Хліб з морських водоростей протидіє гіпертонії та містить багато білку

Компанія Sea & Flour запатентувала технологію холодного миття, обробки та гранулювання морських водоростей для використання у випічці. Унікальна технологія дозволяє створювати продукти без стороннього смаку та запаху і максимально зберігати у кінцевому продукту поживний склад водоростей.

Технологія біологічної випічки Sea & Flour розрахована на виготовлення хліба з високим вмістом білка та низьким вмістом натрію. Основним інгредієнтом хліба виступають саме морські водорості. Компанія стверджує, що вона одна з перших включила цей інгредієнт у комерційний хліб.

Інновація легко масштабується та дозволяє включити водорості у широкий спектр випічки

“Морські водорості мають бути у кожній буханці хліба”, – вважає Арлін Вассерман, генеральний директор і співзасновник Sea & Flour. Він акцентує на поживних перевагах, користі для здоров’я та стійкості такого продукту.

Водночас щоб довести хліб з водоростями до “виняткового смаку”, компанії довелося добряче попрацювати, і “перевинайти” весь процес обробки морських водоростей.

Звичайні підходи до додавання водоростей у випічку отримують наслідком озеленення кінцевого продукту, а після обробки інгредієнт втрачає надто багато поживних властивостей. Водорості зазвичай додають продукту стороннього запаху та смаку, і часто буквально “склеюють роботу”, говорить Вассерман.

За його словами, зміна запаху та текстури була найпершою проблемою, з якою зіткнулась компанія. Ще однією складністю стало отримати інгредієнт з постійно однаковою специфікацією. 

«Це непросте завдання, адже морські водорості ростуть у дикій природі», — підкреслив він.

Хліб із морськими водоростями можна вживати як повсякденний. Він містить 2 грами солі на буханець замість 15 грамів, але при цьому не має смаку продукту з низьким вмістом натрію. Буханець дуже смачний та має багато переваг для здоров’я, включаючи протидію гіпертонії та остеопорозу.

Нагадаємо, раніше розробники зі США заявили, що водорості стануть їжею майбутнього.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Замість людського та коров’ячого: перша компанія отримала дозвіл на продаж молока із мікробів

Компанія All G, заснована в Сіднеї у 2020 році, розробляє високовартісні білки нетваринного походження (лактоферин), що використовуються у функціональних...

Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса в Європі.Запит до регуляторних органів є частиною співпраці компанії з...

Рослинний пармезан та копчена гауда дістались Еміратів. Веганські сири там — рідкість

Компанія розпочала міжнародну експансію минулого року, стартувавши продажі в США, Іспанії, Франції, Італії, Мальті та Нідерландах.ОАЕ в компанії розглядають...

Японські вчені надрукували яловичий стейк по $900 за півторасантиметровий шматок

Для культивованої яловичини створення стейка за складом і структурою скожим на справжній, все ще залишається проблемою.Професор Мічія Мацусакі з...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Велика цукрова компанія створила соковите рослинне м’ясо із жому

Fidesse – це інгредієнт, який має надати ідеальної текстури...

Канадці випустили дитячі коктейлі, які покращують здоров’я та надають енергію

Нові Ready-to-Drink Kids Shakes доступні у двох популярних смаках...

Перше у світі баночне безалкогольне вино отримало мільйони інвестицій від відомих інвесторів

Раунд очолив Rockies Venture Club. У фінансування взяли участь...

Вибір редактора
В продовження теми