Голландський стартап отримав $35 млн на пельмені з лабораторної свинини

Голландський стартап Meatable залучив $35 млн для збільшення виробництва та прискорення комерційного запуску своєї культивованої свинини.

Загальна сума фінансування компанії сягнула $95 млн

Оголошення з’явилося через місяць після того, як Meatable спільно з Mosa Meat, HollandBIO та урядом Нідерландів створила «кодекс практики», що дозолив проводити відкриті дегустації культивованого м’яса в країні.

Meatable використає нове фінансування для масштабування своїх процесів і прискорення комерційного запуску культивованої свинини. 

Розробник говорить, що масштабування та оптимізація виробничих процесів допоможуть культивованому м’ясу стати економічно конкурентоспроможним.

З жовтня 2022 року Meatable почала співпрацю з Сінгапуром для виведення інноваційної їжі на ринок країни. У травні в місті-державі була проведена перша дегустація.

Очікується, що свинячі сосиски та пельмені Meatable будуть продаватися у роздрібних магазинах та ресторанах Сінгапуру у 2024 році.

Наступним ринком для Meatable буде США, говорить Крійн де Нуд, співзасновник і генеральний директор компанії.

«Щоб отримати схвалення регуляторних органів у США, ми працюємо з відповідними американськими експертами та органами влади, включаючи Управління з контролю за продуктами й ліками США та Міністерство сільського господарства США», — сказав де Норд. 

Для виробництва культивованої свинини Meatable використовує запатентовану технологію під назвою Opti-ox, уникаючи потреби у фетальній бичачій сироватці (FBS). 

Щоб створити культивоване м’ясо, Meatable спочатку виділяє одну клітину, нешкідливо взяту у тварини, а потім її нескінченно розмножує. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ресторани годуватимуть європейців яйцями, вирощеними із дріжджів

До кінця року альтернативні яйця з’явиться у кафе, ресторанах та готелях, а у 2024-му – і у роздрібній торгівлі. Альтернативні...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Бренд Unilever створив синьо-жовті кросівки із залишків їжі, що йде у смітник

Гриби, кукурудза, яблука та виноград – тепер вони можуть не лише стати частиною щоденної їжі, а і вашим наступним...

Французи розробили паливо для суперкарів із відходів виноробства

Сировиною для виробництва палива стали винний осад та виноградні вичавки. Як запевняє компанія, це може допомогти скоротити викиди вуглекислого газу...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

На виробництво сухпайків, печива та масла можна отримати 400 тис. грн гранту

У межах проєкту українські виробники зможуть отримати грант до...

$1,1 млрд за мівіну: локшина швидкого харчування породить нового мільярдера

У разі успіху це стане найбільшим IPO в історії...

Пиво зі смаком пончиків, ванілі та піци — харчові гіганти шукають унікальні смаки

Обмежена серія пива, відома під назвою Project Happy Hole-idayz,...

На Kickstarter збирають фінансування на хліб повільного бродіння за старовинним рецептом

Стартап створює хліб повільного бродіння з натуральною закваскою та...

Вибір редактора
В продовження теми