Стартап змінив гени бактерій, щоб отримати казеїн без тварин

Fooditive, піонер у розробці рослинних інгредієнтів, шукає партнерів, щоб вивести на європейський ринок веганський казеїн.

Інноваційний продукт виготовлений із запатентованого бактеріального штаму шляхом точної ферментації. Він є генетично ідентичним молочному казеїну, але виготовляється без тваринних інгредієнтів.

Fooditive уже продемонстрував виробництво веганського казеїну у промислових масштабах

«Наші випробування успішно завершуються, і Fooditive стоїть на порозі розширення виробництва», — говорить Моаяд Абушокхедім, генеральний директор і засновник компанії.

Зараз він бачить перед собою потребу отримання дозволу на продажі інноваційного продукту в ЄС. Та готується розпочати виробництво і постачання у великих обсягах.

Розробка казеїну нетваринного походження Fooditive почалася у 2019 році. Спочатку він вироблявся з дріжджів, але тепер виготовляється з використанням унікального штаму бактерій, розробленого Fooditive шляхом генного синтезу. 

Це дає низку переваг, включаючи покращену масштабованість, ефективність, оптимізацію витрат і безпеку, «без компромісів щодо якості чи смаку», говорять у компанії.

З веганського казеїну Fooditive пропонує виготовляти нетваринний йогурт та сир. Також він ідеально підходить для створення веганських замінників м’яса. 

Нагадаємо, раніше виробники інгредієнтів Applied Food Scienses та Victory Hemp Foods запропонували замінити казеїн у випічці для веганів коноплями. З очищеного насіння вони створили чистий 70% конопляний білок майже білого кольору з нейтральним смаком.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Heinz виготовить справжній космічний кетчуп з марсіанських помідорів

Версія томатів Marz, вирощена умовах температури, води та грунту, аналогічним планеті Марс.Команда Heinz та 14 астробіологів Космічного інституту Олдріна...

Cargill відкрила потужний центр для створення нової їжі — з 3D-друком та баром

Завдяки інвестиціям у $4 млн площа центру зросла вдвічі, до 3000 квадратних метрів Новий центр оснащений передовими технологіями. Тут є...

Розумні упаковки: як технології змінюють підхід до зберігання продуктів

Що таке розумна упаковка? Розумна упаковка – це інноваційний тип пакування, що включає елементи технології для покращення якості та безпеки...

Штучний інтелект Snapchat сканує їжу в холодильнику та радить, що приготувати на обід

Додаток Food Scan уже доступний користувачам на території США, і має на меті допомогти снапчатерам якнайшвидше відкривати та розуміти...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Nestlé модернізує центр, де експерти дегустуватимуть інноваційну їжу для Азії

R&D-центр в Сінгапурі має стратегічне значення для компанії. Саме...

Насіння отруйного дерева допомагає кинути палити. Дослідження

Тобто рослини можуть бути не лише найкращою основою дієти,...

Українці почали пити в 14 разів більше рослинного молока: домінує вівсяне й соєве

Ринок рослинного молока в Україні сформувався відповідно до світових...

Український шеф-кухар створює унікальні спеції за давніми рецептами Півдня

Ікорна сіль – авторська розробка, що виготовляється з засоленої...

В Нідерландах збудують завод, де вироблятимуть унікальний білок за допомогою грибів

Очікується, що фабрика запрацює до 2022 року. Початкова потужність...

Вибір редактора
В продовження теми