Китай будує гігантську фабрику для промислового вирощування лабораторної свинини

Шанхайська компанія клітинного сільського господарства CellX оголосила про завершення будівництва першої великомасштабної експериментальної фабрики з вирощування культивованого м’яса.

Зараз CellX готується подати заявку на схвалення інноваційної їжі до регуляторів у Сінгапурі та США з метою.

Запуск виробництва очікується до 2025 року

Пілотний завод CellX отримав назву Future Food Factory X (FX) на честь Фу Сі, стародавнього китайського піонера у галузі тваринництва.

Нагадаємо, компанія представила свинину, вирощену на клітинних культиваціях, ще в 2021 року. І зараз є однією з небагатьох, хто готовий виробляти культивоване м’ясо у великих масштабах.

Пілотний завод використовує запатентовану технологію культивування клітин і працює з повністю цифровими системами інтелектуального управління. Компанія називає це першим у Китаї «прозорим харчовим простором» для культивованого м’яса. 

Завод обладнаний кількома біореакторами на 1000 літрів

Рівень виробничих витрат на отримання культивованого мяса “значно нижчий, ніж $100 за фунт” ($220 за кілограм). Проте компанія планує знизити цінник у майбутньому.

Виробництво CellX буде націлене на ринок високого класу, з подальшими планами щодо впровадження продуктів для масового ринку – по мірі зниження витрат на вирощування м’яса.

Раніше newfood.ua повідомляв, що в Іспанії будують гігантський завод для вирощування м’яса із клітин. Будівництво очікувано завершиться до середини 2024 року. Потужність заводу перевищить 1000 т культивованої яловичини на рік.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ланч із тирси. З відходів деревини створили високозасвоюваний білок

«Лігноцелюлозна біомаса є «недооціненим ресурсом» у плані досягнення продовольчої безпеки», — вважає Емілі Гленн, директорка з розвитку бізнесу Arbiom.За...

Український бренд досипав у йогурти попкорну та готується до експорту в ЄС

“Ми взяли наш Білий йогурт і додали хрусткий попкорн. Так зʼявився Білий йогурт з попкорном”, – діляться у компанії.Білий...

Ринковий гігант створив першу холодну каву швидкого приготування. Це займає всього 60 хвилин

Новинка буде представлена ​​на виставці у Чикаго, яка проходитиме на початку жовтня у McCormick Place.Свіжоприготована холоднозаварена кава Ronnoco з’явиться...

Ізраїльська компанія створила веганський майонез на основі нуту

Нейтральний смак нуту дозволяє широко застосовувати його ізолят у харчовій промисловості. Створений ChickP, він містить 90% білка та не...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені...

На Львівщині роблять печиво, що покращує настрій, знімає стрес та підтримує мозок

Засновником і натхненником створення здорового печива є Руслана Римарська....

Виробник м’яса із найбільшого деревного фрукта зібрав $23 млн, щоб розширити продажі

Провідний американський бренд веганських заморожених продуктів Jack & Annie's...

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з...

В Індії створили морозиво та льодяники, що світяться як медузи, коли їх облизують

Реакція ґрунтується на ферменті люциферази, який при лизанні язиком...

Вибір редактора
В продовження теми