Виробники готової їжі можуть отримати 8 млн грн гранту на модернізацію

В Україні стартувала чергова хвиля подачі заяв на гранти для розвитку переробних підприємств за урядовою програмою «єРобота».

Згідно з умовами грантової програми, підприємства можуть отримати грант до 8 млн грн на розвиток бізнесу. Ці кошти вони повинні використати на посилення та модернізацію виробничих потужностей, нарощування обсягів виробництва та підвищення конкурентоспроможності продукції.

Обов’язковою умовою є створення до 25 нових робочих місць

В Уряді вважають, що бізнес має виробляти більше готової продукції з високою часткою доданої вартості та хорошої якості – як для внутрішнього ринку, так і на експорт. 

Окрім того, інвестиції в переробку – це нові робочі місця, збільшення податкових надходжень до бюджету та валютної виручки.

За рік дії грантової програми «єРобота» рішення про надання такої підтримки було ухвалено для 485 підприємств на загальну суму 2,6 млрд грн. Створено понад 6 тис. нових робочих місць.

Один із таких грантів раніше отримало хлібопекарське підприємство Chanta. 

“До повномасштабного вторгнення хлібзавод Chanta був одним із найсучасніших в регіоні. Тут виготовляли заморожене тісто та круасани. Втім через російську агресію завод зазнав серйозних збитків. Російський обстріл практично зруйнував підприємство, знищивши високотехнологічне обладнання”, – розповідає Юлія Свириденко, перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України.

Олена Тараненко – директорка ТОВ “Чанта Маунт”

За грантовою програмою, завод отримав 8 млн грн фінансування для відновлення виробництва. Кошти підуть на закупку холодильного та морозильного обладнання. 

Повне відновлення виробництва очікується навесні 2024 року

Нагадаємо, Український фонд стартапів також запустив Велику грантову хвилю для українських підприємців за допомогою коштів уряду Німеччини. Згідно з програмою, планується профінансувати 30 малих і середніх підприємств на загальну суму 750 000 євро.

Джерела: КМУ, Facebook

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

З брокколі та чорниці створили перший коктейль, що стабілізує рівень цукру в крові

Це перший у своєму роді напій, розроблений для забезпечення повноцінного рослинного харчування людей з цукровим діабетом.Було доведено, що він...

Харчбук — американці запустили соцмережу для «харчових» особистостей, яких відбирає комп’ютер

Ідея створити платформу вийшла з того, що багато людей живуть з обмеженнями в харчуванні або мають певні харчові вподобання.  Щоб...

Штучний інтелект розробив іноваційну газовану воду для ринку Швейцарії

Компанія Vivi Kola (створена у 1938 році) заявила, що завдяки інструментам штучного інтелекту, їй вдалося розробити рецепт нового веганського...

Вчені створили біопластик з дріжджів з антимікробними властивостями

Такий біопластик має потенціал до використання в «розумній упаковці» з антиоксидантними та антимікробними властивостями.Дослідження тривало більше восьми років. Вченим...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Магія їжі майбутнього: вперше створили смузі зі шпинату, авокадо та яєчного білку, який виробляють мікроби

Новий коктейль під назвою Pineapple Greens Protein містить біоідентичний...

Піцайолло на батарейці. Інноваційний робот складає 150 піц на годину

xPizza One — це автономний кіоск для складання піци Установка...

Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса...

В Нідерландах збудують завод, де вироблятимуть унікальний білок за допомогою грибів

Очікується, що фабрика запрацює до 2022 року. Початкова потужність...

Відома броварня варить із африканського зерна пиво, що смакує як шампанське

Фоніо – це зерно, яке відоме завдяки своїм високим...

Вибір редактора
В продовження теми