Хліб з морських водоростей протидіє гіпертонії та містить багато білку

Компанія Sea & Flour запатентувала технологію холодного миття, обробки та гранулювання морських водоростей для використання у випічці. Унікальна технологія дозволяє створювати продукти без стороннього смаку та запаху і максимально зберігати у кінцевому продукту поживний склад водоростей.

Технологія біологічної випічки Sea & Flour розрахована на виготовлення хліба з високим вмістом білка та низьким вмістом натрію. Основним інгредієнтом хліба виступають саме морські водорості. Компанія стверджує, що вона одна з перших включила цей інгредієнт у комерційний хліб.

Інновація легко масштабується та дозволяє включити водорості у широкий спектр випічки

“Морські водорості мають бути у кожній буханці хліба”, – вважає Арлін Вассерман, генеральний директор і співзасновник Sea & Flour. Він акцентує на поживних перевагах, користі для здоров’я та стійкості такого продукту.

Водночас щоб довести хліб з водоростями до “виняткового смаку”, компанії довелося добряче попрацювати, і “перевинайти” весь процес обробки морських водоростей.

Звичайні підходи до додавання водоростей у випічку отримують наслідком озеленення кінцевого продукту, а після обробки інгредієнт втрачає надто багато поживних властивостей. Водорості зазвичай додають продукту стороннього запаху та смаку, і часто буквально “склеюють роботу”, говорить Вассерман.

За його словами, зміна запаху та текстури була найпершою проблемою, з якою зіткнулась компанія. Ще однією складністю стало отримати інгредієнт з постійно однаковою специфікацією. 

«Це непросте завдання, адже морські водорості ростуть у дикій природі», — підкреслив він.

Хліб із морськими водоростями можна вживати як повсякденний. Він містить 2 грами солі на буханець замість 15 грамів, але при цьому не має смаку продукту з низьким вмістом натрію. Буханець дуже смачний та має багато переваг для здоров’я, включаючи протидію гіпертонії та остеопорозу.

Нагадаємо, раніше розробники зі США заявили, що водорості стануть їжею майбутнього.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Молоко без корів, яке підтримав Walt Disney та Ді Капріо, готується до мільярдного IPO

Таким чином, загальна сума отриманих стартапом інвестицій склала $750 млн. Оцінка компанії сягає $1,5 млрд Компанія, яка називає своїм радником Леонардо...

Дієта для інвесторів. Щоб лабораторне м’ясо подешевшало, мають впасти апетити інвесторів

Як свідчить аналіз, проведений консалтинговою компанією із Нідерландів CE Delft, лабораторне м’ясо має суттєво подешевшати, щоб стати конкурентоспроможним.Найбільшою статтею...

В очікуванні п’ятикратного росту: Beyond Meat та Nestle штурмують ринок замінників м’яса

У серпневому звіті агентства Bloomberg Intelligence перераховуються різні причини настільки стрімкого зростання.Зокрема, цьому сприятимуть зусилля самих компаній, які працюють...

50% споживачів готові доплачувати за корисну та місцеву їжу: про тренди майбутнього

Такі результати глобального дослідження, отримані міжнародною консалтинговою компанією PwC. У березні цього року аналітики опитали понад 7 тис. респондентів...

Дві третини м’яса та молока до 2050 року замінять альтернативні продукти — дослідження

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного центру Green Alliance, альтернативна білкова промисловість може стати ключем до...

Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів

Загальна сума інвестицій у стартап з моменту заснування сім років тому складає $365 млн “Ми використаємо фінансування для різноманітних цілей,...

Може вас зацікавити

Стартап екс-чемпіона Формули-1 по випуску екологічних шоколадок отримав мільйони венчурних інвестицій

Раунд очолила люксембурзька компанія DLF Venture. У фінансуванні взяли...

Гігант кондитерського ринку додасть газу до своїх інноваційних цукерок

Жувальні цукерки Starburst знають на ринку понад 60 років....

Вибір редактора
В продовження теми