Стартап вперше в світі буде виробляти білок з водоростей, цукру та світла в промисловому масштабі

Brevel, компанія, що займається виробництвом альтернативних протеїнів за допомогою мікроводоростей, цукру та потужного світла, зібрала $18,5 млн фінансування для просування альтернативного протеїну з нейтральним смаком – функціонального, високоефективного та доступного за ціною.

Перші продукти, що містять альтернативний білок Brevel, з’являться на полицях у 2024 році.

Йонатан Голан, генеральний директор і співзасновник Brevel, каже, що поточний ринок альтернативних протеїнів має багато проблем, які стосуються вартості, смаку, функціональності, якості та стійкості сировини. 

«Мікроводорості є основним джерелом білка з точки зору стійкості, проте досі доступні варіанти мали дуже високу вартість і смакові бар’єри. Рішення Brevel для протеїну на основі мікроводоростей зуміло розв’язати ці проблеми», – каже він. 

Технологія Brevel є першою у світі, яка поєднує ферментацію мікроводоростей на основі цукру з високою концентрацією світла в промислових масштабах. 

Результат – смачний білок, який за ціною буде конкурентоспроможним гороховому та соєвому. 

На його основі можна створювати якісні нетваринні продукти й не маскувати сторонній присмак. Наприклад, це може бути молоко чи яйця. До того ж протеїн робить більш поживним профіль альтернативних продуктів.

протеїн Brevel має повний амінокислотний профіль і високі показники засвоюваності

Голан вважає, що майбутнє їжі – саме за мікроорганізмами. «Це не лише моральне рішення вилучити тварин із нашого харчового ланцюга, але і стійке, оскільки мікроорганізми набагато ефективніші з точки зору використання землі, води, енергії, викидів парникових газів тощо».

На його думку, мікроорганізми дуже скоро стануть дешевшими та доступнішими, ніж будь-яке інше рослинне джерело білка.

Зараз компанія переносить пілотне виробництво потужністю 500 літрів на свою першу комерційну фабрику, оснащену новаторською системою бродіння та освітлення потужністю 5000 літрів. До 2026 року виробничі потужності компанії мають скласти 900 тис. л.

Нагадаємо, раніше в Ізраїлі створили курячий шніцель із мікроводоростей.

Джерела: Brevel, FoodIngredientsFirst

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Антилопи з біореакторів врятують від голоду населення Африки

«Південна Африка страждає від недоїдання. Діти відстають у рості та голодують. Багато людей страждає від виснаження, недобору ваги та...

10 000 хлібин отримали мешканці прифронтових територій від Good Bread за підтримки Corteva та GlobalGiving

Міжнародна науково-технологічна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience у партнерстві з GlobalGiving виділила грант інклюзивній пекарні Good Bread на виготовлення понад...

Сімейна пекарня на Прикарпатті пече давній хліб — малай та струцлі

Пекарню родина заснувала 20 років тому. Поряд з давніми рецептами тут випікають смачний житній хліб, цільнозернові буханці, булочки та...

Цукерки із бутонів квітів – українки створюють унікальні веганські солодощі

GoodMood Food – це авторські десерти без інгредієнтів тваринного походження, глютену та шкідливих домішок.Бренд зародився декілька років тому, коли...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Crackd оголосив про старт продажів яєць на рослинній основі

Бренд Crackd анонсував появу на полицях супермаркетів Великобританії 100%...

Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs. Інноватор на...

На енергомодернізацію підприємства можна отримати майже півмільйона гранту

Проєкт передбачає надання організаційної, технічної та фінансової підтримки 25...

Майже $1 млн зібрав шведський стартап на розробку жиру для рослинних стейків

Раунд очолив Nordic FoodTech VC, серед решти інвесторів —венчурна...

Господарство на Чернігівщині плавить шоколадну моцарелу та варить сир з шафраном

Засновник фермерського господарства та сироварні Григорій Ткаченко говорить, що...

Вибір редактора
В продовження теми