Білок арахісу замість свинини — китайці створили чергову заміну м’яса, яку полюбив Сі Цзіньпін

Шанхайський харчовий технологічний бренд Haofood, який прославився рослинною куркою з арахісу, випустив пельмені, начинені “свинячим” фаршем на основі того ж самого арахісу.

Це перший бренд, який використовує білок арахісу як основний інгредієнт для створення замінника тваринному м’ясу.

Пельмені сяолунбао (або їх ще називають вареники для супу) традиційно мають начинку зі свинячого фаршу. 

Веганська версія зі свининою на основі арахісу імітує смак і текстуру оригінальних пельменів

Суп з пельменями приправляють чорним трюфелем, для більш насиченого смаку.

Стартап Haofood був створений у 2020 році. Тоді співзасновник компанії Астрід Праджого сказав, що їх мета – допомогти м’ясним гурманам зменшити споживання м’яса. Для цього спочатку вони запропонували додати до меню веганську курку, а тепер – і “свинячий фарш”. 

У портфоліо компанії є і третій продукт – хрусткі курячі котлети та курячі відбивні в оригінальному та гострому варіантах. 

З 2021 року рослинну курку Haofood додали у своє меню кілька шанхайських ресторанів. Вони готують з інноваційного м’яса мінібургери, рапи та боули. 

Пізніше стартап уклав угоду з китайським ритейловим гігантом Lawson, отримавши доступ до полиць 2300 роздрібних магазинів по всьому Китаю.

Місцеві продавці нового товару кажуть про те, що одними із перших замовників «арахісових» пельменів стало оточення Сі Цзіньпіна та він сам.  Перші партії продукту замовило Управління справ китайського диктатора.

Нагадаємо, раніше голландський стартап Meatable залучив $35 млн для збільшення виробництва та прискорення комерційного запуску своєї культивованої свинини для сосисок та пельменів. Унікальність розробки полягає в тому, що на отримання кінцевого продукту компанії необхідно всього 8 днів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Всесвітньо відомий виробник алкоголю продаватиме ром у форматі морозива

У результаті співпраці створено новий унікальний смак морозива — BACARDÍ Ocho Guava Daiquiri. Незвичайне морозиво можна скуштувати протягом всього серпня,...

Голландці зібрали 1,2 млн євро на виробництво риб’ячого жиру без риби

Вливання капіталу було здійснене через інвестиційну платформу DuurzaamInvesteren.Останній раунд краудфандингу успішно закрили протягом трьох тижнів за участі приватних інвесторів.На...

Nestle випустила пляшки для води, які містять на 40% менше пластику

Компанія заявила, що її нові пляшки для природної мінеральної води Vittel®, призначені для користування аналогічно традиційній тарі, але мають...

Будьмо! «Ідеальному кандидату» заплатять $40 тис. за відвідування пабів

Нещодавно Рада округу Лінкольншир опублікувала список вакансій для розвитку свого нового проєкту «Inns on the Edge». «Ідеальним кандидатом» бачать креативного...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Французи створили кросівки із кукурудзи, винограду та кактусів. Їсти не можна

Як вихідний матеріал для виготовлення шкіри компанія використовує залишки...

Замовлення в McDonald’s почав приймати штучний інтелект. Точність – 85%

Система базується на голосовій платформі, створеній Apprente, яку McDonald's...

$80 млн на хмарні біореактори: виробництво їжі майбутнього поставлять на потік

У сфері біоферментації не бракує інновацій. Натомість спостерігається явний...

Український виробник чаю, яким смакував Байден, міксує для пасажирів унікальні сорти

В компанії розповідають, що авторські чаї Molfar стали доступними...

Нові хіти в ресторанах — чорна ікра з морських водоростей та рослинна фуагра

Для початку токійська компанія виготовить близько 160 000 порцій...

Вибір редактора
В продовження теми