Львів’яни варять кабачкові цукати, які схожі на банан та диню

Комунальне підприємство «Фрут Банк», яке перекваліфікувалося з виробництва джемів на виготовлення сухого борщу та супу швидкого приготування для ЗСУ, вийшло на ринок з унікальною новинкою – цукатами із кабачків, які не смакують як кабачки.

“За нашою традицією, це повністю натуральний продукт. Навіть у якості барвника використовуємо смородину та червоний буряк”, – говорять у компанії.

Згідно з проведеними дегустаціями, лише 5% опитаних здогадуються, що насправді їдять кабачок. 

На думку решти споживачів, цукати скоріше нагадують смак банану, дині або кавуна.

До слова, КП «Фрут Банк» було створено на Львівщині у березні 2021 року в межах реалізації проєкту «Створення парку агропереробки «Фрут Банк». Ціллю підприємства було вирощування насіннєвих та кісточкових плодів, інших видів плодових дерев, переробка та консервування фруктів та овочів, виробництво фруктових та овочевих соків, готових харчових продуктів.

До початку війни «Фрут Банк» встиг звели виробниче приміщення площею 630 кв.м та закупити частину технологічного обладнання. На лініях мали готувати сировину, варити та пакувати джеми. 

З травня 2022 року підприємство перекваліфікувалося на виробництво сухих супів та борщів швидкого приготування. Для цього використовують технологію інфрачервоного сушіння, яка зберігає 95% поживних речовин та вітамінів у кінцевому продукті.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник лабораторного лосося відкриє завод потужністю 90 тонн на рік

Новітні потужності, розміщені в Сан-Франциско будуть включати в себе не лише виробничий цех, а й приміщення для дегустацій та...

Після 136 років виробництва м’яса ринковий гігант переходить на 100% рослинну їжу

Завершення виробництва м’ясної продукції відбудеться до кінця цього року, що відображає зростальний попит на більш екологічні та здорові харчові...

Хліб з морських водоростей протидіє гіпертонії та містить багато білку

Технологія біологічної випічки Sea & Flour розрахована на виготовлення хліба з високим вмістом білка та низьким вмістом натрію. Основним...

Nestlé модернізує центр, де експерти дегустуватимуть інноваційну їжу для Азії

R&D-центр в Сінгапурі має стратегічне значення для компанії. Саме тут всі розробки продуктів та технологій адаптуються під смакові уподобання...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Американці знайшли спосіб здешевити рослинне молоко і зробити його смачнішим

Як зазначають у компанії, частіше за все молочні альтернативні...

До 2025 року ринок альтернативного м’яса зросте на 14% — до $ 8,3 млрд

Про це йдеться в звіті MarketsandMarkets. Локомотивом такого зростання...

На Тижні моди в Парижі покажуть унікальну куртку, яка працює від пива

У тропічну спеку куртка буде охолоджувати її власника, що...

Британський мільярдер Джим Меллон: «Лабораторне м’ясо стане доступним за ціною через 5 років»

«Знижуються ціни на рослинні продукти: компанія Impossible нещодавно скинула...

Starbucks почав додавати у каву інноваційне молоко на основі грибів

Молоко без корів Perfect Day виготовляється на основі тих...

Вибір редактора
В продовження теми