За наступні сім років ринок веганського масла виросте до $3 млрд. Дослідження

Ринок веганського масла – швидко зростаючий сегмент індустрії здорового та спортивного харчування, який стимулюється збільшенням попиту на рослинні альтернативи традиційному вершковому маслу.

За дослідженням ResearchAndMarkets, ринок веганського вершкового масла очікує значний підйом протягом 2023-2030 рр. Продукт стане більш доступним у супермаркетах і магазинах здорової їжі.

Тiльки у 2023 роцi ринок веганського масла зросте з $2,42 до $2,58 млрд

Середній темп приросту сегменту у наступні роки триматиметься на рівні понад 6%.

Аналітики акцентують, що найчастіше веганське масло виготовляється з таких інгредієнтів, як кокосова олія, оливкова олія та інші рослинні жири. Але з’являються й інші технології. Наприклад, голландський стартап Willicroft, відомий своїми рослинними сирами, недавно дебютував із маслом із ферментованих соєвих бобів. Інноваційний продукт з’явиться в продажу уже наступного місяця. 

Споживачі обирають замінники традиційного вершкового масла, оскільки ті не містять трансжирів і часто збагачені основними вітамінами та мінералами.

Окрім цього, на розвиток ринку веганського масла впливає зростання темпів наукових досліджень та покращення смаку.

Одними із найбільших гравців ринку ResearchAndMarkets називає Miyoko та Conagra Brands. Miyoko – це компанія, яка створила замінник вершкового масла з рослинного молока (наприклад, молока із кеш’ю або вівсяного), збиваючи його за традиційною технологію переробки коров’ячого молока. 

Натомість Conagra Brands створює замінник вершкового масла із суміші соєвої, бавовняної та пальмової олії, додаючи натуральні та штучні ароматизатори.

Джерела: ResearchAndMarkets, Miyoko, Conagra Brands, GlobeNewswire 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Олена Обабкова, засновниця бренду Kombucha Live: «Наші початкові інвестиції окупилися в перший же рік роботи»

Як розповіла для newfood.ua засновниця бренду Олена Обабкова, Kombucha Live постійно експериментує з асортиментом.«У нас є основні 6 смаків,...

Проект веганського яйця, яке виготовляється за допомогою штучного інтелекту, зібрав мільйони інвестицій

Компанія орієнтована на створення екологічно чистих і здорових харчових продуктів рослинного походження, використовуючи власну платформу штучного інтелекту під назвою...

Не підсковзнись. В Нідерландах вироблятимуть підсолоджувачі з бананової шкірки

Компаній Fooditive і Frutco спільно будують завод з виробництва біодизельного палива на основі відходів та залишків харчової промисловості. Одним...

Харків’яни смажать альтернативну каву — із жолудів

До переїзду в село у 2020 році Максим встановлював у Харкові маркізи та тенти, а Ольга працювала шеф-кухаркою у...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

«Юпаркс» почала співпрацю ще з одним індустріальним парком, який входитиме у foоdtech-екосистему VOLIA

«Юпаркс» — провідна компанія, що спеціалізується на управлінні індустріальними...

Зі смаком алкоголю та кави: на Чернігівщині варять унікальну карамель

Засновник виробництва Валентин Назарина говорить, що ідея створення мануфактури...

Австрійський джин з коноплями та спіруліною отримав міжнародну премію

До цього 2B Double Hemp Gin був визнаний найкращим...

В Україні відкрили найбільший у Східній Європі завод із переробки риби

Підприємство, засноване у 1994 році, спеціалізується на вирощуванні прісноводної...

Із капусти, селери та арахісу створили фарш для начос з терміном придатності до року

Фарш виготовляють із помідорів, моркви, цвітної капусти, селери, цибулі,...

Вибір редактора
В продовження теми