В Європі чекають на початок продажів їжі з комах. Буде своє маркування

Європейська комісія (ЄК) підтвердила, що споживачі можуть легко отримати доступ до всієї необхідної їм інформації про харчові продукти на основі комах. Це було однією із важливих умов допуску таких продуктів на ринок.

Стелла Кіріакідес, європейський комісар з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів запевняє, що споживачі вже достатньо знають про комах як харчові інгредієнти.

При цьому комісар акцентує, що виробники їжі з комах повинні будуть обов’язково зазначати на етикетці свого продукту латинську (наукову) назву комахи, включеної у рецептуру. Загальноприйняту назву потрібно вказати в дужках.

Інформація про комах має бути чіткою та розбірливою, на видному місці, великим розміром шрифту та незмивним чорнилом. Крім того, закон вимагає, щоб на етикетці містилося попередження про можливість алергічної реакції.

Підтвердження про поінформованість споживачів ще більше наближує ЄС до дозволу на продаж їжі з комахами. 

До цього у червні Європейське агентство з безпеки харчових продуктів (EFSA)  винесло позитивний висновок щодо безпеки та харчової цінності виду Tenebrio molitor (борошнистого хробака) після того, як французька компанія Nutri’Earth подала заявку на оброблене ультрафіолетом хробакове борошно у 2019 році.

Компанія очікує остаточного дозволу наприкінці 2023 або на початку 2024 року

До речі, позитивний висновок EFSA слідував відразу після того, як Великобританія схвалила цвіркунів для використання у їжу. 

Нагадаємо, newfood.ua писав про ТОП-10 компаній, які планують нажитися на їстівних хробаках та цвіркунах

Раніше у бельгійських вафлях уже пробували замінити вершкове масло на жир із комах. А ковбасу майбутнього планують робити із порошком цвіркунів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Heinz виготовить справжній космічний кетчуп з марсіанських помідорів

Версія томатів Marz, вирощена умовах температури, води та грунту, аналогічним планеті Марс.Команда Heinz та 14 астробіологів Космічного інституту Олдріна...

Nestlé за допомогою мікробів створила продукт для нарощування м’язів

Це – сироватковий білок Orgain Better Whey, без лактози та нетваринного походження. У Nestlé зазначають, що цей продукт також є...

Не Ахмад: Clipper Teas випустили заспокійливий чай із коноплі та священного базиліку

Асортимент представлений двома різновидами чаю: конопляний та імбирно-конопляний. «Clipper Organic Karma Mama Hemp» містить у своєму складі насіння конопель, ромашку,...

Львів’яни створюють «витриманий» хліб, який вистоюють у формах із лози

Пекарня працює з 2018 року. За цей час їй вдалося суттєво розширити асортимент, і зараз «Млин» пропонує хліб, хлібобулочні...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Проект веганського яйця, яке виготовляється за допомогою штучного інтелекту, зібрав мільйони інвестицій

Компанія орієнтована на створення екологічно чистих і здорових харчових...

Замовлення веганської їжі зросли удвічі, а на Різдво кожен п’ятий не їстиме м’яса

Особливо помітний стрибок спостерігався після Всесвітнього місяця веганів у...

Японці розробили стандарти для вирощування лабораторного м’яса на заводах та вдома

Компанії-члени консорціуму планують співпрацювати у п’яти різних сферах, щоб...

Пластична операція. Українці виготовили пакети із кукурудзяного крохмалю

Компанія розпочала діяльність у лютому 2018 року – коли...

Вибір редактора
В продовження теми