тис. у якості попереднього фінансування та привернула увагу міжнародних інвесторів, зокрема генерального директора Wild Earth Райана Бетенкура.
Компанія базується в Кейптауні, цього року вона також відкриває комерційний центр досліджень у Великобританії.
NeТехнологія біовиробництва Newform значно скорочує витрати та час, необхідні для отримання культивованого м’яса.
Попередні два роки компанія витратила на розробку гамбургера із лабораторної яловичини
Зараз вона сконцентрується на виготовленні фаршу, ковбаси, стейки, курятини та нагетсів і м’ясних нарізок.
Стартові клітини для культивування м’яса ветеринари відбирають на місцевій фермі. У лабораторіях їх виділяють, вирощують у культуральному середовищі та додають до складних каркасів, щоб отримати цільний продукт.
До речі, південноафриканці дуже зацікавленні у споживанні культивованого м’яса. Під час опитування у 2021 р. 60% сказали, що «дуже зацікавлені» спробувати культивоване м’ясо, ще 53% заявили, що «дуже ймовірно» купуватимуть продукти, виготовлені таким чином. А 31% готові платити більше за м’ясо, вирощене з клітин.
Тим часом Китай будує гігантську фабрику для культивування свинини. Ще один потужний завод планують запустити в Іспанії.