Канадський стартап створює морепродукти із грибів енокі та кореня чистотілу

Канадський стартап Seed to Surf, заснований у 2020 р., створив консервованого краба та копчену сигу з грибів і кореня чистотілу.

spot_img

Розробка Seed to Surf базується на дослідженні вподобань споживачів. У компанії говорять, що 71% людей готові платити більше за натуральні бренди та ті, що орієнтовані на чисту етикетку, тобто продукти з коротким списком стійких інгредієнтів зрозумілого походження. 

Майже половина (46%) заплатили б на 20-30% більше за такі продукти

Seed to Sturf створює замінники морепродуктів із цільних овочів. Наприклад, рослинний замінник краба компанія виготовляє з грибів енокі, а копчений сигу – з кореня чистотілу.

Гриби енокі

Мета Seed to Sturf – «прославити овочі такими, якими вони є».

Щоб наблизити смак овочевих морепродуктів до справжніх, стартап залучився підтримкою вчених-технологів. Зокрема, вони запропонували готувати овочі для переробки на морепродукти за допомогою тепла та тиску. Це допомагає продовжити термін зберігання кінцевого продукту.

Альтернативні морепродукти містять максимум 6 інгредієнтів

Овочі поєднують з соняшниковою олією, морською сіллю, морськими водоростями (комбу та ламінарією) та натуральними ароматизаторами, а також коренем чистотілу. Продукти не містять глютену чи алергенів, що є великою перевагою для альтернативи традиційному м’ясу.

Нагадаємо, у Сингапурі готуються до продажу перші морепродукти, вирощені в лабораторії, а швейцарський роздрібний гігант взяв на тест-драйв морепродукти, створені мікробами.

Джерела: Seed to Surf, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український родинний стартап виготовляє древні солодощі з горіхами та м’ясом

PapaDoci позиціонує себе як родинний стартап. Засновником його є українець з в’єтнамським корінням Олексій Доана. Він має двох дочок....

Післяпологові бокси та швидкоїжа для студентів — ініціативи, які отримали по $50 тис. від ринкового гіганта

Проєкт забезпечує підтримку жінок протягом восьми тижнів після народження дитини. Протягом цього часу молоді матері, які стикаються з проблемою...

Перші морепродукти, вирощені в лабораторії, готуються до продажу в Сінгапурі

Німецький стартап Bluu Seafood цими днями представив рибні палички та рибні кульки, основним інгредієнтом яких є культивована риба. Прототипи збагачені...

Симнель, кулуракія і мяммі — традиційні великодні страви з усього світу

Воно асоціюється зі світлим святом відродження, прощення, миру. Саме тому для декого воно не в'яжеться з такими продуктами, як...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

Starbucks почав додавати у каву інноваційне молоко на основі грибів

Молоко без корів Perfect Day виготовляється на основі тих...

На Закарпатті варять сири та загортають у кропиву – як у давні часи

Засновниця сироварні Наталія Ковач свій перший сир – камамбер...

Вибір редактора
В продовження теми