Швейцарці створили із рідкісних яблук добавку проти старіння

Швейцарський виробник інгредієнтів Mibelle Biochemistry отримав схвалення Європейського агентства з безпеки харчових продуктів (EFSA) на біомасу клітинної культури плодів яблук PhytoCellTech Md Nu. Це – новий харчовий інгредієнт, який можна використовувати як добавку для протидії старінню.

«Для харчових продуктів це досить нова технологія. Захоплююче бачити, яких ефектів проти старіння шкіри ми можемо досягти», — каже Торстен Гроте, керівник відділу харчових продуктів та здоров’я Mibelle.

Для розробки нового продукту Mibelle використала швейцарський сорт яблук Uttwiler Spätlauber. Він обраний через унікальну здатність до тривалого зберігання. Протягом всієї зими шкірка яблук навіть не морщиться. 

«Це яблуко зберігається кілька місяців без усадки шкірки. Навіть після снігопаду воно лишається свіжим на деревах. Схоже, що сорт має деякі специфічні властивості, що сповільнюють старіння плодів порівняно з іншими, комерційними сортами яблук», — розповідає Гроте.

До речі, дерева Uttwiler Spätlauber знаходяться в списку збереження швейцарського фонду ProSpecieRara як такі, що перебувають під загрозою зникнення.

Технологи розповідають, що для створення клітинної культури потрібен лише маленький шматочок яблука. Це звучить легко, але знадобилося кілька років, щоб налагодити комерційну стабільну виробничу лінію інноваційного продукту.

Перші дослідження показують, що винахід може дійсно підвищити життєздатність клітин шкіри, що може призвести до покращення її щільності та пружності.

Для розмноження диференційовані клітини яблука культивують у рідкому середовищі. Середовище містить сахарозу, вітаміни, мінерали, мікроелементи та два синтетичних аналоги рослинних гормонів, бензиламінопурин та 2,4-дихлорфеноксіоцтову кислоту. Основними компонентами отриманої яблучної біомаси є вуглеводи, в тому числі полісахариди, та білки. Також у складі є жирні та органічні кислоти.

Нагадаємо, раніше українська компанія створила альтернативу м’яса, що гальмує старіння. Основний інгредієнт – коноплі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найбільш вітамінізовані овочі: рейтинг найкращих джерел вітамінів

Нестача вітамінів в організмі може слугувати причиною різноманітних захворювань, слабкості та в’ялості організму людини. Саме тому спеціалісти – лікарі,...

Підзарядись: Tesla готується до відкриття власних ретро-ресторанів

Наразі заявка очікує на розгляд.Сама ідея не є новою. Ще в 2018 році Ілон Маск заявив, що хоче відкрити...

Найбільша українська мережа кав’ярень відкрила перший заклад у Польщі

Новий заклад розташований у центрі Варшави на вулиці Маршалковській, 136, де раніше працював ресторан мережі швидкого харчування Subway. Поруч...

У Південній Кореї варять за спеціальною технологією пармезан із вівса

Використовуючи власну запатентовану технологію, яка імітує традиційний спосіб старіння твердих сирів, компанія обіцяє забезпечити автентичний смак і текстуру, що...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Компанія Nestlé запускає виробництво рослинного м’яса в Китаї

Харчовий гігант Nestlé намагається не відстати від трендів в...

Ізраїльський стартап привіз у Європу 3D-стейки із картоплі та борошна

Досі стейк можна було скуштувати у ресторанах понад дев'яти...

Виробники готової їжі можуть отримати 8 млн грн гранту на модернізацію

Згідно з умовами грантової програми, підприємства можуть отримати грант...

Беконовий джем з бурбоном. Українські мандрівники виготовляють під Львовом унікальні соуси

Такий виготовляє українська гастромарка «Боїм». У складі джему –...

23 млн грн на яблуках: український бренд переробляє фрукти на цукерки та чипси

Основний продукт компанії — фруктові цукерки, які приносять 80%...

Вибір редактора
В продовження теми