Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Ізраїльська Aleph Farms обійшла Європейський Союз і направилася прямо до швейцарської влади запит на схвалення продажу культивованої яловичини.

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса в Європі.

Запит до регуляторних органів є частиною співпраці компанії з Migros, найбільшим харчовим підприємством Швейцарії.

Як і в ЄС та в інших країнах світу, швейцарська регуляторна система включає надійний і заснований на доказах процес визначення безпечності нових харчових продуктів. Щоб продавати культивоване м’ясо в країні, такі компанії як Aleph Farms мають подати заявку на отримання дозволу від Федерального відомства з безпеки харчових продуктів і ветеринарії, надавши досьє безпеки. 

Досьє включає оцінку безпеки та широкі токсикологічні дослідження для демонстрації безпечності харчових продуктів. 

«Ми очікуємо, що процес розгляду та затвердження триватиме десь від 12 до 24 місяців», — каже Дідьє Тубіа, співзасновник і генеральний директор Aleph Farms. 

Швейцарія є країною з високою схильністю до інновацій

Згідно з дослідженням, проведеним Aleph Farms спільно з Migros, 74% швейцарських споживачів готові спробувати культивоване м’ясо. До цього їх спонукає головним чином цікавість і бажання дотримуватися таких принципів, як стійкість і добробут тварин. 

Мета Aleph Farms після отримання дозволу у Швейцарії – комерціалізувати своє м’ясо у всьому світі.

До слова, у ЄС ставлення до культивованого м’яса наразі неоднозначне. Італія взагалі намагається заборонити культивоване м’ясо, а такі країни, як Нідерланди та Данія, навпаки, інвестують у сектор

Натомість, наприклад, США і Сінгапур уже мають у продажі інноваційний продукт. Лише кілька тижнів тому Upside Foods і Good Meat отримали знаковий нормативний дозвіл на продаж культивованої курки в США. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На найбільший конкурс у світі Україна повезе витримані сири з кавою та трюфелем

Цього року конкурс проходитиме 27-28 жовтня у м. Тронгейм (Норвегія).  Українські сировари братимуть участь у WCA другий рік поспіль У 2022-му...

Українці роблять унікальне вино за ритмами планет, з дикими дріжджами та характером ґрунту

Винороб та власник Biologist Ігор Петренко понад 4 роки займається вивченням біодинамічного підходу та має виноградники у Лісниках та...

Kellogg розробила рослинну курятину для тих, хто ще не відмовився від м’яса

Новий продукт Kellogg запустила у вигляді курячих тендерів (шматочків, обсмажених у паніровці) під торговою маркою Incogmeato.Тендери, виготовлені з оригінальними...

Не гудуть. ТОП-10 компаній, які планують нажитися на їстівних хробаках та цвіркунах

BUG смажить сушені цвіркуниПіонер у світі розробки рецептур продуктів із комах, Better Universal Grub, або BUG, хоче покласти на...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Парфуми з ароматом картоплі фрі — McDonald випустив чергову інновацію

Як оголосила McDonald's в соціальній мережі X (раніше Twitter),...

Молочний гігант Fonterra запустив виробництво сироватки без корів

Стартап з’явився через три роки після того, як Fonterra...

Винахідник соломки для напоїв з огірків шукає інвесторів на Кickstarter

Зараз він збирає кошти на Kickstarter для того, щоб...

Ізраїльський стартап друкуватиме рослинні яйця на 3D-принтері

Новий продукт створений за підтримки венчурної компанії Millennium Food-Tech,...

Вибір редактора
В продовження теми