Зірки Мішлену за $1 млн створюватимуть реалістичне філе надрукованого в 3D лосося

Ізраїльський стартап Oshi (раніше Plantish) та каліфорнійська компанія The Better Meat Co отримали грант у розмірі $1 млн на продовження спільної розробки реалістичного філе лосося на основі мікопротеїну.

Грант наданий Ізраїльським двонаціональним фондом промислових досліджень і розвитку або BIRD Foundation, який підтримує співпрацю між ізраїльськими та американськими компаніями.

У спільному проєкті компанії поєднують технологію 3D біодруку Oshi з мікопротеїновими інгредієнтами, виробленими Better Meat Co. 

Їх мета – виробництво шматків риби, максимально схожих на лосося, з високобілкового, мінімально обробленого та натурального харчового мікопротеїну без загрози популяції дикої риби.

«Людство перестало виловлювати китів гарпуном лише тоді, коли з’явилися кращі альтернативи китовому жиру, — сказала Джоанна Бромлі, співзасновник The Better Meat Co. — Наша мета — разом із друзями з Oshi створити кращі альтернативи лососю, щоб ми могли зберегти більше риби там, де їй місце: у воді».

Oshi уже зібрала $14,5 млн на реалістичне філе лосося

У створення продукту компанія залучила низку відомих співробітників, зокрема шеф-кухарів, нагороджених зірками Мішлена, автора кулінарних книг Адіну Сассман і продюсера контенту Нусейра Ясіна з Nas Daily.

Своєю чергою, всі дослідження та робота над інноваційним продуктом завдяки потужній сировинній базі The Better Meat. У 2021 році компанія оголосила про запуск великомасштабної ферментаційної установки площею 13 тис. квадратних футів для свого мікопротеїнового інгредієнта, отриманого на основі бродіння.

Нагадаємо, австралійці планують створити фабрику, де друкуватимуть рослинний лосось на 3Д принтері.

Джерела: The Better Meat, Oshi, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

VOLIA ДО ПЕРЕМОГИ: індустріальний парк у Вінниці — шлях до нової foodtech екосистеми

Парк має стати справжнім інкубатором для проєктів у харчовій галузі. Резиденти парку отримають менторську допомогу керівної команди парку від...

Дніпровський виробник тортів вчетверо збільшив виробництво під час війни

Компанія Nonpareil, заснована у 2010 році, сьогодні входить до трійки лідерів національного ринку тортів і тістечок, поступаючись лише Roshen...

$1,1 млрд за мівіну: локшина швидкого харчування породить нового мільярдера

У разі успіху це стане найбільшим IPO в історії країни та принесе засновниці компанії Бетті Енг чистий капітал у...

Рослина із запахом гниючої плоті стала основою для веганських кальмарів

Коньяку – японська рослина, яка має давню історію. Інші її назви – «диявольський язик», «лілія вуду», «зміїна пальма» або...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Із капусти, селери та арахісу створили фарш для начос з терміном придатності до року

Фарш виготовляють із помідорів, моркви, цвітної капусти, селери, цибулі,...

Коктейлі з самогоном — новий напій «народного» бренду, що працював з зірками кантрі-музики

Sugarlands Distilling Company — це ремісничий спиртзавод, чия продукція,...

Ядерна ікра. Британці першими виростили чорну ікру у лабораторії

Exmoor Caviar відома світу як ферма по вирощуванню ікри...

Корінний бельгієць варить на Львівщині французький томет, який весь час перевертають для кращого смаку

Виробництво розташоване у екологічно чистій місцевості, а сама ферма...

Легендарний сир Babybel вперше в історії став веганським. Продажі стартували з Великобританії

Безмолочний сир рекламували протягом кількох місяців. Першими його спробують...

Вибір редактора
В продовження теми