Steakholder Foods – член Глобального договору ООН. Її технологія передбачає створення гібридних рибних продуктів, які є здоровішими та кращими для планети.
Steakholder Foods використовує технологію 3D-друку
Зараз її метою є створення великомасштабного виробничого підприємства — першого такого роду в регіоні Перської затоки.
Щоб полегшити цей процес, в угоді визначено початковий внесок компанії Steakholder Foods за придбання її технологій 3D-принтерів, а потім план продажів і закупівель згідно з етапами промислового виробництва.
Компанія очікує, що це забезпечить інтенсивний розвиток їх інноваційної розробки та принесе перший потік доходу.
Це буде одна з перших значних угод, за якою культивоване м’ясо почне приносити прибуток
«Це величезний крок вперед», — говорить Арік Кауфман, генеральний директор Steakholder Foods.
Основними ринками збуту інноваційної їжі стануть Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудівська Аравія та Об’єднані Арабські Емірати.
Щоб виробляти різноманітний асортимент культивованої риби та м’яса, а також альтернативних продуктів на основі овочів Steakholder Foods застосовуватиме біочорнила та 3D-принтери Ready-to-Cook.
До слова, першою рибою, яку зміг надрукувати інноватор за допомогою біочорнил, був окунь. Для його виробництва ізраїльський стартап скооперувався зі стартапом з Сінгапуру Umami Meats, який надав для біочорнил клітини окуня.
Джерела: Steakholder Foods, Green Queen