Технологи розклали ріпак на складові для інноваційного м’яса. Раніше це були відходи

Нідерландська харчова технологічна компанія Cano-ela розробила технологію екстракції, яка дозволяє отримувати з ріпаку відразу три інгредієнти для розробки інноваційної їжі та паралельно усувати потоки відходів.

Технологія допомагає розділяти насіння ріпаку на олію, білок та клітковину. 

Ці інгредієнти покращують смак, текстуру та стійкість рослинної їжі, а також м’ясних або молочних альтернатив.

«Ця сировина доступна в усьому світі, вона має відпрацьовану технологію вирощування. Крім того, поживний профіль ріпаку дуже хороший», – говорить Джуліана Ромеро, засновник і генеральний директор Cano-ela.

Насіння ріпаку багате олією, білками, вуглеводами, вітамінами та мінералами

Ріпак має здорове співвідношення омега-6 і омега-3 жирних кислот порівняно з оливковою олією. Білок ріпаку – один із небагатьох рослинного походження з повним амінокислотним профілем.

Команда проєкту

Насіння культури давно використовується для виробництва олії. Решту як побічний продукт відправляють на корм тваринам або у відходи.

«Це робить ріпак найбільшим багатим білком потоком відходів у світі», — каже засновниця Cano-ela. Вона називає це «жахливим марнотратством».  

Cano-ela отримала фінансування і зараз працює над пілотним заводом.

У компанії діляться особливостями технології. Все починається із замочування насіння, далі воно проходить через м’які етапи обробки й фракціювання на три різні інгредієнти.

М’який процес допомагає максимально зберігати властивості насіння у кожному інгредієнті. Це робить їх особливо цінними для створення альтернативного м’яса, хлібобулочних виробів чи рослинних молочних продуктів, обіцяють у Cano-ela.

Нагадаємо, раніше фіни перетворили соняшникову макуху на м’ясо для флекситаріанців.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Відомий навігатор Waze маркуватиме на картах, де купити залишки ресторанної їжі

Too Good To Go — це програма, що з'єднує користувачів із магазинами та ресторанами, які мають непродані надлишки їжі,...

Wanted Vegan годує українців рослинним салом та креветками

Заснований у 2020 році Романом Квашенком, який 20 років пропрацював у сфері виробництва та дистрибуції інгредієнтів для харчової промисловості,...

Хрін, спіруліна, коноплі та гриби-адаптогени: як нас змушують їсти більше морозива

Зростання популярності веганського морозива пов’язане з інноваційними смаками та інгредієнтами, які використовуються в його виробництві, говорять аналітики.До традиційних альтернатив...

Стартап створив шоколад та каву з виноградних кісточок, соняшнику та масла ши

Кава без кавових зерен Voyage Foods, веганська арахісова паста, плитка шоколаду без какао за смаком практично не відрізняються від...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Найвпливовіша компанія про веганську їжу: ринок рослинного м’яса подвоїться, а яйця вже додали 168%

Ринок рослинного м’яса в найближчі роки буде рости значно...

«Чайний гриб» став відкриттям для покоління Z та демонструє неймовірний ріст

Комбуча — це продукт, виготовлений шляхом бродіння солодкого чаю...

Корейський стартап створив інгредієнт, який надає рослинам смак м’яса

ACOMS — це протеїн Х-фактора, знайдений і “витягнутий” із...

Mars наповнить свої найвідоміші цукерки смаком гірчиці

Гірчичні солодощі будуть доступні протягом обмеженого періоду часу. Їх...

Вибір редактора
В продовження теми