На відновлення постраждалого від війни виробництва можна отримати 800 тис. грн

Український мікро- та малий бізнес, який постраждав від війни, може взяти участь у грантовій програмі «Розвиток малих та середніх підприємств: Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу».

Програму реалізує Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Агентство ООН з питань міграції. Фінансування забезпечує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Основною метою грантової програми є підтримка економіки шляхом відновлення робочих місць та виробництва, а також задоволення попиту населення на критично важливі товари та послуги, говорять організатори.

Учасники програми мають кваліфікувати себе як мале або мікропідприємство

Вони повинні бути зареєстровані в Україні не менш як рік тому та належати українцям. А також релокуватися чи здійснювати діяльність у місті Київ, Київській, Львівській, Закарпатській, Сумській, Чернігівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Полтавській, Дніпропетровській або Харківській областях.

За умовами гранту, мікропідприємства мають працевлаштувати до 10 осіб та створити не менше 1 нового робочого місця. Малі підприємства – працевлаштувати понад 10 людей та створити мінімум 3 нові робочі місця.

Пріоритет надаватиметься постраждалим від війни, пошкодженим, зруйнованим та переміщеним підприємствам.  

МОМ планує надати гранти 100 малим та 270 мікропідприємствам

Мікропідприємства можуть отримати максимум 4 500 євро в гривневому еквіваленті, малі підприємства – до 20 000 євро.

Грантові заявки розглядаються на постійній основі впродовж 2023 року. Останній місяць подання заявок – жовтень. 

Гранти виділяються доти, доки не вичерпаються кошти. Якщо їх буде вичерпано раніше, конкурс буде закритий.

Нагадаємо, виробники їжі можуть також отримати 8 млн грн гранту на модернізацію.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний холодильник знищує бактерії, щоб подовжити термін зберігання їжі

Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.Розумна система зберігання продуктів Uvera має базовий блок, який вакуумуватиме контейнери, щоб...

«Протягом 10 років альтернативне м’ясо стане повноцінною галуззю» — топменеджер Cargill

“Глобальне споживання білка продовжуватиме зростати. Щоб задовольнити цей попит, знадобляться тварини, рослини, ферментація, культивовані інгредієнти, гібриди та нові інноваційні...

Преміум-бренд створив активовану воду, що посилює смак їжі у 10 разів

Вода, що проходить через швейцарську запатентовану технологію фільтрації, отримує додаткову "активацію" завдяки використанню технології електромагнітного резонансу, яка надає їй...

Макарони та цукерки із відходів – британський стартап перевинайшов їжу

Засновник стартапу Том Сіммонс провів чотири роки як науковий дослідник та біохімік, розробляючи у Кембридзькому університеті альтернативний цукор та...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до...

Американці рекомендують споживати гриби, щоб менше страждати від депресії

У дослідженні були використані дані про дієту та психічне...

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa...

Дніпровська броварня MOVA випустила пиво спільно з американською пивоварнею

18th Ward Brewing – це американська пивоварня, з локаціями...

Вибір редактора
В продовження теми