Названі світові потужності виробництва їжі із мікробів. Де найбільше?

Європа готова стати світовим лідером у виробництві екологічно чистих продуктів харчування за допомогою ферментації.

Згідно з даними останнього звіту Інституту доброї їжі (Good Food Institute, GFI) та Integration Consulting, наразі в Європі розміщено 47% світових потужностей ферментації білка.

«Європейські компанії – піонери в розробці інноваційних продуктів бродіння», — підкреслює Карлотта Лукас, старший менеджер із корпоративних залучень в Good Food Institute Europe.

GFI також включив у звіт виробництво їжі шляхом прецизійного бродіння, яке передбачає застосування дріжджів для отримання справжніх яєчних або молочних білків та інших інгредієнтів. Це забезпечує смак і текстуру продуктів, схожу на м’ясо, яйця та сир без необхідності використання тваринних інгредієнтів.

Аналітики вважають, що отримання продуктів за допомогою бродіння та ферментації – це технології майбутнього. Заміна лише 20% яловичини у світі на м’ясо, виготовлене шляхом бродіння, може вдвічі скоротити глобальне вирубування лісів.

Безліч компаній уже намагаються вивести подібні продукти на ринок. Наприклад, Quorn використовує метод, схожий на виробництво пива чи йогурту, щоб виростити велику кількість мікопротеїнів з м’ясистою текстурою. Зроблене шляхом ферментації м’ясо має вуглецевий слід «на 70% нижчий, ніж курка». 

За допомогою бродіння можна переробляти на їжу навіть сільськогосподарські відходи

Прецизійне бродіння — це спосіб виробництва морепродуктів, молочних продуктів чи м’яса без значного екологічного впливу на навколишнє середовище.Наприклад, сироватковий протеїн Perfect Day має на 97% менше викидів парникових газів і потребує на 99% менше прісної води, ніж отримання білка з коров’ячого молока.

Загалом, за інформацією GFI, 89 компаній займаються ферментуванням білка у світі. Разом їхні виробничі потужності складають 16 млн літрів.

Раніше newfood.ua повідомляв про компанії, які є лідерами на ринку альтернативного протеїну.

Джерела: GFI, FoodIngredientsFirst

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українські підприємці варять під Львовом чорний камамбер та сир з білою пліснявою і ялівцем

Співзасновник сироварні – Ігор Рева, за професією стоматолог. Його дружина Соломія Братах – піаністка.Вони розповідають, що назвали сироварню на...

Американці створили «домашнього бармена», що готує 40 коктейлів одним натисканням кнопки

Представлений у двох варіантах Drinkworks Home Bar, забезпечує якість та зручність, оснащений системою з додатком для оптимізації приготування напоїв.Споживачам...

The Ukrainian mile. The domestic company introduced a delivery robot concept

Designed by a Ukrainian company, Mebius is an autonomous courier robot, proving quick and convenient delivery of goods to...

Ринковий гігант розробив кавуновий порошок, що заряджає воду вітамінами

Новий продукт, розроблений брендом Gatorade, отримав назву Gatorade Hydration Booster і містить спеціальну суміш електролітів, включаючи кавуновий сік, морську...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Великий завод перетворить відпрацьоване зерно на піцу, чіпси та замінники м’яса

Підприємство, розташоване в Аппенцелі (Швейцарія), здатне щорічно переробляти 25...

Всесвітньо відома корпорація виводить на ринок сир нового покоління

Цього тижня компанія оголосила про запуск Bold Cultr —...

Перше у світі баночне безалкогольне вино отримало мільйони інвестицій від відомих інвесторів

Раунд очолив Rockies Venture Club. У фінансування взяли участь...

Дві третини м’яса та молока до 2050 року замінять альтернативні продукти — дослідження

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного...

«Сільпо» створила серію дріп-кави до Дня матері

Цим проєктом FEELtrd хоче нагадати, що найкращий подарунок до...

Вибір редактора
В продовження теми