Німці друкують молоко у вигляді аркушів А4. Щоб випити, треба додати води

Німецький харчовий бренд Veganz запатентував унікальну технологію і готується до випуску Mililk – 2D-друкованих листів, які перетворюються на вівсяне молоко.

Продукт має вигляд квадратних аркушів карамельного відтінку. Вони мають розмір А4 і зручні до пересилання через поштові скриньки.

З кожного листка можна виготовити 500 мл вівсяного молока, а в упаковці за 17,99 євро достатньо аркушів для приготування 10 літрів. 

Споживач може відірвати стільки листа, скільки потрібно, і змішати його з водою протягом 30 секунд, щоб отримати свіже вівсяне молоко. 

Листи містять вівсяний порошок, невелику кількість води, кокосову олію, ізолят нуту, ванілін і гелланову камедь. 

Усе це разом утворює вершкове, приємне для кави молоко

Розробник продукту акцентує на тому, що виробництво молочних аркушів має низький екологічний вплив на планету, а також скорочує кількість відходів. Споживач може приготувати саме стільки молока в конкретний період часу, скільки йому потрібно.

Молоко у такому форматі зручне для транспортування, адже решту 90% продукту мала б складати вода.

нова запатентована технологія збільшує термін придатності молока до 2 років

Упаковка вівсяного молока складається лише з конверта, який можна переробити, на відміну від десятків Tetra Paks (у які пакують більшість рослинного молока) чи картонних коробок, які далі просто викинуть. 

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав про найкращі замінники молока на основі рослин. Також на ринку з’являється безліч нових розробок, наприклад, створене за допомогою технології пивоваріння чи енергетичне молоко із креатином.

Джерела: Veganz, The Green Queen, LinkedIn

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Львів’яни варять кабачкові цукати, які схожі на банан та диню

“За нашою традицією, це повністю натуральний продукт. Навіть у якості барвника використовуємо смородину та червоний буряк”, – говорять у...

ТОП-8 суперфудів для зниження стресу та поліпшення настрою

Ми всі знаємо, від поганого настрою може врятувати шматочок чогось смачненького – не панацея, та все ж краще, ніж...

Творець першого в світі молочного протеїну без тварин вийде на ринок спортивного харчування

Нова лінійка Mooless має в основі молекулярно ідентичний звичайній сироватці протеїн від Perfect Day.Його виготовляють шляхом точної ферментації, забезпечуючи...

Пармський молочник. Чому ентузіаст суперфуду увійшов в історію як світовий шахрай

5 травня 2002 року стало справжнім святом для мешканців міста Парма, що на півночі Італії. Чудовий удар Андріана Муту,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Схрумати хробака: вчені ЄС підтвердили безпечність білку з личинок комах

Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA — Далі)...

Ізраїльський стартап друкуватиме рослинні яйця на 3D-принтері

Новий продукт створений за підтримки венчурної компанії Millennium Food-Tech,...

Не якась там торба. Німецькі студенти створили еко-сумки із фруктових шкірок

Sonnet155 являють собою невеликі пакети з ручками, позиціонуються більше...

Слідом за Безосом і Гейтсом нові інвестори вклали у вулканічне м’ясо $350 млн

Таким чином, загальне фінансування компанії склало $500 млн.Раунд очолив...

Аграрний гігант, зірки Болівуду та найбільший у світі виробник котлет взялися перевинайти м’ясо

Такі результати дослідження, оприлюдненого компанією ADM у свіжому звіті...

Вибір редактора
В продовження теми