Технологи за допомогою мікробного бродіння відтворили смак фіалки та драконового фрукта

Компанія Sensegen створила лінійку екзотичних ароматизаторів на біологічній основі використавши «силу точного бродіння».

Sensegen отримала шість «справжніх фруктових» смаків для харчових продуктів і напоїв, говорить Наташа Д’Соузо, віцепрезидент зі смаків і досвіду споживачів у Sensegen.

За її словами, компанія вирішила попрацювати над інновацією після того, як з’ясувала, що серед споживачів та ресторанів є все більше попиту на екзотичні та натуральні смаки. Для цього Sensegen провела дослідження серед 1500 респондентів. 

Наташа Д’Соузо, віце-президент зі смаків і досвіду споживачів у Sensegen

Біологічні ароматизатори Exotic Flavors маркуються як натуральні. Вони створені шляхом біоконверсії (мікробного бродіння), що забезпечує високу якість та автентичність.

Асортимент включає гуаву, папайю, лічі, юзу, драконів фрукт і фіалку

Екзотичний та квітковий аромати можна використовувати у кондитерських та хлібобулочних виробах, алкогольних напоях.

Драконів фрукт

Щоб продемонструвати розробку, Sensegen під час виставки IFT FIRST у Чикаго (США) пропонувала спробувати трюфелі з темного шоколаду, приправлені лічі і натуральним ароматом фіалки; освіжаючий напій зі смаком папая; газовану воду зі смаком фрукта дракона; чай із льодом зі смаком юзу та енергетичний сельтер із гуави (версія з повним та зниженим вмістом цукру).

Дегустатори особливо виділили смак фіалки – як найбільш екзотичний із представлених.

Нагадаємо, раніше дослідники розробили натуральний аромат лісової суниці, використовуючи гриби та відходи з виробництва соку чорної смородини.

Джерела: Sensegen, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Голландці на 3D-принтері друкують солодощі зі сміття

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи, навіть не доходячи до тарілки. Найпоширенішим «харчовим сміттям» у Нідерландах...

Продовольчий гігант з офісом в Україні переробляє яблучні вичавки на інгредієнт для сметани

Замість того, щоб викидати ці побічні продукти, компанія переробляє їх для створення натурального пектину — інгредієнта, який використовується у...

Корейський стартап створив інгредієнт, який надає рослинам смак м’яса

ACOMS — це протеїн Х-фактора, знайдений і “витягнутий” із морських водоростей. Як повідомляється, він надає м’ясним праймерам рослинного походження...

Рослинне м’ясо їде в Голівуд. Мережа веганського харчування зібрала $7,5 млн на розширення

Раунд очолили Helia Capital USA, Eat Beyond Global Holdings та Batta Foods. Plant Power — це мережа ресторанів швидкого харчування,...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Domino’s приймає ставки на швидкість видачі піци. Призовий фонд — $200 тисяч

З 28 червня по 12 липня кожен американець, зареєстрований...

З бананів, кактусів, листя та зерна: 70 компаній намагаються перевинайти шкіру

За даними IDTechEx, понад 70 компаній у світі вже...

Джефф Безос протестував підземний гіперлуп для доставки їжі, який змінить ринок назавжди

Патент на створення мережі підземної доставки Amazon отримала ще...

Американці першими створили глазур для пончиків, яка продовжує термін придатності

Американський виробник хлібобулочних виробів Dawn Foods розробив нелипку глазур,...

Пляжний бургер та крабовий пиріг: канадські гіганти створюють м’ясо з цукрових водоростей

Наразі триває етап науково-дослідної роботи у рамках партнерства та...

Вибір редактора
В продовження теми