Українська компанія створила унікальне обладнання для ковбаси без оболонки

Українська компанія «ГідроШприц» створила інноваційне обладнання для автоматизованого виробництва м’ясних снеків без оболонки.

Автоматична система включає шестерневий шприц з відкритим бункером об’ємом 100 літрів, який працює як ефективна помпа. У комплекті також додається візок розміром 2000 х 1000 х 1000 мм та 60 сіток розміром 920 х 500 мм. 

Завдяки автоматичному роботу сітка витягується з візка та поміщається на верхній шар конвеєра. Після проходження під форсунками та формування фаршу, автоматично відбувається обрізання ножем на задану довжину ковбасок від 100 до 900 мм діаметром 10 мм. 

Далі ковбаски поміщаються на візок для транспортування у сушильну камеру.

Обладнання характеризується високою продуктивністю – до двох сіток за хвилину (по 2 кг фаршу на кожній). Такий обсяг може обслуговуватися одним низькокваліфікованим працівником.

Обладнання має систему напівручного формування фаршу з посиленою версією шприца та бункером на 50 літрів. За допомогою неї можна формувати ковбаски без оболонки та м’ясні або рибні снеки, які не потребують використання альгінатної оболонки, як більшість представлених версій на ринку.

У компанії розповідають, що на такому обладнанні уже налагоджене виробництво ковбасок без оболонки «Meat stick snack» та «Кабаноси». Інноваційні виробничі лінії уже працюють в Україні, Литві та Словаччині.

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав, що нідерландська компанія створює культивовану свинину зі смаком та текстурою справжнього м’яса та переробляє її на ковбаски із дивовижною швидкістю.

Джерела: ГідроШприц, Harch Tech

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап розробив реалістичну заміну тунця із пшениці та крохмалю

Альтернативну рибу можна готувати, так само як і оригінальну. Виробник обіцяє ті ж органолептичні відчуття, як і від звичайної...

Американці за допомогою мікробів створили кальмара, котрий не відрізнити за текстурою від справжнього

Виготовлений із мікопротеїну методом мікробного бродіння, продукт за зовнішнім виглядом і текстурою схожий зі звичайним аналогом.Кальмари Aqua Cultured не...

Рибний дзень. Два американці за три місяці зірвали на шкірках лосося $1 млн

Джастін Гілберт і Дуглас Рібу – засновники Harmless Harvest – хотіли, щоб їхня справа була пов’язана з морепродуктами, але не знали...

У Данії створили екологічну рівноцінну заміну коров’ячому молоку — з сої, рису, вівса та мигдалю

Повністю веганська альтернатива містить такий же склад білка, кальцію, вітамінів В2, В12 та D, що й коров’яче молоко, з...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Аграрний гігант, зірки Болівуду та найбільший у світі виробник котлет взялися перевинайти м’ясо

Такі результати дослідження, оприлюдненого компанією ADM у свіжому звіті...

Норвезькі біотехнологи робитимуть інноваційні продукти з перемеленого криля

Завод, котрий збудують в гірськолижному комплексі Нерінгспарк, поблизу Осло...

Молока та яйця з власних відходів — найбільша у світі пивоварна компанія інвестує в інновації

Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev, відома своєю...

Сміливі аромати та безалкогольне вино: що питимуть у 2022 році

Такими спостереженнями поділився Том Гібсон, головний спеціаліст по ароматизації...

Вибір редактора
В продовження теми