Українська компанія створила унікальне обладнання для ковбаси без оболонки

Українська компанія «ГідроШприц» створила інноваційне обладнання для автоматизованого виробництва м’ясних снеків без оболонки.

Автоматична система включає шестерневий шприц з відкритим бункером об’ємом 100 літрів, який працює як ефективна помпа. У комплекті також додається візок розміром 2000 х 1000 х 1000 мм та 60 сіток розміром 920 х 500 мм. 

Завдяки автоматичному роботу сітка витягується з візка та поміщається на верхній шар конвеєра. Після проходження під форсунками та формування фаршу, автоматично відбувається обрізання ножем на задану довжину ковбасок від 100 до 900 мм діаметром 10 мм. 

Далі ковбаски поміщаються на візок для транспортування у сушильну камеру.

Обладнання характеризується високою продуктивністю – до двох сіток за хвилину (по 2 кг фаршу на кожній). Такий обсяг може обслуговуватися одним низькокваліфікованим працівником.

Обладнання має систему напівручного формування фаршу з посиленою версією шприца та бункером на 50 літрів. За допомогою неї можна формувати ковбаски без оболонки та м’ясні або рибні снеки, які не потребують використання альгінатної оболонки, як більшість представлених версій на ринку.

У компанії розповідають, що на такому обладнанні уже налагоджене виробництво ковбасок без оболонки «Meat stick snack» та «Кабаноси». Інноваційні виробничі лінії уже працюють в Україні, Литві та Словаччині.

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав, що нідерландська компанія створює культивовану свинину зі смаком та текстурою справжнього м’яса та переробляє її на ковбаски із дивовижною швидкістю.

Джерела: ГідроШприц, Harch Tech

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Каву в біореакторі можна виростити за місяць: смак та запах не відрізняється

Протягом серії досліджень вчені вивчали технологію створення кави без ґрунту та ключові тенденції, що стимулюють інновації у виробництві екологічно...

На виробництво сухпайків, печива та масла можна отримати 400 тис. грн гранту

У межах проєкту українські виробники зможуть отримати грант до 10 000 євро (приблизно 400 тис. грн). Взяти участь у грантовій...

Мікробний сир отримав $120 млн інвестицій, а компанія-виробник подорожчала в 10 разів

Оцінка компанії зараз зросла до $325 млн - в 10 разів більше, ніж у минулому році. А її продажі...

Бульба гум. Японська компанія виготовляє чипси зі смаком жувальної гумки

Японська компанія Calbee співпрацює з Lotte для виробництва чипсів зі смаком жувальної гумки. Вони створюють аромати, надихнувшись популярними гумками Blueberry...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

У цьому році в магазинах Німеччини, Швейцарії та Австрії з’являться рослинні яйця із квасолі

Рослинний замінник яєць - це чудова альтернатива споживанню в...

Американський стартап MeliBio розробив прототип синтетичного меду

Американський стартап MeliBio створив прототип, який «нагадує за смаком,...

Задля довіри споживачів: нова фабрика 3D-друку м’яса демонструватиме процес наживо

Відвідувачі матимуть змогу побачити кожен етап створення продукту: від...

Шоколадний гігант розробив інноваційну упаковку, яка контролюватиме розмір порцій продукту

Упаковка дозволить споживати її вміст невеликими порціями: з’ївши пів...

Вибір редактора
В продовження теми