Компанія Ді Капріо везе вирощенні в лабораторії стейки до європейських ресторанів

Ізраїльський стартап Aleph Farms подав заявку до регуляторних органів Великобританії, щоб включити лабораторний стейк у меню ресторанів Великобританії.

Aleph Farms подала заявку через кілька днів після того, як запросила дозвіл у Швейцарії на продаж інноваційного м’яса на ринку країни. 

Ізраїльський стартап виробляє цільнокускове м’ясо на клітинній основі. Фактично компанія стала першою в Європі, хто розпочав процес комерціалізації клітинного м’яса на цьому ринку.

До цього компанія активно вкладалася в розробку інноваційної технології вирощування цільнокускового м’яса. У 2021 році Aleph Farms залучила $105 млн інвестицій на вирощування стейків без корів. Наступного року вона перенесла виробництво на новий завод площею 65 000 кв. футів. І вже тоді говорила про глобальні плани вивести на світовий ринок лабораторно вирощені стейки товстої нарізки.

Виробничі потужності Aleph Farms

Одним із ключових інвесторів компанії є голлівудський Леонардо Ді Капріо.

Виробництво у Великобританії  компанія планує розпочати протягом наступних кількох років. Зараз ведуться переговори з потенційними комерційними партнерами.

«Ми подавали документи у Великій Британії та Швейцарії, які є цікавими ринками, — говорить генеральний директор Aleph Farms Дідьє Тубіа. – Думаю, що для Великобританії знадобиться кілька років, але потенціал – величезний».

 

До слова, після Brexit Великобританія переглядає нові зміни в регулюванні харчових продуктів, які можуть пришвидшити схвалення клітинної та точної ферментації. Однак країна все ще спирається на нормативну базу Європейського Союзу.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Доходи із відходів. Упаковка з авокадо збільшує термін зберігання продуктів

Упаковка включатиме бар’єрні етикетки та антиоксидантні добавки, які захищатимуть гуакамоле та подібні харчові продукти від окислення.За даними іспанської дослідницької...

Фермери створили молоко для покращення розуму

Молоко містить стандартних 12 основних поживних речовин, як і інша лінійка продуктів Organic Valley. Щоб зробити його більш корисним,...

Інтелектуальні системи управління запасами: допомога AI в логістиці харчових продуктів

Що таке інтелектуальні системи управління запасами? Інтелектуальні системи управління запасами — це технологічні рішення, які використовують штучний інтелект для моніторингу,...

Івано-Франківська сироварня варить унікальні сири з чорнилами каракатиці

П’ять років тому нинішня власниця сироварні починала з моцарели. Тоді вона варила сири за італійською технологією на власній кухні....

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Японці перетворили хміль, що лишається від виробництва пива, у нановолокно

Хміль є основним інгредієнтом майже кожного виду пива. Цей...

Штучний інтелект винайшов харчову добавку, яка діє як грудне молоко

Інгредієнти будуть продаватися під торговою маркою Maolactin. Вони є...

Рибний дзень. Два американці за три місяці зірвали на шкірках лосося $1 млн

Джастін Гілберт і Дуглас Рібу – засновники Harmless Harvest – хотіли,...

Продано перший мільйон порцій «мікробного» морозива. Наступний — сир

Brave Robot був запущений минулого року як перший бренд...

Голландці за допомогою точного бродіння створили справжнє “вершкове” масло із соєвих бобів

Інноваційний продукт під назвою «The Original Better» надійде у...

Вибір редактора
В продовження теми