Печиво з нового сорту арахісу лікує алергію. Його розробляли 7 років

Ізраїльський національний центр сільськогосподарських досліджень і розробок Volcani Institute розробив спеціалізований сорт арахісу Mona, запікання якого у харчових продуктах знижує алегренність.

Печиво з такого арахісу можна успішно використовувати для лікування дітей з алергією на арахіс, вони можуть споживати його практично у необмеженій кількості.

Після 7 років розробки та досліджень команда вчених подасть заявки на схвалення в Європі та США

Деякі люди з алергією можуть переносити варене яйце або молоко. Але рослинні алергени, такі як арахіс, несприйнятливі до теплових розчинів. Ідея арахісу Mona peanut полягала в тому, щоб створити арахіс, який би поводився як молоко та був безпечним для алергіків після нагрівання.

Мона Кідон, директор клініки педіатричної алергії в медичному центрі “Шеба”

«Ми денатурували в арахісі білки, які викликають алергію», говорить Мона Кідон, директор клініки педіатричної алергії в медичному центрі “Шеба” в Ізраїлі.  

У дослідженні фази 2А за участю пацієнтів 32 дитини з важкою алергією на арахіс (які компенсувалися менш ніж 100 міліграмами білка арахісу або менш ніж однією п’ятою розміру європейського арахісу) з’їдали два печива «Мона арахіс», що містили 300 міліграмів білка арахісу щодня протягом 40 тижнів. Реакцій у пацієнтів не було.

Через 40 тижнів вони з’їли 2000 міліграмів арахісового білка (близько 6-7 арахісових горіхів). Четверо зазнали «мінімальної» реакції. У решти не було жодної реакції. Це свідчить про те, що 28 пацієнтів досягли «рівня 2» захисту, а отже вони були в безпеці від випадкового контакту з арахісом і могли включити арахіс у свій раціон, доки продовжували щоденне споживання Mona.

Вчені говорять, що результати – надзвичайно обнадійливі. За десятиліття алергія дітей молодшого віку на арахіс подвоїлася. Наприклад, у Великій Британії вона вражає приблизно кожну 50-ту дитину.

Нагадаємо, раніше китайці розробили курятину з арахісу. Рослинне м’ясо – схоже на тофу.

Джерело: The Times

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап розробив ковбасу з плодів хлібного дерева – робити бутерброди більше не потрібно

Джекфрут служить основним інгредієнтом у широкому асортименті рослинних альтернатив м’ясу, починаючи від фрикадельок і закінчуючи «свинячим» фаршем.За відгуками тих,...

Sony розробляє телевізор, який стежитиме за тим, чи правильно харчується людина, коли його дивиться

Саме такий може розробити компанія Sony. По крайній мірі, про це свідчить патент №11 081 227, зареєстрований у США.Патент...

В Ізраїлі створили рослинне яйце з жовтком, яке можна смажити

На сьогодні в сегменті розробки альтернативних яєць стає по-справжньому тісно. Однак YO-Egg є гідним новим учасником: їхнє веганське яйце...

Вінницька компанія робить макарони з виноградними кісточками та гарбузом

Макарони «Мак-Вар Екопродукт» — єдині, що визнані МОЗ України офіційно дієтичними Вони виготовляються за запатентованою технологією. Продукція пройшла дослідження в Науковому...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Екологічно чиста кава: як біотехнології змінюють виробництво

Екологічна свідомість стає дедалі важливішою, виробництво кави також піддається...

У супермаркетах з’являться рослинні стегенця зі шкірою з морських водоростей

Гіперреалістичні рослинні стегенця поєднують три запатентовані технології, які дозволяють...

Курка та риба з грибів — глобальний інкубатор “пригрів” у себе нові стартапи

Серед новачків на платформі — виробники першого в світі...

Вчені створили хліб з «невидимими волокнами», який покращує самопочуття

Так з’явився FiberX – функціональне волокно без смаку, яке...

Вибір редактора
В продовження теми