Це перший бренд, який використовує білок арахісу як основний інгредієнт для створення замінника тваринному м’ясу.
Пельмені сяолунбао (або їх ще називають вареники для супу) традиційно мають начинку зі свинячого фаршу.
Веганська версія зі свининою на основі арахісу імітує смак і текстуру оригінальних пельменів
Суп з пельменями приправляють чорним трюфелем, для більш насиченого смаку.
Стартап Haofood був створений у 2020 році. Тоді співзасновник компанії Астрід Праджого сказав, що їх мета – допомогти м’ясним гурманам зменшити споживання м’яса. Для цього спочатку вони запропонували додати до меню веганську курку, а тепер – і “свинячий фарш”.
У портфоліо компанії є і третій продукт – хрусткі курячі котлети та курячі відбивні в оригінальному та гострому варіантах.
З 2021 року рослинну курку Haofood додали у своє меню кілька шанхайських ресторанів. Вони готують з інноваційного м’яса мінібургери, рапи та боули.
Пізніше стартап уклав угоду з китайським ритейловим гігантом Lawson, отримавши доступ до полиць 2300 роздрібних магазинів по всьому Китаю.
Місцеві продавці нового товару кажуть про те, що одними із перших замовників «арахісових» пельменів стало оточення Сі Цзіньпіна та він сам. Перші партії продукту замовило Управління справ китайського диктатора.
Нагадаємо, раніше голландський стартап Meatable залучив $35 млн для збільшення виробництва та прискорення комерційного запуску своєї культивованої свинини для сосисок та пельменів. Унікальність розробки полягає в тому, що на отримання кінцевого продукту компанії необхідно всього 8 днів.