Технологія біологічної випічки Sea & Flour розрахована на виготовлення хліба з високим вмістом білка та низьким вмістом натрію. Основним інгредієнтом хліба виступають саме морські водорості. Компанія стверджує, що вона одна з перших включила цей інгредієнт у комерційний хліб.
Інновація легко масштабується та дозволяє включити водорості у широкий спектр випічки
“Морські водорості мають бути у кожній буханці хліба”, – вважає Арлін Вассерман, генеральний директор і співзасновник Sea & Flour. Він акцентує на поживних перевагах, користі для здоров’я та стійкості такого продукту.
Водночас щоб довести хліб з водоростями до “виняткового смаку”, компанії довелося добряче попрацювати, і “перевинайти” весь процес обробки морських водоростей.
Звичайні підходи до додавання водоростей у випічку отримують наслідком озеленення кінцевого продукту, а після обробки інгредієнт втрачає надто багато поживних властивостей. Водорості зазвичай додають продукту стороннього запаху та смаку, і часто буквально “склеюють роботу”, говорить Вассерман.
За його словами, зміна запаху та текстури була найпершою проблемою, з якою зіткнулась компанія. Ще однією складністю стало отримати інгредієнт з постійно однаковою специфікацією.
«Це непросте завдання, адже морські водорості ростуть у дикій природі», — підкреслив він.
Хліб із морськими водоростями можна вживати як повсякденний. Він містить 2 грами солі на буханець замість 15 грамів, але при цьому не має смаку продукту з низьким вмістом натрію. Буханець дуже смачний та має багато переваг для здоров’я, включаючи протидію гіпертонії та остеопорозу.
Нагадаємо, раніше розробники зі США заявили, що водорості стануть їжею майбутнього.