Перший в Африці стартап з культивування мяса нарощує масштаби

Південноафриканська компанія Mzansi Meat змінює бренд на Newform Foods і запускає рентабельну платформу біовиробництва для прискорення продукування культивованого м’яса.

Перша в Африці компанія, що займається вирощуванням м’яса на клітинній основі, Newform Foods уже веде переговори з роздрібними торговцями, виробниками продуктів харчування та м’ясними компаніями і запрошує до співпраці лідерів-однодумців.

Newform була запущена в 2020 році з метою розробки культивованого м’яса  для традиційних африканських страв, як то браай чи шиса ньяма. 

Торік компанія залучила $130 тис. у якості попереднього фінансування та привернула увагу міжнародних інвесторів, зокрема генерального директора Wild Earth Райана Бетенкура.

Компанія базується в Кейптауні, цього року вона також відкриває комерційний центр досліджень у Великобританії.

NeТехнологія біовиробництва Newform значно скорочує витрати та час, необхідні для отримання культивованого м’яса. 

Попередні два роки компанія витратила на розробку гамбургера із лабораторної яловичини

Зараз вона сконцентрується на виготовленні фаршу, ковбаси, стейки, курятини та нагетсів і м’ясних нарізок.

Стартові клітини для культивування м’яса ветеринари відбирають на місцевій фермі. У лабораторіях їх виділяють, вирощують у культуральному середовищі та додають до складних каркасів, щоб отримати цільний продукт.

До речі, південноафриканці дуже зацікавленні у споживанні культивованого м’яса. Під час опитування у 2021 р. 60% сказали, що «дуже зацікавлені» спробувати культивоване м’ясо, ще 53% заявили, що «дуже ймовірно» купуватимуть продукти, виготовлені таким чином. А 31% готові платити більше за м’ясо, вирощене з клітин.

Тим часом Китай будує гігантську фабрику для культивування свинини. Ще один потужний завод планують запустити в Іспанії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«Капучино» з грибів та смажені крумплі — оригінальні розробки закарпатських рестораторів

Ресторан, як і решта виробництва, розташована у селі Нижнє Селище, та наслідує аналогічні принципи – робота з місцевими постачальниками,...

Німці відкрили центр надсучасних технологій для створення веганських сосисок

Приводом для цього став зростаючий попит з боку виробників харчових продуктів, зазначають у компанії.Ще весною 2021 року KaTech був...

Дегустація допомогла шанхайському стартапу зібрати мільйони на просування лабораторної свинини

Раунд очолив ZhenFund, створений китайськими технологічними гігантами (на ранніх термінах фонд також підтримував Apple, Google та Instagram). Серед інших...

Продовольчий гігант з офісом в Україні переробляє яблучні вичавки на інгредієнт для сметани

Замість того, щоб викидати ці побічні продукти, компанія переробляє їх для створення натурального пектину — інгредієнта, який використовується у...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Світовий лідер ринку харчування вперше замінив коров’яче молоко на мікробне

Це вперше, коли Unilever залучає можливості точної ферментації для...

Японські вчені надрукували яловичий стейк по $900 за півторасантиметровий шматок

Для культивованої яловичини створення стейка за складом і структурою...

Ні риби, ні м’яса: поставки рослинної яловичини до ресторанів зросли на 80%

Про це свідчать дані американської The NPD Group, яка...

У найближчі десять років має з’явитися 800 заводів з виробництва рослинного м’яса

Про це свідчать прогнози некомерційної організації Good Food Institute...

Курячу грудку чи стейк вирощуватимуть із клітин тварин за три тижні

Такої думки Емі Чен, головний операційний директор UPSIDE Foods,...

Вибір редактора
В продовження теми