Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Ізраїльська Aleph Farms обійшла Європейський Союз і направилася прямо до швейцарської влади запит на схвалення продажу культивованої яловичини.

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса в Європі.

Запит до регуляторних органів є частиною співпраці компанії з Migros, найбільшим харчовим підприємством Швейцарії.

Як і в ЄС та в інших країнах світу, швейцарська регуляторна система включає надійний і заснований на доказах процес визначення безпечності нових харчових продуктів. Щоб продавати культивоване м’ясо в країні, такі компанії як Aleph Farms мають подати заявку на отримання дозволу від Федерального відомства з безпеки харчових продуктів і ветеринарії, надавши досьє безпеки. 

Досьє включає оцінку безпеки та широкі токсикологічні дослідження для демонстрації безпечності харчових продуктів. 

«Ми очікуємо, що процес розгляду та затвердження триватиме десь від 12 до 24 місяців», — каже Дідьє Тубіа, співзасновник і генеральний директор Aleph Farms. 

Швейцарія є країною з високою схильністю до інновацій

Згідно з дослідженням, проведеним Aleph Farms спільно з Migros, 74% швейцарських споживачів готові спробувати культивоване м’ясо. До цього їх спонукає головним чином цікавість і бажання дотримуватися таких принципів, як стійкість і добробут тварин. 

Мета Aleph Farms після отримання дозволу у Швейцарії – комерціалізувати своє м’ясо у всьому світі.

До слова, у ЄС ставлення до культивованого м’яса наразі неоднозначне. Італія взагалі намагається заборонити культивоване м’ясо, а такі країни, як Нідерланди та Данія, навпаки, інвестують у сектор

Натомість, наприклад, США і Сінгапур уже мають у продажі інноваційний продукт. Лише кілька тижнів тому Upside Foods і Good Meat отримали знаковий нормативний дозвіл на продаж культивованої курки в США. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Baileys для веганів — на ринку з’явилися рослинні лікери

Oat Nog Liqueur (14% ABV) виготовлений із вівсяного молока та віскі з імбирними прянощами. Він повністю прийнятний для веганів,...

Британці вивели на ринок преміальний сорт меду, який вбиває збудників тифу та загоює рани

Запущена The True Honey Co пропозиція Rare Harveast містить 2050 мг метилгоксаль (MGO). MGO – це інгредієнт меду манука,...

Швейцарці створили першу в світі кавомашину зі штучним інтелектом, яка заварює гарячу та холодну каву

Виробники кавомашин JURA запропонували інноваційне рішення, що подвоює асортимент фірмової кави, яку можна заварити вдома.Установка JURA Z10 готує не...

Два знакові бренди випустили бальзам для губ зі смаком курячих крилець

Шанувальники можуть придбати обмежену серію з 4 бальзамів для губ Burt's Bees з класичними смаками соусу до курячих крилець...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

Тепер від клітини до свинячої ковбаски проходить всього 4...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які...

Українська компанія шиє товари з риб’ячої шкіри, яку купує у ісландських фермерів

«Уже розробили першу лінійку для чоловіків, і скоро вона...

Переселенець виготовляє кіпріотський сир на обладнанні за півмільйона гривень

Один із грантів вони вклали у придбання нового обладнання...

Студенти отримали майже $1 млн на створення морепродуктів за допомогою ШІ

В межах проєкту Waterloo Alt Protein Project вони працюють...

Вибір редактора
В продовження теми