Печиво з нового сорту арахісу лікує алергію. Його розробляли 7 років

Ізраїльський національний центр сільськогосподарських досліджень і розробок Volcani Institute розробив спеціалізований сорт арахісу Mona, запікання якого у харчових продуктах знижує алегренність.

Печиво з такого арахісу можна успішно використовувати для лікування дітей з алергією на арахіс, вони можуть споживати його практично у необмеженій кількості.

Після 7 років розробки та досліджень команда вчених подасть заявки на схвалення в Європі та США

Деякі люди з алергією можуть переносити варене яйце або молоко. Але рослинні алергени, такі як арахіс, несприйнятливі до теплових розчинів. Ідея арахісу Mona peanut полягала в тому, щоб створити арахіс, який би поводився як молоко та був безпечним для алергіків після нагрівання.

Мона Кідон, директор клініки педіатричної алергії в медичному центрі “Шеба”

«Ми денатурували в арахісі білки, які викликають алергію», говорить Мона Кідон, директор клініки педіатричної алергії в медичному центрі “Шеба” в Ізраїлі.  

У дослідженні фази 2А за участю пацієнтів 32 дитини з важкою алергією на арахіс (які компенсувалися менш ніж 100 міліграмами білка арахісу або менш ніж однією п’ятою розміру європейського арахісу) з’їдали два печива «Мона арахіс», що містили 300 міліграмів білка арахісу щодня протягом 40 тижнів. Реакцій у пацієнтів не було.

Через 40 тижнів вони з’їли 2000 міліграмів арахісового білка (близько 6-7 арахісових горіхів). Четверо зазнали «мінімальної» реакції. У решти не було жодної реакції. Це свідчить про те, що 28 пацієнтів досягли «рівня 2» захисту, а отже вони були в безпеці від випадкового контакту з арахісом і могли включити арахіс у свій раціон, доки продовжували щоденне споживання Mona.

Вчені говорять, що результати – надзвичайно обнадійливі. За десятиліття алергія дітей молодшого віку на арахіс подвоїлася. Наприклад, у Великій Британії вона вражає приблизно кожну 50-ту дитину.

Нагадаємо, раніше китайці розробили курятину з арахісу. Рослинне м’ясо – схоже на тофу.

Джерело: The Times

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Столітній молочний гігант створив напій для нарощування м’язів

Лінійка UP2U Recover, що включає протеїнові напої зі смаком персика з манго та червоного апельсина і безароматизованого білкового порошку,...

Одноразові горнятка для кави після використання розпадаються на пил

Розроблені за допомогою 3D-друку, глиняні контейнери, тарілки та горнятка виготовлені лише з трьох простих інгредієнтів – глини, води та...

Посміхніться і скажіть «Cheese»: американці розробили сир з коноплею

Американський стартап Grounded Foods, заснований у 2019 р., створив веганський сир з насіння конопель та «потворної» цвітної капусти.На відміну...

Наростили м’ясо. Інвестиції в альтернативний білок потроїлися всього за рік

«2020-й став роком прориву для альтернативних білків. Рекордні інвестиції надійшли у всі сегменти галузі», — говорить Керолайн Бушнелл, директор...

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Може вас зацікавити

Листопак. З листя ананасів розробили упаковку, що проростає

Дизайнер Пат Мангулабнан знайшов альтернативу. Він розробив інноваційну упаковку...

Прикарпатський фермер створив хамон із баранини. Рецепту — сотні років

Василь Стефурак очолює ГО «Асоціація вівчарів» та має великі...

Вибір редактора
В продовження теми