Відомий з Середньовіччя суперфуд знижує ризик смерті від деменції. Дослідження

Вчені Гарвардського університету провели перше у своєму роді дослідження, яке виявило, що оливкова олія може знизити ризик смерті від деменції на 28%.

Оливкова олія вже давно вважається прикладом «супер-їжі», яка може допомогти довше прожити, якщо її споживати як частину здорового харчування. 

Зараз дослідники дійшли конкретного висновку, що використання оливкової олії замість жирів, таких як маргарин і комерційний майонез, може знизити ризик смерті від деменції.

Деменція включає низку станів, які впливають на пам’ять та інші розумові здібності настільки, що заважають повсякденному життю. Стани викликані фізичними змінами в мозку, причому найпоширенішим типом є хвороба Альцгеймера.

У першому дослідженні, спрямованому на вивчення зв’язку між дієтою та смертю, спричиненою деменцією, вчені проаналізували дієтичні анкети та записи про смерть понад 90 000 громадян США за три десятиліття. З них 4749 померли від деменції.

Вони виявили, що ті, хто споживав більш ніж половину столової ложки оливкової олії щодня, мали на 28% менший ризик смерті від деменції порівняно з тими, хто ніколи або рідко їв оливкову олію.

Дослідження показало, що щоденна заміна однієї чайної ложки маргарину або майонезу оливковою олією також знижує ризик смерті від деменції на 8-14%.

З цього учені зробили висновок, що оливкова олія не тільки сприяє здоров’ю серця, а і потенційно здоров’ю мозку.

Нагадаємо, раніше американці та китайці виготовили інноваційну олію з чайного насіння. Повний процес виробництва олії чайного насіння триває 8 років, що включає збирання самого насіння, холодний віджим та фільтрацію.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Лабораторія «win-win» створила преміум-шоколад за допомогою бродіння

Замість какао-бобів засновники Food Labs підприємець Ахрум Пак та науковець Джонні Дрейн додають у солодощі ферментований ячмінь та плоди...

Гігант харчопрому створив алкогольний коктейль зі смаком маринованих огірків

Це перший раз, коли Claussen виходить на ринок напоїв за свою 150-річну історію.У компанії говорять, що все почалося у...

Вчені, яких підтримує бізнес-інкубатор Y Combinator, накачають лабораторного лосося колагеном для «справжності»

Оскільки колаген та м’язові волокна плавляться при різній температурі, після термічної обробки культивована риба буде розшаровуватися так, як справжня.Таким...

За наступні сім років ринок веганського масла виросте до $3 млрд. Дослідження

За дослідженням ResearchAndMarkets, ринок веганського вершкового масла очікує значний підйом протягом 2023-2030 рр. Продукт стане більш доступним у супермаркетах...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса...

Вторинна переробка відходів: вплив на економіку та екологію сьогодні та у майбутньому

Майже всі види господарської діяльності людини пов'язані з утворенням...

Укрзалізниця запускає продаж обідів у поїздах

З цього тижня Укрзалізниця в тестовому режимі запускає...

Вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі

Технологія базується на наноемульсії «олія-у-воді». Наразі очікується публікація результатів...

Вибір редактора
В продовження теми