Супермаркети продаватимуть веганські яйця, які виглядають точно як справжні

Ізраїльський стартап Yo Egg розробив альтернативний замінник яєць, який виглядає як яйця, але є на 100% веганським.

Це не перше веганське яйце, але перше, яке виглядає дійсно як куряче – зі “справжнім” жовтком та білком. Його можна смажити або варити як будь-яке звичайне яйце.

Yo Egg стверджує, що їх яйце має таку саму поживну цінність – і, як бонус, не містить холестерину. 

Інноваційне яйце виготовляється із запатентованої суміші нуту, сої та рослинної олії. У ньому менше натрію, ніж у традиційному яйці, але також менше білка — 3 грами порівняно з 6 грамами у курячому яйці. Цей показник у майбутньому компанія планує збільшити.

Надати веганському яйцю вигляд справжнього вдалося завдяки молекулярному процесу

На розробку прототипу початково Yo Egg отримала приблизно $27 тис. гранту від Ізраїльського управління інновацій. Решту компанія профінансувала самостійно.

Через понад 2 роки розробок Yo Egg готова вивести веганське яйце на широкий загал. Компанія оголосила про партнерство з американською мережею веганських закладів швидкого харчування Veggie Grill. Рослинні яйця для смаження та яйця-пашот тепер продаватимуться по всій території країни.

Інноваційні яйця пропонують їсти на тостах із авокадо, помідором і огірком, у складі веганського бургера або разом з сумішшю коричневого рису та квасолі.

Нагадаємо, раніше німці створили замінник курячих яєць із люпину.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Продовольчий гігант Bunge інвестує у їжу майбутнього – продукти з комах

Nutrition Technologies використовує личинки чорної солдатської мухи для біологічного ферментування харчових відходів і промислових органічних побічних продуктів.Будучи тропічним видом,...

Ловля на личинок. У Європі дозволили вживати в їжу жовтого мучнистого черв’яка

Рішення базувалось на заявці, поданій французьким виробником комах Agronutris, який відтепер став першою європейською компанією, офіційно уповноваженою продавати личинки...

Погнали на понгамію. Danone взявся за розробку продуктів з бобів дерева понгамії

Terviva займається комерціалізацією понгамії. Понгамія є квітучим деревом, що походить з Австралії та Індії, а також часто вирощується у...

Сегмент рослинної риби схожий на дикий захід: на що стартапи отримують інвестиції у 2022 році

Ці цифри враховують усі інвестиції в компанії, що займаються виробництвом рослинних, ферментованих і культивованих морепродуктів.Величезна частка зібраного фінансування пішла...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі...

Інноваційна упаковка сигналізує, чи є в їжі всередині інфекція

Нова технологія дозволить виробникам, роздрібним торговцям і споживачам у...

New Food Summit 2024: ключові тенденції та виклики агріфуд-галузі

Тренди та зміни на ринку агріфуду Найбільше на галузь наразі...

Шкіра з ананасів — нова сировина для Nike, H&M та Hugo Boss від найбільшого виробника фруктів

В рамках нового партнерства Dole збиратиме залишки листя рослин...

Вчені винайшли желатин із гороху, який перетворюється в гель і назад

Відкриття такої можливості відбулося випадково у 2022 році доктором...

Вибір редактора
В продовження теми