Китай будує гігантську фабрику для промислового вирощування лабораторної свинини

Шанхайська компанія клітинного сільського господарства CellX оголосила про завершення будівництва першої великомасштабної експериментальної фабрики з вирощування культивованого м’яса.

Зараз CellX готується подати заявку на схвалення інноваційної їжі до регуляторів у Сінгапурі та США з метою.

Запуск виробництва очікується до 2025 року

Пілотний завод CellX отримав назву Future Food Factory X (FX) на честь Фу Сі, стародавнього китайського піонера у галузі тваринництва.

Нагадаємо, компанія представила свинину, вирощену на клітинних культиваціях, ще в 2021 року. І зараз є однією з небагатьох, хто готовий виробляти культивоване м’ясо у великих масштабах.

Пілотний завод використовує запатентовану технологію культивування клітин і працює з повністю цифровими системами інтелектуального управління. Компанія називає це першим у Китаї «прозорим харчовим простором» для культивованого м’яса. 

Завод обладнаний кількома біореакторами на 1000 літрів

Рівень виробничих витрат на отримання культивованого мяса “значно нижчий, ніж $100 за фунт” ($220 за кілограм). Проте компанія планує знизити цінник у майбутньому.

Виробництво CellX буде націлене на ринок високого класу, з подальшими планами щодо впровадження продуктів для масового ринку – по мірі зниження витрат на вирощування м’яса.

Раніше newfood.ua повідомляв, що в Іспанії будують гігантський завод для вирощування м’яса із клітин. Будівництво очікувано завершиться до середини 2024 року. Потужність заводу перевищить 1000 т культивованої яловичини на рік.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Штучний інтелект приймає замовлення їжі за телефоном

Стартап розробляє голосові інтерфейси для автоматизації прийому телефонних дзвінків в ресторанах з використанням штучного інтелекту. Він вирішує проблему пропущених...

Британці за допомогою точного бродіння розробили молоко наступного покоління для мільйонів

Швидкозростаючий британський бренд альтернативних молочних продуктів Mighty збирає $10 млн інвестицій для міжнародної експансії. Частину коштів Mighty спрямує на інноваційну...

Пломбір із козячого молока та сири в кропиві — на Прикарпатті створюють незвичайні продукти

Морозиво з козячого молока — експеримент “Ми зупинилися тільки на пломбірі з козячого молока. Морозиво відрізняється за смаком. Воно більш...

ЄС виділить українським компаніям гранти на захист ідей унікальних продуктів

SME Fund – це ініціатива Європейської Комісії, яка реалізується Офісом інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO). Ініціатива діє з 23 січня...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Компанія Holo Industries представила безконтактне голографічне меню

Ви просто підносите руку - і в повітрі раптово...

Nuro отримали $500 млн на розвиток автономних автомобілів для доставки

Стартап, який вже сумарно підняв $ 1,5 млрд, розробляє...

Тонна щогодини. Німці створили промислове обладнання для рослинного м’яса

Обладнання позиціонується як промислове. Компанія розраховує, що воно стане...

Британський новатор переробив залишки капусти у високобілкову харчову добавку

Компанія Nutrapharma, що базується в Лінкольні (Англія), навесні запропонує...

Замовлення веганської їжі зросли удвічі, а на Різдво кожен п’ятий не їстиме м’яса

Особливо помітний стрибок спостерігався після Всесвітнього місяця веганів у...

Вибір редактора
В продовження теми