Ізраїльський стартап отримав мільйонну угоду на 3D-друк риби

Ізраїльська компанія з виробництва культивованого м’яса Steakholder Foods оголосила про стратегічне партнерство з акредитованим урядовим органом з Перської затоки для старту багатомільйонної співпраці та підтримання продовольчої безпеки в регіоні.

Steakholder Foods – член Глобального договору ООН. Її технологія передбачає створення гібридних рибних продуктів, які є здоровішими та кращими для планети.

Steakholder Foods використовує технологію 3D-друку

Зараз її метою є створення великомасштабного виробничого підприємства — першого такого роду в регіоні Перської затоки. 

Команда Steakholder Foods
Команда Steakholder Foods

Щоб полегшити цей процес, в угоді визначено початковий внесок компанії Steakholder Foods за придбання її технологій 3D-принтерів, а потім план продажів і закупівель згідно з етапами промислового виробництва.

Компанія очікує, що це забезпечить інтенсивний розвиток їх інноваційної розробки та принесе перший потік доходу.

Це буде одна з перших значних угод, за якою культивоване м’ясо почне приносити прибуток

«Це величезний крок вперед», — говорить Арік Кауфман, генеральний директор Steakholder Foods.

Основними ринками збуту інноваційної їжі стануть Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудівська Аравія та Об’єднані Арабські Емірати.

Щоб виробляти різноманітний асортимент культивованої риби та м’яса, а також альтернативних продуктів на основі овочів Steakholder Foods застосовуватиме біочорнила та  3D-принтери Ready-to-Cook.

До слова, першою рибою, яку зміг надрукувати інноватор за допомогою біочорнил, був окунь. Для його виробництва ізраїльський стартап скооперувався зі стартапом з Сінгапуру Umami Meats, який надав для біочорнил клітини окуня.

 

Джерела: Steakholder Foods, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Французька роботизована їдальня створює кілька сотен страв на двох квадратних метрах

Заснований у 2020 році, стартап використовує залучений капітал для створення прототипів, які він уже почав розгортати в Парижі та...

Пиво зі смаком пончиків, ванілі та піци — харчові гіганти шукають унікальні смаки

Обмежена серія пива, відома під назвою Project Happy Hole-idayz, виготовляється з додаванням одного фунта пончиків Sheetz Shweetz Glazed Vanilla...

Бокал для робота. Пошуком підробленного вина займеться штучний інтелект

Інноваційне рішення базується на основі двох різних технологій. Перша частина — «оптичний сканер», а точніше — апарат для спектроскопії, заснований на...

Американці випустили «протеїнову каву» у стіках — одна кава замінює яйце

Продукція Ultimate Paleo Protein виготовляється з гіпоалергенного та високоефективного порошку яловичого білка, котрий чудово засвоюється та є прекрасною альтернативою...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з...

Дієта без яловичини, омарів та молока врятує Землю від апокаліпсису

"Якби кожен на Землі відмовився від м’яса та риби,...

Сміливі аромати та безалкогольне вино: що питимуть у 2022 році

Такими спостереженнями поділився Том Гібсон, головний спеціаліст по ароматизації...

Штучний інтелект вперше розробив енергетичний напій зі «срібним абрикосом»

Штучний інтелект розробляв рецептуру, а також нюхав і навіть...

Сімейна пекарня на Прикарпатті пече давній хліб — малай та струцлі

Пекарню родина заснувала 20 років тому. Поряд з давніми...

Вибір редактора
В продовження теми