Швейцарці створили із рідкісних яблук добавку проти старіння

Швейцарський виробник інгредієнтів Mibelle Biochemistry отримав схвалення Європейського агентства з безпеки харчових продуктів (EFSA) на біомасу клітинної культури плодів яблук PhytoCellTech Md Nu. Це – новий харчовий інгредієнт, який можна використовувати як добавку для протидії старінню.

«Для харчових продуктів це досить нова технологія. Захоплююче бачити, яких ефектів проти старіння шкіри ми можемо досягти», — каже Торстен Гроте, керівник відділу харчових продуктів та здоров’я Mibelle.

Для розробки нового продукту Mibelle використала швейцарський сорт яблук Uttwiler Spätlauber. Він обраний через унікальну здатність до тривалого зберігання. Протягом всієї зими шкірка яблук навіть не морщиться. 

«Це яблуко зберігається кілька місяців без усадки шкірки. Навіть після снігопаду воно лишається свіжим на деревах. Схоже, що сорт має деякі специфічні властивості, що сповільнюють старіння плодів порівняно з іншими, комерційними сортами яблук», — розповідає Гроте.

До речі, дерева Uttwiler Spätlauber знаходяться в списку збереження швейцарського фонду ProSpecieRara як такі, що перебувають під загрозою зникнення.

Технологи розповідають, що для створення клітинної культури потрібен лише маленький шматочок яблука. Це звучить легко, але знадобилося кілька років, щоб налагодити комерційну стабільну виробничу лінію інноваційного продукту.

Перші дослідження показують, що винахід може дійсно підвищити життєздатність клітин шкіри, що може призвести до покращення її щільності та пружності.

Для розмноження диференційовані клітини яблука культивують у рідкому середовищі. Середовище містить сахарозу, вітаміни, мінерали, мікроелементи та два синтетичних аналоги рослинних гормонів, бензиламінопурин та 2,4-дихлорфеноксіоцтову кислоту. Основними компонентами отриманої яблучної біомаси є вуглеводи, в тому числі полісахариди, та білки. Також у складі є жирні та органічні кислоти.

Нагадаємо, раніше українська компанія створила альтернативу м’яса, що гальмує старіння. Основний інгредієнт – коноплі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американські школи переходять на веганське меню — учні втомилися від традиційної їжі

Нова програма, яку ввели після успішного запуску безм’ясних понеділків і п’ятниць у 2019 та 2021 роках відповідно, є ініціативою...

Молекулярний білок вперше сертифікували як не ГМО. Піде на спортивне харчування

MicelPure — це міцелярний ізолят казеїну. Він містить 86% природного білка та багато кальцію, ідеально підходить для спортивного харчування...

Підзарядись: Tesla готується до відкриття власних ретро-ресторанів

Наразі заявка очікує на розгляд.Сама ідея не є новою. Ще в 2018 році Ілон Маск заявив, що хоче відкрити...

Nestlé модернізує центр, де експерти дегустуватимуть інноваційну їжу для Азії

R&D-центр в Сінгапурі має стратегічне значення для компанії. Саме тут всі розробки продуктів та технологій адаптуються під смакові уподобання...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Сухий борщ: львівські підприємці розробили інновацію для ЗСУ

Підприємство було створене у березні 2021 року з ініціативи...

Додайте жиру. Ривок на ринку альтернативної їжі пророкують гібридному м’ясу

Ідо Савір, співзасновник та головний виконавчий директор SuperMeat, виробник...

Легенда велоспорту вклав мільйони у жуйку, що замінює чашку кави

Маючи в команді лише 10 працівників, Rev Gum успішно...

Український виробник їстівного чаю націлився на ринки Данії та Швеції

Brancho почала виготовляти фруктові солодощі у 2018 році Чотири роки...

Білком для астронавтів стануть тютюнові шкідники

«Є багато цікавих джерел клітин для вирощування їжі, які,...

Вибір редактора
В продовження теми