На виробництво сухпайків, печива та масла можна отримати 400 тис. грн гранту

Програма EU4Business за фінансування ЄС та уряду Німеччини підтримає 50 малих підприємств, які постраждали від повномасштабного вторгнення та готові розвивати бізнес у сфері постачання товарів першої необхідності, до чого зазвичай входять аптечки, сухпайки, одяг та продукти харчування.

У межах проєкту українські виробники зможуть отримати грант до 10 000 євро (приблизно 400 тис. грн). 

Взяти участь у грантовій програмі можуть підприємства, зареєстровані в до 31 грудня 2019 року на території України, що є підконтрольною уряду України. Також заявку на грант можуть подати суб’єкти господарювання, які тимчасово перемістилися з території адміністративно-територіальних одиниць або постраждали внаслідок бойових дій, мають можливість на момент подання заявки підтвердити збитки, яких вони зазнали, та продовжують провадити господарську діяльність.

EU4Business встановлює ще кілька критеріїв: у компанії має бути працевлвштовано від 11 до 49 працівників. Її власником повинен бути громадянин України, а річний дохід не має перевищувати 10 млн євро. З рештою вимог можна ознайомитися тут

Пріоритет при оцінці грантових заявок надаватиметься компаніям, що займаються виробництвом життєво необхідних товарів та послуг для громадян України чи провадять діяльність із наведеного переліку як то виготовлення печива, м’яса, консервів, дитячого харчування, соків, виготовлення масла та сиру тощо.

Відбір кандидатів триватиме до 25 серпня 2023 року. Подати заявку на отримання гранту можна на порталі Дія

Нагадаємо, мікробізнес також може отримати гранти у розмірі 4000 євро.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найбільший німецький молочний кооператив переходить на веганську продукцію на основі вівса і рису

«Оскільки попит на альтернативний протеїн зростає у всьому світі, ми — як перспективний молочний кооператив — повинні слідувати цій...

Крихітні комахи з горіховим смаком: у ресторанах Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків

Продукт у вигляді фаршу виготовляється з горохового білка та сушених, подрібнених в порошок жуків буйволів.Це крихітна їстівна комаха з...

Center42 запрошує виробників продуктів та агропереробників взяти участь в освітньо-менторській програмі UA AgroGlobal Accelerator

Агенція інновацій Center42 пропонує агропереробникам (виробникам готових продуктів) приєднатися до освітньої програми UA AgroGlobal Accelerator, яка сприяє можливості масштабування...

Часниковий ас: українці помістили часник у гранули та презентували в Дубай

Це — біологічно активні добавки (БАДи) у вигляді капсул на основі перетертого в порошок часнику.За словами Наталії Сударкіної, управляючого...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Блакитні водорості стануть їжею людей майбутнього — розробники з США

“Спіруліна настільки вражаюча, що спочатку ми самі не вірили,...

Тестові кухні, коворкінги та бродіння: аграрний гігант відкриває простір для створення їжі майбутнього

Розташована в Сінгапурі, ScaleUp Bio керуватиме новою пілотною лабораторією...

Вісім кавових гігантів збільшили закупівлі екологічної кави на 55%

В переліку тих, хто шукає альтернативу – JDE Peet’s,...

В Україні мелють конопляне та макове борошно, яке знижує ризик серцевих захворювань

Макове борошно виготовляють з очищеного і знежиреного маку. Так...

Щоденне вживання квасолі знижує вагу та поліпшує імунітет: дослідження

Дорослі, що постійно споживають ці бобові, мають меншу необхідність...

Вибір редактора
В продовження теми