Відомий з Середньовіччя суперфуд знижує ризик смерті від деменції. Дослідження

Вчені Гарвардського університету провели перше у своєму роді дослідження, яке виявило, що оливкова олія може знизити ризик смерті від деменції на 28%.

Оливкова олія вже давно вважається прикладом «супер-їжі», яка може допомогти довше прожити, якщо її споживати як частину здорового харчування. 

Зараз дослідники дійшли конкретного висновку, що використання оливкової олії замість жирів, таких як маргарин і комерційний майонез, може знизити ризик смерті від деменції.

Деменція включає низку станів, які впливають на пам’ять та інші розумові здібності настільки, що заважають повсякденному життю. Стани викликані фізичними змінами в мозку, причому найпоширенішим типом є хвороба Альцгеймера.

У першому дослідженні, спрямованому на вивчення зв’язку між дієтою та смертю, спричиненою деменцією, вчені проаналізували дієтичні анкети та записи про смерть понад 90 000 громадян США за три десятиліття. З них 4749 померли від деменції.

Вони виявили, що ті, хто споживав більш ніж половину столової ложки оливкової олії щодня, мали на 28% менший ризик смерті від деменції порівняно з тими, хто ніколи або рідко їв оливкову олію.

Дослідження показало, що щоденна заміна однієї чайної ложки маргарину або майонезу оливковою олією також знижує ризик смерті від деменції на 8-14%.

З цього учені зробили висновок, що оливкова олія не тільки сприяє здоров’ю серця, а і потенційно здоров’ю мозку.

Нагадаємо, раніше американці та китайці виготовили інноваційну олію з чайного насіння. Повний процес виробництва олії чайного насіння триває 8 років, що включає збирання самого насіння, холодний віджим та фільтрацію.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бренд холодного чаю створив розслабляючий напій з канабісом

Лінійка чаїв з канабісом дебютувала у Канаді наприкінці 2022 року. Перший продукт – чорний чай з лимоном та канабісом...

Рослинне м’ясо роблять для м’ясоїдів. Хто насправді споживає цей продукт?

Основними споживачами рослинного м’яса та молока є не вегани чи вегетаріанці, як прийнято вважати, а саме всеїдні та флекситаріани...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Ізраїльський стартап створив картоплю, третина якої – чистий білок

Інноваційна бульба має значні переваги над соєю або горохом. Для порівняння, звичайна картопля зазвичай містить лише 2% природного білка...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Мусульмани готові визнати м’ясо, вирощене в лабораторії, халяльним

Халяльні вимоги, викладені MUIS, включають забезпечення того, щоб клітинні...

Покоління Pepsi. Легендарний бренд перейшов на «функціональні» напої для підлітків

Напої Frutly випускаються у трьох смаках: полуниця з ківі,...

Одноразові горнятка для кави після використання розпадаються на пил

Розроблені за допомогою 3D-друку, глиняні контейнери, тарілки та горнятка...

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу....

У бельгійських вафлях замінили вершкове масло на жир з комах

«Жир на основі комах є стійкою та здоровою альтернативою...

Вибір редактора
В продовження теми