Виробники готової їжі можуть отримати 8 млн грн гранту на модернізацію

В Україні стартувала чергова хвиля подачі заяв на гранти для розвитку переробних підприємств за урядовою програмою «єРобота».

Згідно з умовами грантової програми, підприємства можуть отримати грант до 8 млн грн на розвиток бізнесу. Ці кошти вони повинні використати на посилення та модернізацію виробничих потужностей, нарощування обсягів виробництва та підвищення конкурентоспроможності продукції.

Обов’язковою умовою є створення до 25 нових робочих місць

В Уряді вважають, що бізнес має виробляти більше готової продукції з високою часткою доданої вартості та хорошої якості – як для внутрішнього ринку, так і на експорт. 

Окрім того, інвестиції в переробку – це нові робочі місця, збільшення податкових надходжень до бюджету та валютної виручки.

За рік дії грантової програми «єРобота» рішення про надання такої підтримки було ухвалено для 485 підприємств на загальну суму 2,6 млрд грн. Створено понад 6 тис. нових робочих місць.

Один із таких грантів раніше отримало хлібопекарське підприємство Chanta. 

“До повномасштабного вторгнення хлібзавод Chanta був одним із найсучасніших в регіоні. Тут виготовляли заморожене тісто та круасани. Втім через російську агресію завод зазнав серйозних збитків. Російський обстріл практично зруйнував підприємство, знищивши високотехнологічне обладнання”, – розповідає Юлія Свириденко, перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України.

Олена Тараненко – директорка ТОВ “Чанта Маунт”

За грантовою програмою, завод отримав 8 млн грн фінансування для відновлення виробництва. Кошти підуть на закупку холодильного та морозильного обладнання. 

Повне відновлення виробництва очікується навесні 2024 року

Нагадаємо, Український фонд стартапів також запустив Велику грантову хвилю для українських підприємців за допомогою коштів уряду Німеччини. Згідно з програмою, планується профінансувати 30 малих і середніх підприємств на загальну суму 750 000 євро.

Джерела: КМУ, Facebook

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартапи у сфері foodtech: ТОП-10 інноваційних проєктів 2024 року

Сфера Foodtech швидко розвивається, і нові стартапи вносять значні зміни у спосіб, яким ми вирощуємо, виробляємо та споживаємо їжу....

Іспанці створили з океанічної води спеціальний напій для спортсменів, який відновлює тіло

Розробник говорить, що океанська вода містить таку саму частку мінеральних солей — магнію, хлориду, кальцію і калію — як...

У Південній Кореї варять за спеціальною технологією пармезан із вівса

Використовуючи власну запатентовану технологію, яка імітує традиційний спосіб старіння твердих сирів, компанія обіцяє забезпечити автентичний смак і текстуру, що...

Стартап виростив жир без тварин та збирає $24 млн на його виробництво

Серед інвесторів компанії — Lever VC, Gullspang Re: Food, Фонд Гумбольдта, Green Monday Ventures та Enfini Ventures.Таким чином, загальна...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в...

Колишній науковець з Херсонщини варить кавунове варення та чавить олію з його насіння

Пекмез, або так званий «кавуновий мед», — це густа...

«Електронний ніс» визначатиме свіжість м’яса без відкриття упаковки

У якості рецептора «електронного носа» виступає спеціальний штрих-код, які...

Легендарний бренд випустив рослинну котлету, яку не відрізнити від справжнього м’яса

З новими котлетами Beyond Meat дебютує ексклюзивно в американській...

Всесвітньо відомий виробник алкоголю продаватиме ром у форматі морозива

У результаті співпраці створено новий унікальний смак морозива —...

Вибір редактора
В продовження теми