В Європі чекають на початок продажів їжі з комах. Буде своє маркування

Європейська комісія (ЄК) підтвердила, що споживачі можуть легко отримати доступ до всієї необхідної їм інформації про харчові продукти на основі комах. Це було однією із важливих умов допуску таких продуктів на ринок.

Стелла Кіріакідес, європейський комісар з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів запевняє, що споживачі вже достатньо знають про комах як харчові інгредієнти.

При цьому комісар акцентує, що виробники їжі з комах повинні будуть обов’язково зазначати на етикетці свого продукту латинську (наукову) назву комахи, включеної у рецептуру. Загальноприйняту назву потрібно вказати в дужках.

Інформація про комах має бути чіткою та розбірливою, на видному місці, великим розміром шрифту та незмивним чорнилом. Крім того, закон вимагає, щоб на етикетці містилося попередження про можливість алергічної реакції.

Підтвердження про поінформованість споживачів ще більше наближує ЄС до дозволу на продаж їжі з комахами. 

До цього у червні Європейське агентство з безпеки харчових продуктів (EFSA)  винесло позитивний висновок щодо безпеки та харчової цінності виду Tenebrio molitor (борошнистого хробака) після того, як французька компанія Nutri’Earth подала заявку на оброблене ультрафіолетом хробакове борошно у 2019 році.

Компанія очікує остаточного дозволу наприкінці 2023 або на початку 2024 року

До речі, позитивний висновок EFSA слідував відразу після того, як Великобританія схвалила цвіркунів для використання у їжу. 

Нагадаємо, newfood.ua писав про ТОП-10 компаній, які планують нажитися на їстівних хробаках та цвіркунах

Раніше у бельгійських вафлях уже пробували замінити вершкове масло на жир із комах. А ковбасу майбутнього планують робити із порошком цвіркунів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

З апельсином, вершками та коноплею — нові напої захоплюють ринок США

На відміну від конкурентів, Jones Soda використовує у виробництві не марихуану, а саме коноплі. Різниця полягає у вмісті психоактивних...

Сухе пиво — американці створили інноваційну приправу, яка підкорює ринок

"Так само, як New Belgium Brewing робить пиво світового класу, Spiceology створює кращий "смак" пива", — говорять у компанії.У...

Попкорн, вирощений на мікробному азоті: «кліматичні» закуски завойовують Amazon

Сьогодні сільськогосподарська спільнота використовує понад 100 млн тонн синтетичних азотних добрив, що становить близько 5% викидів парникових газів в...

Заморіть черв’ячка. Попит на їжу з комах драйвитимуть пенсіонери та вегани

Такими очікуваннями поділився Седрік Ауріол, співзасновник французької біотехнологічної компанії Agronutris.Нещодавно Agronutris отримала дозвіл на продаж комах та продукції з...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Прориви ринку foodtech: від найшвидшого протеїну до передачі ароматів на відстані

Німці, які навчились за допомогою мікробів виробляти найшвидший протеїн...

Zero waste lifestyle: що таке “нуль відходів”? Філософія безвідходного тренду

Останнім часом все частіше можна почути такий вираз, як...

Піонер ринку рослинного м’яса випустить стейк, який поверне компанії втрачені мільярди

Новий продукт матиме мінімальний перелік інгредієнтів із високим вмістом...

Шеф-кухар, який допомагає українцям, першим в США смажитиме лабораторну курятину

Міністерство сільського господарства США надало підрозділам Upside Foods і...

На розвиток кадрів та інновації можна отримати понад 5 млн грн гранту

USAID очікує, що це сприятиме підвищенню економічної стабільності українських...

Вибір редактора
В продовження теми