За десять років існування ринку лабораторного м’яса на ньому з’явилося 150 гравців

Цієї суботи виповнюється десять років з моменту дебюту першого гамбургера з м’яса, вирощеного на клітинних культиваціях нідерландським стартапом Mosa Meat.

За цей час Mosa Meat розпочала будівництво гігантського заводу промислового виробництва поблизу пілотного заводу у Маастрихті, а дві країни – Сінгапур та США – дозволили продавати вирощене альтернативним способом м’ясо на своєму ринку.

За даними Good Food Institute (GFI) у світі над розробкою клітинного м’яса працює 150 компаній, близько 50 з них – розташовані у Європі. Лідерами ринку є GOOD Meat і UPSIDE Foods, які зуміли комерціалізувати свій продукт та вийти на ринок.

Таймлайн розвитку культивованого м’яса

«Зараз у галузі домінують стартапи, які є рушійною силою інновацій, але в міру того, як цей сектор розвивається, ми очікуємо збільшення кількості партнерств між стартапами та великими гравцями харчової промисловості. Наприклад, ми бачимо, як Aleph Farms співпрацює з Migros, щоб отримати дозвіл регуляторів у Швейцарії», – говорить Карлотта Лукас, старший менеджер із корпоративних залучень міжнародної некомерційної організації GFI.

На її погляд, різноманітність компаній сигналізує про “здоровий” розвиток ринку. При цьому досягти демократизації інноваційного продукту допоможуть зусилля держав та державні інвестиції.

Дослідження GFI виявило, що культивоване м’ясо, вироблене з використанням відновлюваної енергії, може зменшити викиди СО2 до 92%, зменшити забруднення повітря до 94% і використовувати до 90% менше землі порівняно з вирощуванням корів на м’ясо.

До того ж за 10 років розвитку галузі суттєво скоротилася собівартість отримання альтернативного м’яса. Виготовлення першого гамбургера обійшлося у 250 тис. євро, зараз шашлик з культивованої курки коштує в Сінгапурі $14.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Мед без бджіл, баранина із пробірки та сухі коктейлі — кращі стартапи, що розробляють нову їжу

Крім них у рейтингу – інноватори у сфері сільського господарства, вирощування комах, постачання ресурсів, доставки їжі, взаємодії з покупцями...

Інноваційний робот-бармен міксує коктейлі за допомогою штучного інтелекту

У новій розробці Barsys поєднала досвід міксування коктейлів з передовими технологіями.Візуально довершена машина керується мобільним додатком через Bluetooth та...

Тонни лабораторного м’яса щороку — один з піонерів ринку завершив будівництво заводу

Новий виробничий комплекс, що розташовується в Емервіллі, штат Каліфорнія, буде також відкритий для споживчих екскурсій з метою «демістифікації культивованого...

Із капусти, селери та арахісу створили фарш для начос з терміном придатності до року

Фарш виготовляють із помідорів, моркви, цвітної капусти, селери, цибулі, арахісу, трав та спецій.Серед додаткових інгредієнтів — соус тамарі та...

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Може вас зацікавити

Британські розробники по QR-коду підкажуть, які продукти знищать цивілізацію

Foodsteps — перша британська технологічна компанія, яка надає інформацію...

Технологи за допомогою мікробного бродіння відтворили смак фіалки та драконового фрукта

Sensegen отримала шість «справжніх фруктових» смаків для харчових продуктів...

Вибір редактора
В продовження теми