Швейцарці створили із рідкісних яблук добавку проти старіння

Швейцарський виробник інгредієнтів Mibelle Biochemistry отримав схвалення Європейського агентства з безпеки харчових продуктів (EFSA) на біомасу клітинної культури плодів яблук PhytoCellTech Md Nu. Це – новий харчовий інгредієнт, який можна використовувати як добавку для протидії старінню.

«Для харчових продуктів це досить нова технологія. Захоплююче бачити, яких ефектів проти старіння шкіри ми можемо досягти», — каже Торстен Гроте, керівник відділу харчових продуктів та здоров’я Mibelle.

Для розробки нового продукту Mibelle використала швейцарський сорт яблук Uttwiler Spätlauber. Він обраний через унікальну здатність до тривалого зберігання. Протягом всієї зими шкірка яблук навіть не морщиться. 

«Це яблуко зберігається кілька місяців без усадки шкірки. Навіть після снігопаду воно лишається свіжим на деревах. Схоже, що сорт має деякі специфічні властивості, що сповільнюють старіння плодів порівняно з іншими, комерційними сортами яблук», — розповідає Гроте.

До речі, дерева Uttwiler Spätlauber знаходяться в списку збереження швейцарського фонду ProSpecieRara як такі, що перебувають під загрозою зникнення.

Технологи розповідають, що для створення клітинної культури потрібен лише маленький шматочок яблука. Це звучить легко, але знадобилося кілька років, щоб налагодити комерційну стабільну виробничу лінію інноваційного продукту.

Перші дослідження показують, що винахід може дійсно підвищити життєздатність клітин шкіри, що може призвести до покращення її щільності та пружності.

Для розмноження диференційовані клітини яблука культивують у рідкому середовищі. Середовище містить сахарозу, вітаміни, мінерали, мікроелементи та два синтетичних аналоги рослинних гормонів, бензиламінопурин та 2,4-дихлорфеноксіоцтову кислоту. Основними компонентами отриманої яблучної біомаси є вуглеводи, в тому числі полісахариди, та білки. Також у складі є жирні та органічні кислоти.

Нагадаємо, раніше українська компанія створила альтернативу м’яса, що гальмує старіння. Основний інгредієнт – коноплі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Kellogg розробила рослинну курятину для тих, хто ще не відмовився від м’яса

Новий продукт Kellogg запустила у вигляді курячих тендерів (шматочків, обсмажених у паніровці) під торговою маркою Incogmeato.Тендери, виготовлені з оригінальними...

Сервіс Glovo розпочав співпрацю з АТБ. Допомогли американські технології

Щоб інтегрувати в додаток АТБ, компанії скористалися технологією Corezoid Process Engine від американської компанії Middleware.Дмитро Расновський, генеральний менеджер Glovo...

У Львові варять борщ з вином, сливовим лекваром та лимонами

У новому меню – п'ять унікальних смаків борщу, кожен з яких розкриває нові грані класичної страви: пряний індійський, з...

Гігант ринку моди H&M разом із Біллом Гейтсом вклали мільйони у лабораторну бавовну

Серед них – Breakthrough Energy Ventures Білла Гейтса та модні гіганти H&M Group і Inditex (бренди Zara, Bershka, Massimo...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Кондитерська у Києві створює десерти із буряком і зеленою гречкою

Цукерки роблять вручну та фарбують натуральним какао-маслом із французькими...

Сміливі аромати та безалкогольне вино: що питимуть у 2022 році

Такими спостереженнями поділився Том Гібсон, головний спеціаліст по ароматизації...

Чехи виростили з водоростей та клітин дешеве м’ясо для гамбургерів

Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса,...

В магазинах з’явиться лосось із спіруліни — він копчений та містить 40% білка

Компанія SimpliiGood, яка спеціалізується на продуктах із мікроводоростей, анонсувала...

Насіння ацтеків лікує все — від гіпертонії до раку. Дослідження

Глобальний попит на другорядні культури, такі як чіа, просо...

Вибір редактора
В продовження теми