Канадський стартап створює морепродукти із грибів енокі та кореня чистотілу

Канадський стартап Seed to Surf, заснований у 2020 р., створив консервованого краба та копчену сигу з грибів і кореня чистотілу.

Розробка Seed to Surf базується на дослідженні вподобань споживачів. У компанії говорять, що 71% людей готові платити більше за натуральні бренди та ті, що орієнтовані на чисту етикетку, тобто продукти з коротким списком стійких інгредієнтів зрозумілого походження. 

Майже половина (46%) заплатили б на 20-30% більше за такі продукти

Seed to Sturf створює замінники морепродуктів із цільних овочів. Наприклад, рослинний замінник краба компанія виготовляє з грибів енокі, а копчений сигу – з кореня чистотілу.

Гриби енокі

Мета Seed to Sturf – «прославити овочі такими, якими вони є».

Щоб наблизити смак овочевих морепродуктів до справжніх, стартап залучився підтримкою вчених-технологів. Зокрема, вони запропонували готувати овочі для переробки на морепродукти за допомогою тепла та тиску. Це допомагає продовжити термін зберігання кінцевого продукту.

Альтернативні морепродукти містять максимум 6 інгредієнтів

Овочі поєднують з соняшниковою олією, морською сіллю, морськими водоростями (комбу та ламінарією) та натуральними ароматизаторами, а також коренем чистотілу. Продукти не містять глютену чи алергенів, що є великою перевагою для альтернативи традиційному м’ясу.

Нагадаємо, у Сингапурі готуються до продажу перші морепродукти, вирощені в лабораторії, а швейцарський роздрібний гігант взяв на тест-драйв морепродукти, створені мікробами.

Джерела: Seed to Surf, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Львівська ферма створює із молока буйволів вишуканий сир без лактози

Буйволиний сир з трюфелем виробник радить смакувати з келихом червоного вина, додавати в ризотто, пасту або відрізати шматок до...

Перша інновація за сто років – PEPSI випустила напій, збагачений азотом

Nitro Pepsi буде доступна в банках по всій країні уже в березні. Категорія коли існує вже більше століття. Хоча в...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Корейський енергетик з пюре банану здобув прихильників серед американських зірок кіно

Banano Energy Drink виготовляється зі 100% бананового пюре з активним інгредієнтом куркуміном, відомим своїми протизапальними та антиоксидантними властивостями.Концепція Banano...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Вегетаріанство – система збалансованого харчування: переваги та недоліки. Чи корисно буде вегетаріанцем?

Збалансоване правильне харчування є основою здорового способу життя та...

Штучний інтелект Snapchat сканує їжу в холодильнику та радить, що приготувати на обід

Додаток Food Scan уже доступний користувачам на території США,...

Олена Обабкова, засновниця бренду Kombucha Live: «Наші початкові інвестиції окупилися в перший же рік роботи»

Як розповіла для newfood.ua засновниця бренду Олена Обабкова, Kombucha...

Чао-какао: із відходів плодів какао створили сік та борошно з пікантним смаком

Протягом останніх двох років компанія Cabosse Naturals працювала над...

Інгредієнт борщу допомагає спортсменам та полегшує перебіг хвороби легень

Про це свідчить 12-тижневе дослідження, проведене в Королівській лікарні...

Вибір редактора
В продовження теми