Канадський стартап створює морепродукти із грибів енокі та кореня чистотілу

Канадський стартап Seed to Surf, заснований у 2020 р., створив консервованого краба та копчену сигу з грибів і кореня чистотілу.

Розробка Seed to Surf базується на дослідженні вподобань споживачів. У компанії говорять, що 71% людей готові платити більше за натуральні бренди та ті, що орієнтовані на чисту етикетку, тобто продукти з коротким списком стійких інгредієнтів зрозумілого походження. 

Майже половина (46%) заплатили б на 20-30% більше за такі продукти

Seed to Sturf створює замінники морепродуктів із цільних овочів. Наприклад, рослинний замінник краба компанія виготовляє з грибів енокі, а копчений сигу – з кореня чистотілу.

Гриби енокі

Мета Seed to Sturf – «прославити овочі такими, якими вони є».

Щоб наблизити смак овочевих морепродуктів до справжніх, стартап залучився підтримкою вчених-технологів. Зокрема, вони запропонували готувати овочі для переробки на морепродукти за допомогою тепла та тиску. Це допомагає продовжити термін зберігання кінцевого продукту.

Альтернативні морепродукти містять максимум 6 інгредієнтів

Овочі поєднують з соняшниковою олією, морською сіллю, морськими водоростями (комбу та ламінарією) та натуральними ароматизаторами, а також коренем чистотілу. Продукти не містять глютену чи алергенів, що є великою перевагою для альтернативи традиційному м’ясу.

Нагадаємо, у Сингапурі готуються до продажу перші морепродукти, вирощені в лабораторії, а швейцарський роздрібний гігант взяв на тест-драйв морепродукти, створені мікробами.

Джерела: Seed to Surf, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Wallmart анонсував запуск доставки продуктів за допомогою дронів

Програма доставки продуктів харчування і товарів першої необхідності буде запущена спільно з компанією Flytrex, дрони якої вже успішно використовуються...

Немолочні ріки. Огляд ринку рослинного молока від NEWFOOD.UA

 Динаміка ринку  Український ринок напоїв на рослинній основі, які за кольором, консистенцією та складом схожі на натуральне молоко, рухається останнім...

Бокс з фокусом. Український проєкт доставки «вітамінних коробок» розшириться на готові страви

За 2020 рік близько 5 тисяч готових продовольчих наборів – «вітамінних коробок» – були доставлені споживачам. Про це розповіла...

Не підмочіть репутацію. Плівка з водоростей довше зберігає продукти свіжими та розчиняється в воді

Новий матеріал складається з натуральних інгредієнтів, є безпечним для здоров'я споживачів та довкілля. У дослідженні, опублікованому в Journal of Food...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Стартап створив новий замінник яєць із відходів виробництва пива

Альтернативні яйця мають ті ж властивості зв'язування та емульгування,...

Спадковий джелатер’є робить у Львові морозиво до картоплі фрі

Морозиво Ice Cream Shop постачають у понад 70 закладів,...

Шведи створили перше у світі молоко з картоплі для ідеального латте

Для розробки нової лінійки веганського молока Dug, стартап відмовився...

Стартап, що імітував тваринний жир оливковою олією, отримав 16 млн євро. На черзі — альтернативна свинина.

Інвестиційний раунд очолили Impact Fooding. Серед інших інвесторів, які...

Рибний дзень. Два американці за три місяці зірвали на шкірках лосося $1 млн

Джастін Гілберт і Дуглас Рібу – засновники Harmless Harvest – хотіли,...

Вибір редактора
В продовження теми