Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Ізраїльський стартап отримав мільйонну угоду на 3D-друк риби

    Ізраїльська компанія з виробництва культивованого м’яса Steakholder Foods оголосила про стратегічне партнерство з акредитованим урядовим органом з Перської затоки для старту багатомільйонної співпраці та підтримання продовольчої безпеки в регіоні.

    Steakholder Foods – член Глобального договору ООН. Її технологія передбачає створення гібридних рибних продуктів, які є здоровішими та кращими для планети.

    Steakholder Foods використовує технологію 3D-друку

    Зараз її метою є створення великомасштабного виробничого підприємства — першого такого роду в регіоні Перської затоки. 

    Команда Steakholder Foods
    Команда Steakholder Foods

    Щоб полегшити цей процес, в угоді визначено початковий внесок компанії Steakholder Foods за придбання її технологій 3D-принтерів, а потім план продажів і закупівель згідно з етапами промислового виробництва.

    Компанія очікує, що це забезпечить інтенсивний розвиток їх інноваційної розробки та принесе перший потік доходу.

    Це буде одна з перших значних угод, за якою культивоване м’ясо почне приносити прибуток

    «Це величезний крок вперед», — говорить Арік Кауфман, генеральний директор Steakholder Foods.

    Основними ринками збуту інноваційної їжі стануть Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудівська Аравія та Об’єднані Арабські Емірати.

    Щоб виробляти різноманітний асортимент культивованої риби та м’яса, а також альтернативних продуктів на основі овочів Steakholder Foods застосовуватиме біочорнила та  3D-принтери Ready-to-Cook.

    До слова, першою рибою, яку зміг надрукувати інноватор за допомогою біочорнил, був окунь. Для його виробництва ізраїльський стартап скооперувався зі стартапом з Сінгапуру Umami Meats, який надав для біочорнил клітини окуня.

     

    Джерела: Steakholder Foods, Green Queen

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Швейцарці створили рослинну качку за технологією, якій уже 60 років

    Рослинне м’ясо Planted виготовляється лише з кількох натуральних інгредієнтів. Наприклад, курятину швейцарська компанія створює із води, білку та клітковини...

    Європейський Союз дозволив закусувати сараною. На черзі ще дев’ять комах

    Сарану додали до списку дозволених продуктів харчування європейців в рамках розвитку стійкого сільського господарства та дієтичного харчування.У Брюсселі визнали,...

    Інвестори дали $1,6 млн на клітинних лобстерів. Це – чисте м’ясо, тільки без панцира

    Серед інвесторів Cultured Decadence — Bluestein Ventures, Joyance Partners, Revolution’s Rise of Rest Seed Fund, gener8tor, GlassWall Syndicate, Bascom...

    Майонез з шоколадом та апельсином — легендарна компанія випустила до Різдва ексклюзивний продукт

    Heinz, найвідоміший у світі виробник кетчупів та майонезів, об’єднався з американською компанією виробником солодощів Terry, аби створити неймовірне святкове...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Напої з адаптогенними грибами — американці розробили пробіотичні шоти

    Американська компанія So Good So You розробила органічні пробіотичні...

    Ринок бульбашкового чаю сягне $4 млрд. Гіганти готуються до буму

    Якщо зараз цей сегмент оцінюється в $2,46 млрд (станом...

    Вибір редактора
    В продовження теми