Львів’яни варять кабачкові цукати, які схожі на банан та диню

Комунальне підприємство «Фрут Банк», яке перекваліфікувалося з виробництва джемів на виготовлення сухого борщу та супу швидкого приготування для ЗСУ, вийшло на ринок з унікальною новинкою – цукатами із кабачків, які не смакують як кабачки.

“За нашою традицією, це повністю натуральний продукт. Навіть у якості барвника використовуємо смородину та червоний буряк”, – говорять у компанії.

Згідно з проведеними дегустаціями, лише 5% опитаних здогадуються, що насправді їдять кабачок. 

На думку решти споживачів, цукати скоріше нагадують смак банану, дині або кавуна.

До слова, КП «Фрут Банк» було створено на Львівщині у березні 2021 року в межах реалізації проєкту «Створення парку агропереробки «Фрут Банк». Ціллю підприємства було вирощування насіннєвих та кісточкових плодів, інших видів плодових дерев, переробка та консервування фруктів та овочів, виробництво фруктових та овочевих соків, готових харчових продуктів.

До початку війни «Фрут Банк» встиг звели виробниче приміщення площею 630 кв.м та закупити частину технологічного обладнання. На лініях мали готувати сировину, варити та пакувати джеми. 

З травня 2022 року підприємство перекваліфікувалося на виробництво сухих супів та борщів швидкого приготування. Для цього використовують технологію інфрачервоного сушіння, яка зберігає 95% поживних речовин та вітамінів у кінцевому продукті.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британці з найпопулярнішої каші українців зробили чай

Гречка є безглютеновим продуктом, який містить низку важливих поживних речовин, включаючи білок та особливо клітковину, що є її основним...

Компанія, яка вирощуватиме м’ясо качок у космосі, отримала $13 млн гранту

Отримувачами грантів стали стартапи Umami United і IntegriCulture Umami United виробляє яєчні продукти рослинного походження, використовуючи борошно конжаку, гірчак і...

Ринковий гігант знайшов «проривний» спосіб скоротити вміст цукру у їжі на 30%

Інноваційна технологія базується на процесах ферментації. Компанія називає її справжнім “проривом”. Технологія дозволила скоротити вміст цукру у солоді, молоці та...

Андрій Черуха, власник компаній Etnodim та Eat me at: «Карантин зіграв для нашого продукту позитивну роль»

Звідки з’явилася ідея виготовляти рослинне м’ясо? Яка була еволюція його рецептури?Ідея з’явилася ще у 2014 чи 2015 році. Ми...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Інвестори повірили у вафлі з буряків – проєкт профінансовано на 257%

Американець збирає інвестиції на запуск виробництва суперфуду – млинців...

У 2024 році топ-трендом буде гречка, рослинні морепродукти і кава з грибами

Про це свідчить звіт бакалійного ритейлера натуральних та органічних...

З конопель, кешью та макадамії створили перший у світі концентрат «безмолочного молока»

Це дозволяє отримати екологічний продукт з довшим терміном зберігання...

Португальці переробили звичайні водорості на пиво та ікру

Це – альтернативна “осетрова” ікра та кустарне пиво на...

Японці розробили стандарти для вирощування лабораторного м’яса на заводах та вдома

Компанії-члени консорціуму планують співпрацювати у п’яти різних сферах, щоб...

Вибір редактора
В продовження теми