На відновлення постраждалого від війни виробництва можна отримати 800 тис. грн

Український мікро- та малий бізнес, який постраждав від війни, може взяти участь у грантовій програмі «Розвиток малих та середніх підприємств: Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу».

Програму реалізує Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Агентство ООН з питань міграції. Фінансування забезпечує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Основною метою грантової програми є підтримка економіки шляхом відновлення робочих місць та виробництва, а також задоволення попиту населення на критично важливі товари та послуги, говорять організатори.

Учасники програми мають кваліфікувати себе як мале або мікропідприємство

Вони повинні бути зареєстровані в Україні не менш як рік тому та належати українцям. А також релокуватися чи здійснювати діяльність у місті Київ, Київській, Львівській, Закарпатській, Сумській, Чернігівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Полтавській, Дніпропетровській або Харківській областях.

За умовами гранту, мікропідприємства мають працевлаштувати до 10 осіб та створити не менше 1 нового робочого місця. Малі підприємства – працевлаштувати понад 10 людей та створити мінімум 3 нові робочі місця.

Пріоритет надаватиметься постраждалим від війни, пошкодженим, зруйнованим та переміщеним підприємствам.  

МОМ планує надати гранти 100 малим та 270 мікропідприємствам

Мікропідприємства можуть отримати максимум 4 500 євро в гривневому еквіваленті, малі підприємства – до 20 000 євро.

Грантові заявки розглядаються на постійній основі впродовж 2023 року. Останній місяць подання заявок – жовтень. 

Гранти виділяються доти, доки не вичерпаються кошти. Якщо їх буде вичерпано раніше, конкурс буде закритий.

Нагадаємо, виробники їжі можуть також отримати 8 млн грн гранту на модернізацію.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в індустрії клітинного сільського господарства в Європі. The Cultivated B. виходить із...

Сто грамів для Вертера. Робот-баріста з комп’ютерним зором уже здатний замінити людину

Роботів-баристів зараз не бракує. Свої розробки виводять на ринок Cafe X, Costa Coffee (раніше — Briggo), Truebird, Crown Coffee,...

Pizza Hut запустила перший робот-ресторан, який пече півсотні страв за годину

«Ресторан у коробці» базується на технології Hyper-Robotics, ізраїльського стартапу у сфері харчової робототехніки.Інноваційний ресторан Pizza Hut запрацював на автостоянці...

Nestlé створила кашу з побічних відходів своєї фабрики, щоб нагодувати бідні сім’ї

Сорго змішують із злаками, такими як пшениця та кукурудза Зараз кашу тестують у Кот-д'Івуарі під брендом Golden Morn перед повноцінним...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Британці «смажать» пончики під пучком пари — без жиру та консервантів

Ентоні Флетчер, засновник стартапу, у співпраці з британськими вченими...

Стартап, що виробляє шкіру із грибів для модного бренду, зібрав сотні мільйонів на новий завод

Фінансування піде на розширення виробництва флагманського продукту під назвою...

Найбільша в Україні мережа віртуальних ресторанів готова вийти на закордонні ринки

За розрахунками Дениса Кривенка, власника Foodz Ukraine, відкриття однієї...

Через високий попит на ікру стародавньої риби її тепер роблять з водоростей

Інноваційна ікра на основі морських водоростей має такий же...

Колишній вчений Google та SpaceX перевинайшов сир за допомогою великих даних

Основний технологічний інгредієнт їжі майбутнього від Climax Foods –...

Вибір редактора
В продовження теми