На виробництво сухпайків, печива та масла можна отримати 400 тис. грн гранту

Програма EU4Business за фінансування ЄС та уряду Німеччини підтримає 50 малих підприємств, які постраждали від повномасштабного вторгнення та готові розвивати бізнес у сфері постачання товарів першої необхідності, до чого зазвичай входять аптечки, сухпайки, одяг та продукти харчування.

У межах проєкту українські виробники зможуть отримати грант до 10 000 євро (приблизно 400 тис. грн). 

Взяти участь у грантовій програмі можуть підприємства, зареєстровані в до 31 грудня 2019 року на території України, що є підконтрольною уряду України. Також заявку на грант можуть подати суб’єкти господарювання, які тимчасово перемістилися з території адміністративно-територіальних одиниць або постраждали внаслідок бойових дій, мають можливість на момент подання заявки підтвердити збитки, яких вони зазнали, та продовжують провадити господарську діяльність.

EU4Business встановлює ще кілька критеріїв: у компанії має бути працевлвштовано від 11 до 49 працівників. Її власником повинен бути громадянин України, а річний дохід не має перевищувати 10 млн євро. З рештою вимог можна ознайомитися тут

Пріоритет при оцінці грантових заявок надаватиметься компаніям, що займаються виробництвом життєво необхідних товарів та послуг для громадян України чи провадять діяльність із наведеного переліку як то виготовлення печива, м’яса, консервів, дитячого харчування, соків, виготовлення масла та сиру тощо.

Відбір кандидатів триватиме до 25 серпня 2023 року. Подати заявку на отримання гранту можна на порталі Дія

Нагадаємо, мікробізнес також може отримати гранти у розмірі 4000 євро.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німецька компанія створила ціле рослинне яйце: з білком, жовтком та шкарлупою

У 2022 році стартап зібрав на свою розробку 5 млн євро інвестицій, а цього року увійшов до когорти 14...

Не «Дружба». Споживачі виявили, що рослинний сир — це смачно

Протягом останніх років у переліку виробників рослинного сиру тільки в США з'явилися Violife, Parmela Creamery, Good Planet, Loca Food,...

Звук робить каву терпкою, а бас додає гіркоти — вчені досліджують, як звуки впливають на смак їжі

«Ми співаємо та смакуємо тими ж органами. Смак, як і музика, також має кілька основних категорій», — пояснює Меш.Розглянувши...

Слідом за Безосом і Гейтсом нові інвестори вклали у вулканічне м’ясо $350 млн

Таким чином, загальне фінансування компанії склало $500 млн.Раунд очолив SoftBank’s Vision Fund 2, до якого приєдналися нові інвестори, включаючи...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Євген Клопотенко: «Спогади дитинства — одна з найважливіших складових смачної їжі»

Євген Клопотенко — рок-стар української кулінарії. Саме він захистив...

Найбільший виробник культивованої риби в Європі запустив перший пілотний завод

Новий об’єкт має площу 2000 кв. м, призначену для...

Гігант ринку разом зі штучним інтелектом від Безоса створили сир майбутнього

Згідно з коментарями до квартального звіту про прибутки Kraft...

Німці створили із картоплі низькокалорійний попкорн для собак

Цей снек вперше з’явився в адвент-календарі компанії у 2023...

Молоко, м’ясо, яйця та морепродукти з пробірки: в США будують конвеєр для їжі майбутнього

Великий завод планується запустити у 2025 році. Він буде...

Вибір редактора
В продовження теми