Макарони та цукерки із відходів – британський стартап перевинайшов їжу

Британський стартап Supplant навчився виготовляти їжу із відходів, зокрема, цукор, макарони, печиво та шоколад.

Засновник стартапу Том Сіммонс провів чотири роки як науковий дослідник та біохімік, розробляючи у Кембридзькому університеті альтернативний цукор та клітковину. 

У співпраці із мішленівським шеф-кухарем Томасом Келлером Supplant уже створив цілу лінійку шоколадних цукерок з альтернативним цукром. 

Для виготовлення інноваційного цукру компанія використовує сільськогосподарські побічні відходи, таких як солома, стебла та качани кукурудзи, відходи пшениці та рису, а також лушпиння, що залишилося від виробництва вівсяного молока. По суті, Supplant переробляє багаті клітковиною структурні частини сільгоспкультур, які інакше часто ідуть у відходи. 

«Ми працюємо з найдешевшою сировиною в ланцюжку постачання», — каже Сіммонс

Фактично стартап отримує справжні цукри, які природно містяться в рослинній клітковині. І це – «найпоширеніше джерело цукру в природному світі».

Цукор із клітковини Supplant є повноцінним замінником тростинного чи бурякового. Він карамелізується, може запікатися та варитися як традиційний цукор. 

Окрім цукерок стартап створив асортимент упакованого пісочного печива і шоколадних батончиків та навіть морозиво.

За аналогічною концепцією із цукром компанія розробила новий вид борошна. У нього включається абсолютно все – від стебел рослини до зерна в колоску.

Розробники говорять, що насправді стебло пшениці має свої переваги для здоров’я. Таке борошно містить більше перетравної клітковини та має меншу калорійність. 

На основі цільнорослинного борошна компанія налагодила виробництво макаронів. 

Нагадаємо, раніше компанія Wheyward Spirit перетворила відходи виробництва моцарели на 80-градусний спирт.

Джерела: The Supplant Company, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В українському монастирі XVII століття варять сир за стародавніми рецептами

Їжу за старовинними традиціями готують самі монахи. В рецептурі солодощів та молочних продуктів – тільки натуральні інгредієнти.Сир та масло...

Оцет із чорної вишні та кленовий сироп замість цукру: ТОП-7 нових трендів на ринку їжі

Журі Specialty Food Association включає 20 професіональних кулінарів з різних куточків світу.Вони виділили 7 креативних комбінацій та тенденцій, які...

Набори для приготування їжі зробили британську компанію мільярдером

Компанія Hello Fresh, що працює у Великобританії, США, Німеччині, Нідерландах, Бельгії, Люксембурзі, Австралії, Австрії, Швейцарії, Канаді, Новій Зеландії, Швеції,...

McDonald’s починає розливати каву у багаторазові чашки. Вони проходитимуть три стадії очистки

Ініціатива гіганта фаст-фуду стартує з Англії. У шести філіях McDonald’s відвідувачам запропонують чашки, які можна використовувати безліч разів.Пілотне партнерство...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

І риба, і м’ясо: учені з Флориди «законсервували» лосось цибулинням

Група вчених на чолі з Сенемом Гюнером досліджували можливості...

Голландці на 3D-принтері друкують солодощі зі сміття

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи,...

Мікрогель робить рослинне м’ясо соковитішим без додавання жиру

Метод передбачає створення крихітних гелеподібних частинок із рослинних білків...

Легенда велоспорту вклав мільйони у жуйку, що замінює чашку кави

Маючи в команді лише 10 працівників, Rev Gum успішно...

Вибір редактора
В продовження теми