Компанія Ді Капріо везе вирощенні в лабораторії стейки до європейських ресторанів

Ізраїльський стартап Aleph Farms подав заявку до регуляторних органів Великобританії, щоб включити лабораторний стейк у меню ресторанів Великобританії.

Aleph Farms подала заявку через кілька днів після того, як запросила дозвіл у Швейцарії на продаж інноваційного м’яса на ринку країни. 

Ізраїльський стартап виробляє цільнокускове м’ясо на клітинній основі. Фактично компанія стала першою в Європі, хто розпочав процес комерціалізації клітинного м’яса на цьому ринку.

До цього компанія активно вкладалася в розробку інноваційної технології вирощування цільнокускового м’яса. У 2021 році Aleph Farms залучила $105 млн інвестицій на вирощування стейків без корів. Наступного року вона перенесла виробництво на новий завод площею 65 000 кв. футів. І вже тоді говорила про глобальні плани вивести на світовий ринок лабораторно вирощені стейки товстої нарізки.

Виробничі потужності Aleph Farms

Одним із ключових інвесторів компанії є голлівудський Леонардо Ді Капріо.

Виробництво у Великобританії  компанія планує розпочати протягом наступних кількох років. Зараз ведуться переговори з потенційними комерційними партнерами.

«Ми подавали документи у Великій Британії та Швейцарії, які є цікавими ринками, — говорить генеральний директор Aleph Farms Дідьє Тубіа. – Думаю, що для Великобританії знадобиться кілька років, але потенціал – величезний».

 

До слова, після Brexit Великобританія переглядає нові зміни в регулюванні харчових продуктів, які можуть пришвидшити схвалення клітинної та точної ферментації. Однак країна все ще спирається на нормативну базу Європейського Союзу.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Coca‑Cola змішає популярний напій з горілкою зі шведської пшениці

Коктейль дебютує на початку 2024 р. в деяких європейських країнах, включаючи Велику Британію, Нідерланди, Іспанію та Німеччину.Він виготовлятиметься з...

Австралійці виростили з гену мамонта м’ясо та зварили з нього фрикадельки

Мамонтова фрикаделька — символічний продукт, який демонструє можливості створення нових видів м’яса, навіть того, яке більше недоступне через втрату...

За 9 місяців 2020 року в сфері foodtech було укладено угод більше ніж на $3 млрд

За 3-й квартал 2020 року в області foodtech було укладено 144 угоди на $ 3,19 млрд, що на 28%...

Із відходів пивоваріння створили штучну шкіру для гаманців та сумок

Arda започаткувала випуск картхолдерів із відпрацьованих відходів пивоваріння як крок до розвитку сталої моди та практик циркулярної економіки.Картхолдери прикрашені...

Лабораторію сенсорного аналізу МХП прийняли до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN)

Лабораторія сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП успішно пройшла процедуру вступу до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN). Тож випробувальна...

Після 136 років виробництва м’яса ринковий гігант переходить на 100% рослинну їжу

Завершення виробництва м’ясної продукції відбудеться до кінця цього року, що відображає зростальний попит на більш екологічні та здорові харчові...

Може вас зацікавити

Насіння отруйного дерева допомагає кинути палити. Дослідження

Тобто рослини можуть бути не лише найкращою основою дієти,...

Стартап змінив гени бактерій, щоб отримати казеїн без тварин

Інноваційний продукт виготовлений із запатентованого бактеріального штаму шляхом точної...

Вибір редактора
В продовження теми