Вчені винайшли желатин із гороху, який перетворюється в гель і назад

Вчені Альбертського університету (Канада) знайшли спосіб створити замінник желатину з білка гороху, і вже співпрацюють для його виробництва з міжнаціональним лідером у сегменті рослинних інгредієнтів.

Відкриття такої можливості відбулося випадково у 2022 році доктором Лінг’юнь Чен та її командою з Департаменту сільськогосподарських, продовольчих і харчових наук Альбертського університету.

Новий продукт, патент на який знаходиться у процесі реєстрації, має більший вміст білка, ніж наявні замінники желатину на рослинній основі, але також може легко перетворюватися з рідини на гель і назад.

Лінг’юнь Чен, керівник наукового проєкту

«Під час експерименту ми випадково виявили, що певні умови, такі як рН, спричиняють «термічну оборотність» білка гороху, що може значно полегшити промислове застосування», — заявляє доктор Чен.

Відкриття, якщо його успішно розширити до рівня промислового виробництва, може замінити традиційний желатин у виробництві харчових продуктів. 

Команда науковців вже співпрацює з багатонаціональним лідером у виробництві рослинних інгредієнтів, використовуючи як сировину горох, вирощений у Канаді. Проєкт також отримав $78 тис. фінансування, щоб оцінити ефективність желатину із гороху як рослинного замінника в реальних харчових продуктів.

Нагадаємо, раніше стартап знайшов спосіб отримати желатин за допомогою мікробів.

Джерела: Natural Products Canada, Альбертський університет

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник пребіотиків із цикорію інвестує 30 млн євро в розширення, щоб наздогнати попит

BENEO оголосив про багатомільйонну інвестиційну програму для розширення заводів з виробництва пребіотичних волокон кореня цикорію в Премуко (Чилі) та...

Компанія, яка познайомила українців з моцарелою, створила унікальний сир

Компанія не зупинила діяльність з початку повномасштабного вторгнення, і навіть узяла участь у World Cheese Awards, де восени минулого...

Нові хіти в ресторанах — чорна ікра з морських водоростей та рослинна фуагра

Для початку токійська компанія виготовить близько 160 000 порцій веганської фуа-гри та ікри для 28 весільних залів і елітних...

Не гудуть. ТОП-10 компаній, які планують нажитися на їстівних хробаках та цвіркунах

BUG смажить сушені цвіркуниПіонер у світі розробки рецептур продуктів із комах, Better Universal Grub, або BUG, хоче покласти на...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

«Електронний ніс» визначатиме свіжість м’яса без відкриття упаковки

У якості рецептора «електронного носа» виступає спеціальний штрих-код, які...

Сінгапурський виробник продає закуски із стародавніх зерен, що покращують психіку

Флагманські закуски Zenko виготовляються з «стародавніх зерен»: сорго та...

Розробник їстівної упаковки з водоростей зібрав $13 млн, щоб вивести її на ринок

Стартап із Великобританії Notpla зібрав 10 млн фунтів стерлінгів...

Щоденне вживання квасолі знижує вагу та поліпшує імунітет: дослідження

Дорослі, що постійно споживають ці бобові, мають меншу необхідність...

Вибір редактора
В продовження теми