Оливкова олія вже давно вважається прикладом «супер-їжі», яка може допомогти довше прожити, якщо її споживати як частину здорового харчування.
Зараз дослідники дійшли конкретного висновку, що використання оливкової олії замість жирів, таких як маргарин і комерційний майонез, може знизити ризик смерті від деменції.
Деменція включає низку станів, які впливають на пам’ять та інші розумові здібності настільки, що заважають повсякденному життю. Стани викликані фізичними змінами в мозку, причому найпоширенішим типом є хвороба Альцгеймера.
У першому дослідженні, спрямованому на вивчення зв’язку між дієтою та смертю, спричиненою деменцією, вчені проаналізували дієтичні анкети та записи про смерть понад 90 000 громадян США за три десятиліття. З них 4749 померли від деменції.
Вони виявили, що ті, хто споживав більш ніж половину столової ложки оливкової олії щодня, мали на 28% менший ризик смерті від деменції порівняно з тими, хто ніколи або рідко їв оливкову олію.
Дослідження показало, що щоденна заміна однієї чайної ложки маргарину або майонезу оливковою олією також знижує ризик смерті від деменції на 8-14%.
З цього учені зробили висновок, що оливкова олія не тільки сприяє здоров’ю серця, а і потенційно здоров’ю мозку.
Нагадаємо, раніше американці та китайці виготовили інноваційну олію з чайного насіння. Повний процес виробництва олії чайного насіння триває 8 років, що включає збирання самого насіння, холодний віджим та фільтрацію.