Німці друкують молоко у вигляді аркушів А4. Щоб випити, треба додати води

Німецький харчовий бренд Veganz запатентував унікальну технологію і готується до випуску Mililk – 2D-друкованих листів, які перетворюються на вівсяне молоко.

Продукт має вигляд квадратних аркушів карамельного відтінку. Вони мають розмір А4 і зручні до пересилання через поштові скриньки.

З кожного листка можна виготовити 500 мл вівсяного молока, а в упаковці за 17,99 євро достатньо аркушів для приготування 10 літрів. 

Споживач може відірвати стільки листа, скільки потрібно, і змішати його з водою протягом 30 секунд, щоб отримати свіже вівсяне молоко. 

Листи містять вівсяний порошок, невелику кількість води, кокосову олію, ізолят нуту, ванілін і гелланову камедь. 

Усе це разом утворює вершкове, приємне для кави молоко

Розробник продукту акцентує на тому, що виробництво молочних аркушів має низький екологічний вплив на планету, а також скорочує кількість відходів. Споживач може приготувати саме стільки молока в конкретний період часу, скільки йому потрібно.

Молоко у такому форматі зручне для транспортування, адже решту 90% продукту мала б складати вода.

нова запатентована технологія збільшує термін придатності молока до 2 років

Упаковка вівсяного молока складається лише з конверта, який можна переробити, на відміну від десятків Tetra Paks (у які пакують більшість рослинного молока) чи картонних коробок, які далі просто викинуть. 

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав про найкращі замінники молока на основі рослин. Також на ринку з’являється безліч нових розробок, наприклад, створене за допомогою технології пивоваріння чи енергетичне молоко із креатином.

Джерела: Veganz, The Green Queen, LinkedIn

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник пребіотиків із цикорію інвестує 30 млн євро в розширення, щоб наздогнати попит

BENEO оголосив про багатомільйонну інвестиційну програму для розширення заводів з виробництва пребіотичних волокон кореня цикорію в Премуко (Чилі) та...

Харчовий стартап, що отримав найбільшу інвестицію, замінить 10% сиру в Європі на нетваринний

У фінансуванні взяли участь Elevat3 Capital та Lowercarbon Capital під керівництвом EQT Ventures.Окрім прискорення комерційного виробництва та розширення наукової...

Нідерландська компанія створила інноваційне молоко для здорового старіння

Три нові формули молока та сироватки відповідають нормам Китаю, де ці продукти впроваджуються, та збагачені вітамінами, мінералами і пробіотиками....

Український бренд розробив солодощі, які можна їсти на дієті

Батончики FIZI орієнтовані на широку аудиторію, яка прагне поєднати задоволення від солодощів із турботою про своє здоров'я, говорить Олександр. Батончики...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Може вас зацікавити

Колишній фармацевт розробив спеціальні «антипохмільні» батончики — допомогли буремні вечірки

«Подумайте, перш ніж випити. Спочатку з’їжте SoBar», — йдеться...

Фермерка на Львівщині виготовляє масло, яке можна гріти до 250 градусів

Юлія Малекс, разом із чоловіком, у 2018 році переїхала...

Виробники додають у рослинне м’ясо червоні водорості, щоб імітувати кров

Їхня спільна розробка — інгредієнт на основі червоних мікроводоростей...

Синергія, конкуренція та VOLIA до успіху: як працюватиме перший інноваційний foodtech-кластер в Україні

Нещодавно в Україні оголосили про створення справжнього інкубатора для...

Вибір редактора
В продовження теми