На виробництво сухпайків, печива та масла можна отримати 400 тис. грн гранту

Програма EU4Business за фінансування ЄС та уряду Німеччини підтримає 50 малих підприємств, які постраждали від повномасштабного вторгнення та готові розвивати бізнес у сфері постачання товарів першої необхідності, до чого зазвичай входять аптечки, сухпайки, одяг та продукти харчування.

У межах проєкту українські виробники зможуть отримати грант до 10 000 євро (приблизно 400 тис. грн). 

Взяти участь у грантовій програмі можуть підприємства, зареєстровані в до 31 грудня 2019 року на території України, що є підконтрольною уряду України. Також заявку на грант можуть подати суб’єкти господарювання, які тимчасово перемістилися з території адміністративно-територіальних одиниць або постраждали внаслідок бойових дій, мають можливість на момент подання заявки підтвердити збитки, яких вони зазнали, та продовжують провадити господарську діяльність.

EU4Business встановлює ще кілька критеріїв: у компанії має бути працевлвштовано від 11 до 49 працівників. Її власником повинен бути громадянин України, а річний дохід не має перевищувати 10 млн євро. З рештою вимог можна ознайомитися тут

Пріоритет при оцінці грантових заявок надаватиметься компаніям, що займаються виробництвом життєво необхідних товарів та послуг для громадян України чи провадять діяльність із наведеного переліку як то виготовлення печива, м’яса, консервів, дитячого харчування, соків, виготовлення масла та сиру тощо.

Відбір кандидатів триватиме до 25 серпня 2023 року. Подати заявку на отримання гранту можна на порталі Дія

Нагадаємо, мікробізнес також може отримати гранти у розмірі 4000 євро.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Zero waste lifestyle: що таке “нуль відходів”? Філософія безвідходного тренду

Останнім часом все частіше можна почути такий вираз, як zero waste lifestyle. Що він означає та чи вартий цей...

Швейцарці розробили технологію, що імітує мармуровість у рослинному м’ясі

Нова запатентована технологія PrimeLock+ імітує клітини тваринного жиру таким чином, що рослинне м'ясо за смаком та текстурою максимально схоже...

Італійський бренд спортивного харчування створив каву у стіках. Її можна пити відразу і будь-де

Запатентована формула кавового стіка енергетично заміняє чашку кави з кав’ярні, проте її можна випити на ходу і будь-де, як...

Біотехнологи з Массачусетсу створили дешевий консервант із сполуки, яка є у помідорах, часнику та вині

Консервант не містить штучних інгредієнтів, має тривалий термін зберігання та є чудовою альтернативою синтетичним консервантам PCA, існуючим на ринку.PCA...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Найбільший виробник канабісу в Ізраїлі розробив харчові добавки з коноплею та грибами. «Веселий перекус».

Спільне пілотне виробництво включатиме дослідницькі групи компаній, які разом...

Вибір редактора
В продовження теми