Вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі

Pressure BioSciences (PBIO) приступила до процедури оцінки своєї запатентованої технології UltraShear, щоб продемонструвати промислову масштабованість їстівних покриттів з канабідіолом (CBD), які подовжують термін зберігання свіжих продуктів.

Технологія базується на наноемульсії «олія-у-воді». Наразі очікується публікація результатів досліджень з приводу засвоюваності рецептури покриття шлунково-кишковим трактом.

Розробники говорять, що промислове використання їстівних покриттів зазвичай має проблеми з обмеженнями ефективності через низьку стабільність і розчинність. 

Технологія нанесення покриттів на основі наноемульсій PBIO обіцяє покращити цю ситуацію. Зокрема, вона має надзвичайно низький і послідовний розподіл нанокрапель за розміром. Інноваційне покриття є стабільним, а технологія – такою, що піддається масштабуванню.

Дослідження уже продемонстрували антимікробну ефективність CBD проти патогенів людини, а нещодавно і проти патогенів рослин – особливо грибів, пов’язаних з розвитком гнилі в продуктах. 

Повідомляється, що розробка викликає інтерес серед споживачів, які все більше зосереджуються на повністю натуральних і органічних харчових продуктах без консервантів, із «зеленою етикеткою, а також серед інвесторів, які шукають нові рішення для харчової промисловості.

PBIO встигла протестувати інноваційне покриття на полуниці. Виявилося, що нанесення наночастинок на ягоду знижує швидкість процесів її дозрівання. Розкладається ягода теж набагато повільніше, ніж необроблена.

Нагадаємо, раніше канадський стартап Foodberry створив їстівні рослинні покриття для багатих вологою продуктів (як то морозиво чи хумус), надихнувшись тим, як виглядає шкірка у фруктів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Для українських військових створять халяльні, кошерні та веганські сухпайки

Нові сухпайки мають на меті задовольнити потреби військових, враховуючи їхні релігійні переконання, здоров'я та етичні принципи. Вони будуть впроваджені...

Nestle поглинає сервіс доставки здорової їжі Freshly майже за мільярд

Кондитерський гігант готовий викласти за контроль над Freshly $950 млн. Механізм заробітку сервісу у продажах наборів готової їжі по...

В Ізраїлі штучний інтелект «доїть» молоко із бактерій

Запатентована технологія точного бродіння Imagindairy відтворює ідентичні природні версії тваринних білків без тварин, які можна використовувати для створення аналогів...

ЄС визнав безпечними рослинні яйця компанії, що першою у світі почала продавати культивоване м’ясо

Очікується, що це дозволить американській компанії вивести свій продукт на ринок Європи уже в середині 2022 році, як тільки...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Користь та шкода ферментованих продуктів: пробіотики, домашня ферментація та їх вплив на здоров’я

Ферментовані продукти завжди були важливою частиною харчування різних культур....

У Камбоджі годують закусками з тухлої риби — це національна багатовікова страва

Найкраща ферментована риба може зберігатися до трьох років та...

Штучний інтелект розробив формулу лабораторного какао. Ціни б’ють рекорди.

Ізраїльський стартап Celleste Bio працює над створенням клітинного какао,...

В Європі чекають на початок продажів їжі з комах. Буде своє маркування

Стелла Кіріакідес, європейський комісар з охорони здоров’я та безпеки...

Перше в світі лабораторне м’ясо краба потрапило в ресторани. Ціна — $3000 за кілограм

Її провів шеф-кухар Хосе Луїс Дель Амо з компанії...

Вибір редактора
В продовження теми