Названі світові потужності виробництва їжі із мікробів. Де найбільше?

Європа готова стати світовим лідером у виробництві екологічно чистих продуктів харчування за допомогою ферментації.

Згідно з даними останнього звіту Інституту доброї їжі (Good Food Institute, GFI) та Integration Consulting, наразі в Європі розміщено 47% світових потужностей ферментації білка.

«Європейські компанії – піонери в розробці інноваційних продуктів бродіння», — підкреслює Карлотта Лукас, старший менеджер із корпоративних залучень в Good Food Institute Europe.

GFI також включив у звіт виробництво їжі шляхом прецизійного бродіння, яке передбачає застосування дріжджів для отримання справжніх яєчних або молочних білків та інших інгредієнтів. Це забезпечує смак і текстуру продуктів, схожу на м’ясо, яйця та сир без необхідності використання тваринних інгредієнтів.

Аналітики вважають, що отримання продуктів за допомогою бродіння та ферментації – це технології майбутнього. Заміна лише 20% яловичини у світі на м’ясо, виготовлене шляхом бродіння, може вдвічі скоротити глобальне вирубування лісів.

Безліч компаній уже намагаються вивести подібні продукти на ринок. Наприклад, Quorn використовує метод, схожий на виробництво пива чи йогурту, щоб виростити велику кількість мікопротеїнів з м’ясистою текстурою. Зроблене шляхом ферментації м’ясо має вуглецевий слід «на 70% нижчий, ніж курка». 

За допомогою бродіння можна переробляти на їжу навіть сільськогосподарські відходи

Прецизійне бродіння — це спосіб виробництва морепродуктів, молочних продуктів чи м’яса без значного екологічного впливу на навколишнє середовище.Наприклад, сироватковий протеїн Perfect Day має на 97% менше викидів парникових газів і потребує на 99% менше прісної води, ніж отримання білка з коров’ячого молока.

Загалом, за інформацією GFI, 89 компаній займаються ферментуванням білка у світі. Разом їхні виробничі потужності складають 16 млн літрів.

Раніше newfood.ua повідомляв про компанії, які є лідерами на ринку альтернативного протеїну.

Джерела: GFI, FoodIngredientsFirst

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

SUP DAY FORUM 2021: як український бізнес долає світові та ментальні кордони

10 червня вже вчетверте відбувся SUP DAY FORUM – перший форум в Україні, створений підприємцями для підприємців. Цьогоріч говорили про...

Стартап смажить популярні снеки із черв`яків та продає на вулицях

Харчова цінність інноваційних продуктів перевершує звичну м’ясну чи рослинну їжу. Снеки з комах містять багато білка, мінерали та вітаміни,...

Виробник лабораторних морепродуктів відкрив перший у Сінгапурі міні-завод

Виробництво, що базується в Сінгапурі, є першим у своєму роді центром досліджень і розробок морепродуктів на основі клітин.Право офіційного...

Дефіцит морепродуктів закриють рослинні креветки, друковані кальмари та краби із пробірки

Проте пропозиція не зростає такими ж темпами. Кількість морепродуктів, виловлених у дикій природі, залишилася незмінною, а понад 85% світового...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

«Ряба» пішла на зліт: МХП йде на вулиці з шаурмою та нагетсами

Це – заклади вуличної їжі, місця швидкого харчування з...

Корінна японська рослина замінить консервант у ковбасі та зменшить канцерогенний вплив

Група вчених випробувала продукти з використанням екстракту споришу японського,...

New Food Summit 2024: ключові тенденції та виклики агріфуд-галузі

Тренди та зміни на ринку агріфуду Найбільше на галузь наразі...

IDS Ukraine запускає власну сонячну генерацію

IDS Ukraine зробила перший крок у реалізації стратегії розвитку...

Пивоварні заливають пиво електролітами та додають бджолиний пилок

Пивоварні, намагаючись угнатися за сучасними трендами, втілюють в життя...

Вибір редактора
В продовження теми