На відновлення постраждалого від війни виробництва можна отримати 800 тис. грн

Український мікро- та малий бізнес, який постраждав від війни, може взяти участь у грантовій програмі «Розвиток малих та середніх підприємств: Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу».

Програму реалізує Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Агентство ООН з питань міграції. Фінансування забезпечує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Основною метою грантової програми є підтримка економіки шляхом відновлення робочих місць та виробництва, а також задоволення попиту населення на критично важливі товари та послуги, говорять організатори.

Учасники програми мають кваліфікувати себе як мале або мікропідприємство

Вони повинні бути зареєстровані в Україні не менш як рік тому та належати українцям. А також релокуватися чи здійснювати діяльність у місті Київ, Київській, Львівській, Закарпатській, Сумській, Чернігівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Полтавській, Дніпропетровській або Харківській областях.

За умовами гранту, мікропідприємства мають працевлаштувати до 10 осіб та створити не менше 1 нового робочого місця. Малі підприємства – працевлаштувати понад 10 людей та створити мінімум 3 нові робочі місця.

Пріоритет надаватиметься постраждалим від війни, пошкодженим, зруйнованим та переміщеним підприємствам.  

МОМ планує надати гранти 100 малим та 270 мікропідприємствам

Мікропідприємства можуть отримати максимум 4 500 євро в гривневому еквіваленті, малі підприємства – до 20 000 євро.

Грантові заявки розглядаються на постійній основі впродовж 2023 року. Останній місяць подання заявок – жовтень. 

Гранти виділяються доти, доки не вичерпаються кошти. Якщо їх буде вичерпано раніше, конкурс буде закритий.

Нагадаємо, виробники їжі можуть також отримати 8 млн грн гранту на модернізацію.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Метеорит на пательні. Пробну партію котлет із грибного білка розкупили за лічені години

Обмежений пакет, вартість якого становить $14,99, плюс – доставка, був розпроданий за лічені години.За даними Nature's Fynd, лінію продуктів...

Сінгапур інвестує $15 млн у перетворення неїстівних відходів на сучасну їжу

Центр зосередиться на передових технологіях мікробного клітинного інжинірингу для створення "безпечної, поживної та апетитної" їжі.Проект фінансується NRF і буде...

Uber Eats з нового року доставлятиме їжу безпілотними автомобілями Hyundai

Платформа доставки їжі Uber Eats та технологічна компанія Motional, що спеціалізується на автономному водінні, оголосили про співпрацю у пілотному...

Українці випікають енергетичне печиво для ЗСУ — унікальному рецепту більше століття

Таке печиво виготовляли в Австралії та Новій Зеландії під час Першої світової війни, розповідають засновники.Смаколик може зберігатися свіжим 8...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Творець першого в світі молочного протеїну без тварин вийде на ринок спортивного харчування

Нова лінійка Mooless має в основі молекулярно ідентичний звичайній...

Листопак. З листя ананасів розробили упаковку, що проростає

Дизайнер Пат Мангулабнан знайшов альтернативу. Він розробив інноваційну упаковку...

Лабораторію сенсорного аналізу МХП прийняли до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN)

Лабораторія сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП успішно пройшла процедуру...

Перша компанія подала заявку на поставку лабораторного м’яса в ЄС

Компанія намагається вивести на ринок гібридні ковбаски, які складаються...

На виробництво сухпайків, печива та масла можна отримати 400 тис. грн гранту

У межах проєкту українські виробники зможуть отримати грант до...

Вибір редактора
В продовження теми