Макарони та цукерки із відходів – британський стартап перевинайшов їжу

Британський стартап Supplant навчився виготовляти їжу із відходів, зокрема, цукор, макарони, печиво та шоколад.

Засновник стартапу Том Сіммонс провів чотири роки як науковий дослідник та біохімік, розробляючи у Кембридзькому університеті альтернативний цукор та клітковину. 

У співпраці із мішленівським шеф-кухарем Томасом Келлером Supplant уже створив цілу лінійку шоколадних цукерок з альтернативним цукром. 

Для виготовлення інноваційного цукру компанія використовує сільськогосподарські побічні відходи, таких як солома, стебла та качани кукурудзи, відходи пшениці та рису, а також лушпиння, що залишилося від виробництва вівсяного молока. По суті, Supplant переробляє багаті клітковиною структурні частини сільгоспкультур, які інакше часто ідуть у відходи. 

«Ми працюємо з найдешевшою сировиною в ланцюжку постачання», — каже Сіммонс

Фактично стартап отримує справжні цукри, які природно містяться в рослинній клітковині. І це – «найпоширеніше джерело цукру в природному світі».

Цукор із клітковини Supplant є повноцінним замінником тростинного чи бурякового. Він карамелізується, може запікатися та варитися як традиційний цукор. 

Окрім цукерок стартап створив асортимент упакованого пісочного печива і шоколадних батончиків та навіть морозиво.

За аналогічною концепцією із цукром компанія розробила новий вид борошна. У нього включається абсолютно все – від стебел рослини до зерна в колоску.

Розробники говорять, що насправді стебло пшениці має свої переваги для здоров’я. Таке борошно містить більше перетравної клітковини та має меншу калорійність. 

На основі цільнорослинного борошна компанія налагодила виробництво макаронів. 

Нагадаємо, раніше компанія Wheyward Spirit перетворила відходи виробництва моцарели на 80-градусний спирт.

Джерела: The Supplant Company, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британці з найпопулярнішої каші українців зробили чай

Гречка є безглютеновим продуктом, який містить низку важливих поживних речовин, включаючи білок та особливо клітковину, що є її основним...

Ринковий гігант створив смачний грецький йогурт, який нарощує м’язи

Таким чином компанія кидає виклик гігантам у сегменті грецьких йогуртів, зокрема Chobani, з якою води давно конкурують за ринок.Нова...

IKEA створила чорну ікру із водоростей

Ікринки Sjörapport є дійсно веганськими, але виглядають і смакують, як справжня чорна ікра.На веб-сайті IKEA ікра представлена у 85-грамовому...

Два знакові бренди випустили бальзам для губ зі смаком курячих крилець

Шанувальники можуть придбати обмежену серію з 4 бальзамів для губ Burt's Bees з класичними смаками соусу до курячих крилець...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Борис Шестопалов

Український підприємець у сфері агріфуд, ідеолог екосистеми VOLIA, співзасновник...

Mealhero — сервіс доставки заморожених продуктів з девайсом для їх розігрівання за передплатою

Бельгійський стартап доставляє своїм клієнтам заморожені набори для приготування...

Засновник ChatGPT інвестує у виробництво лабораторного бекону з молекули РНК

Серед інвесторів – представник четвірки найбільших венчурних компаній Великобританії...

Марсіанське меню. Українська компанія «варить» космічний борщ та сублімує йогурти

Космічні банани, космічний борщ та навіть омлет. І космос...

Divo Maslo давить у Запоріжжі унікальну олію за старовинною технологією

Засновники – Максим та Олена Линник – створювали преси...

Вибір редактора
В продовження теми