Вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі

Pressure BioSciences (PBIO) приступила до процедури оцінки своєї запатентованої технології UltraShear, щоб продемонструвати промислову масштабованість їстівних покриттів з канабідіолом (CBD), які подовжують термін зберігання свіжих продуктів.

Технологія базується на наноемульсії «олія-у-воді». Наразі очікується публікація результатів досліджень з приводу засвоюваності рецептури покриття шлунково-кишковим трактом.

Розробники говорять, що промислове використання їстівних покриттів зазвичай має проблеми з обмеженнями ефективності через низьку стабільність і розчинність. 

Технологія нанесення покриттів на основі наноемульсій PBIO обіцяє покращити цю ситуацію. Зокрема, вона має надзвичайно низький і послідовний розподіл нанокрапель за розміром. Інноваційне покриття є стабільним, а технологія – такою, що піддається масштабуванню.

Дослідження уже продемонстрували антимікробну ефективність CBD проти патогенів людини, а нещодавно і проти патогенів рослин – особливо грибів, пов’язаних з розвитком гнилі в продуктах. 

Повідомляється, що розробка викликає інтерес серед споживачів, які все більше зосереджуються на повністю натуральних і органічних харчових продуктах без консервантів, із «зеленою етикеткою, а також серед інвесторів, які шукають нові рішення для харчової промисловості.

PBIO встигла протестувати інноваційне покриття на полуниці. Виявилося, що нанесення наночастинок на ягоду знижує швидкість процесів її дозрівання. Розкладається ягода теж набагато повільніше, ніж необроблена.

Нагадаємо, раніше канадський стартап Foodberry створив їстівні рослинні покриття для багатих вологою продуктів (як то морозиво чи хумус), надихнувшись тим, як виглядає шкірка у фруктів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український бренд запустив виробництво йогурту-соусу зі смаком томату, базиліку, огірка та кропу

Молокія запустила виробництво та продаж інноваційного продукту — йогурт&соус, увійшовши в нову для себе категорію соусів. Окрім розширення асортименту,...

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в індустрії клітинного сільського господарства в Європі. The Cultivated B. виходить із...

DaVinci Kitchen будує роботизований паста-кіоск

Індустрія робототехніки активно заходить в сферу ресторанного бізнесу. Мінімізація взаємодії між людьми, проблеми з кадрами, необхідність збільшення пропускної здатності...

Віце-президент Google та один з продовольчих гігантів інвестували у протеїн із ряски

Кошти підуть на будівництво першого комерційного заводу, який запустять наступного року. Групу інвесторів, яку привабила ідея виробництва інноваційного продукту, очолила...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Кава зі смаком свинини та алкогольний лате: китайці готуються до свята

Напій під назвою «Abundant Year Savory Latte» поєднує соус...

Українські виробники їжі можуть отримати 11 млн грн на цифрові інновації

Основна мета відкритого конкурсу — розробка та тестування відповідальних...

Група підприємців збирає інвестиції на суперфуд, який готували ще племена майя

Група мексиканських підприємців шукає підтримки на Kickstarter для виготовлення...

Венчурні інвестори вкладають мільйони у створення молекулярної кави, сиру та віскі

Таким чином, обсяг фінансування Compound Foods від старту діяльності...

Пірнути за обідом. ТОП-5 переваг морських овочів як їжі майбутнього

Ресторани, заклади громадського харчування та магазини спеціалізованої здорової їжі...

Вибір редактора
В продовження теми