Німці друкують молоко у вигляді аркушів А4. Щоб випити, треба додати води

Німецький харчовий бренд Veganz запатентував унікальну технологію і готується до випуску Mililk – 2D-друкованих листів, які перетворюються на вівсяне молоко.

Продукт має вигляд квадратних аркушів карамельного відтінку. Вони мають розмір А4 і зручні до пересилання через поштові скриньки.

З кожного листка можна виготовити 500 мл вівсяного молока, а в упаковці за 17,99 євро достатньо аркушів для приготування 10 літрів. 

Споживач може відірвати стільки листа, скільки потрібно, і змішати його з водою протягом 30 секунд, щоб отримати свіже вівсяне молоко. 

Листи містять вівсяний порошок, невелику кількість води, кокосову олію, ізолят нуту, ванілін і гелланову камедь. 

Усе це разом утворює вершкове, приємне для кави молоко

Розробник продукту акцентує на тому, що виробництво молочних аркушів має низький екологічний вплив на планету, а також скорочує кількість відходів. Споживач може приготувати саме стільки молока в конкретний період часу, скільки йому потрібно.

Молоко у такому форматі зручне для транспортування, адже решту 90% продукту мала б складати вода.

нова запатентована технологія збільшує термін придатності молока до 2 років

Упаковка вівсяного молока складається лише з конверта, який можна переробити, на відміну від десятків Tetra Paks (у які пакують більшість рослинного молока) чи картонних коробок, які далі просто викинуть. 

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав про найкращі замінники молока на основі рослин. Також на ринку з’являється безліч нових розробок, наприклад, створене за допомогою технології пивоваріння чи енергетичне молоко із креатином.

Джерела: Veganz, The Green Queen, LinkedIn

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Зірка «Гри престолів» разом з французьким брендом випустила шкіряні сумки з відходів яблук

Англійська акторка Мейсі Вільямс, відома завдяки своїй ролі Ар’ї Старк у «Грі престолів», спільно з французьким модним брендом Coperni...

Сто грамів для Вертера. Робот-баріста з комп’ютерним зором уже здатний замінити людину

Роботів-баристів зараз не бракує. Свої розробки виводять на ринок Cafe X, Costa Coffee (раніше — Briggo), Truebird, Crown Coffee,...

Омлет із водоростей. Яйця без курей виготовляють із жовтої хлорели та вирощують у лабораторії

Порошки є у двох варіантах: білий та жовтий. Порівнюючи з іншими продуктами з водоростей яскраво зеленого кольору, останні —...

Британський сімейний стартап створив снодійне молоко. Пріоритетний ринок — Азія.

Функціональне молоко містить водний екстракт валеріани, який допомагає розслабитися та покращити якість сну.Спочатку компанія планувала використовувати як основу джерельну...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Світовий лідер ринку їжі купує розробника інноваційних ароматів

Revela, з річним обсягом продажів майже у $240 млн,...

«Юпаркс» почала співпрацю ще з одним індустріальним парком, який входитиме у foоdtech-екосистему VOLIA

«Юпаркс» — провідна компанія, що спеціалізується на управлінні індустріальними...

Колишній виконавчий директор Cargill просуватиме на ринок м’ясо із міцелію

Стартап Meati Foods уже доволі гучно заявив про себе...

Курячу грудку чи стейк вирощуватимуть із клітин тварин за три тижні

Такої думки Емі Чен, головний операційний директор UPSIDE Foods,...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні...

Вибір редактора
В продовження теми